SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Şenlik Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde her yıl düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri’nin bu yıl da yapılmayacağı belirtilirken, önümüzdeki yıl 3 gün düzenlenmesinin planlandığı bildirildi. 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, basın mensuplarına ilçenin köhnü üzümünü daha da tanıtmak için açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun, "Her yıl yapılan Bağbozumu Üzüm Festivali'nin bu yıl yapılmama nedeni nedir" sorusu üzerine, Başkan Cömertoğlu şöyle dedi:

"Yaptığımız festivalin işlevini görecek etkinlikler yapıyoruz. Arapgir’de bu yıl teknik çalışmaların saha uygulamaları yapılmaya başlandı. Arapgir her gün bir etkinliğe sahne oluyor. Bağbozumu Şenlikleri ise Kaymakamlık ve Belediye açısından 1 ay boşa çalışmış ve işlerinden fedakarlık yaparak festivale yönelmiş olacağından ve ihmal edilen işlerin telafisi olmadığından bu sene festivalimizi gerçekleştiremedik. Gelecek sene ise çok programlı bir şekilde 1 günlük olan Bağbozumu Şenlikleri'ni 3 güne çıkarmayı hedefliyoruz. Üzüm ve üzümcülükle ilgili bir sempozyum planlıyoruz. Arapgir’e bağ bozumunu kazandıran hale getireceğiz. Bu yıl yetiştiremedik ama önümüzdeki yıl bunları yapmayı hedefliyoruz."

Üzüm hasadının başladığını aktaran Cömertoğlu, "Üzümün insan bünyesinde tesir etmediği şifa vermediği hiçbir organ yoktur. Arapgir ilçemizde üzümcülük sektörü daha önce yer bağlarıydı, son 10 yılda örnek bağcılık sistemine geçildi. Arapgir’de olmazsa olmaz ticari ürün üzümdür. Siyah ve beyaz üzüm tek cins değildir bunların çeşitlilikleri var. Üzümün üzerindeki duman arttıkça şekerinin arttığını gösterir. Tadına bakmadan üzüm salkımı size konuşur. Beyaz üzüm ise sarararak içindeki bütün liflerini size gösterdiği zaman üzüm olgunlaşmış demektir. Geçmişten bugüne kadar en fazla insanların üzerinde durduğu ve yetiştirdiği bir meyve çeşididir" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Cömertoğlu, piyasada Arapgir üzümü diye satılan üzümlerden de bahsederek, "Maalesef erken çıkan bölgelerde kimin ismi var ve rağbet ediliyor ise onunla satış yapılmaya çalışılıyor. Kayısı için de bu geçerlidir. Iğdır’daki kayısı Malatya’daki kayısıya göre 1 ay önce yetişiyor ve Türkiye’de Malatya kayısısı diye satılıyor. Arapgir üzümünün tam olgunlaştığı mevsimi ise ekim ayının ilk haftalarıdır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız