SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Sivas Yoluna Kadarki Kısmı Ulaşıma Açacağız"

0
Güncellendi - 2020-01-18 06:55:57
A- A+ PAYLAŞ

TÜFENKCİ'DEN KUZEY ÇEVRE YOLU ELEŞTİRİLERİNE YANIT.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısına katılan eski Bakan AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “17 yıldır millete hizmet noktasındaki gayretimiz 2020 yılında da kararlılıkla ve ilk günkü aşkla devam edecek” dedi. Tüfenkci, Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, gecikmeye tepki olarak yaptığı "Bir başka bahara kaldı" açıklamasına da yanıt verdi.

BEŞTEPE'DEKİ TOPLANTI..

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019 yılı değerlendirme toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AKP Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kabinenin ilk icraatlarının değerlendirildiğini söyledi. Bunun çok önemli olduğunu belirten Tüfenkci, “Baktığınızda eğitimde, sağlıkta, ekonomide çok önemli mesafeler kat edildiğini görüyoruz. Ekonomide ihracatın artmış olması, yine ihracat rakamlarına baktığımız da 180 milyar TL’nin üzerine çıkılması, cari açığın azalması, Türkiye’nin ihracatı arttıran dünyada 50 ülke arasında 7’inci sırada olması, mutlak değerlerde 5’inci sırada olması bu önemli bir kazanım” dedi.

Ulaşımda da hedeflerin tuttuğunu belirten Tüfenkci, “Otoyolların yapılması, İzmir-İstanbul otoyolunun yapılması yine Kanal İstanbul’un bu dönem içinde yapılmasının planlaması oldukça önemli” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Tüfenkci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Genel anlamı ile ekonomik değerlendirmelerin özellikle yılsonu hedeflerinin tutturulması bakımından çok önem arz ettiğini görüyoruz. Yine faizlerin düşürülmesi, faize ranta dayanan bir ekonomi değil, üretime dayanan bir ekonomi modelinin öncelenmesi ve buna yönelik özellikle sanayide ki teşvikler ve 2020’ye olumlu bakmamız açısından yine önem arz etmektedir. Organize Sanayilerin desteklenmesi, Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi yerli otomotivin bu anlamıyla hedefe konulması ve planlanan şekilde devam etmesi 2022’de üretime seri üretime geçmesi, milli savunma sanayinde yüzde 70’lere yakın bir yerlilik oranının yakalanması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başarısı olarak gösterilebilir. Yine 2023 hedeflerinde de kendi uzay sanayisi oluşturabilme noktasındaki çalışmalara hız verilmesi, yeni uyduların gökyüzüne gönderilmesi gibi gerçekten Türkiye’de göğsümüzü kabartacak önemli işlere imza atılıyor”

KUZEY ÇEVRE YOLU ELEŞTİRİLERİNE YANIT..

Milletvekili Tüfenkci, Malatya’daki Kuzey Çevreyolu’nun yapılmayacağı yönündeki muhalefetin eleştirilerine de tepki göstererek, “İhalesi yapıldı, kamulaştırması, toplulaştırması. 13 kilometresinde çok ciddi bir çalışma yapıldı. İnşallah bu yıl 20 kilometreyi tamamlayıp Sivas yoluna kadarki kısmı ulaşıma açacağız. Belki bir 6 ay veya 1 sene gibi gecikme yaşanabilir. 54 kilometrelik bir çevre yolunda çok uzun gecikme de sayılmaz bu” dedi.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Yilmaz (4 yıl önce)
    Öncelik Sivas yolu battalgazi mevkii ciflik olmalı orası trafiği epey rahatlatır akçadağ Sivas yolu arası neden acele ediliyor bilmiyorum birilerinin işine geliyor bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Eski bakanı yormayın. Ne yani kuzey çevre yolu o kadar şart mı? Üstelik kuzeyde kalıyor. Üstelik benim bahçeden, üstelik halamın tarlasından, üstelik dayımın arsasından da geçmiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (4 yıl önce)
    Vekilimiz bizimle dalga geçiyor zaten akçadağ ile sivas yolu arasında trafikle ilgili bir sıkıntı yok önemli olan şehir merkezini rahatlatacak olan güzergah onunla ilgilide birşey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lbt (4 yıl önce)
    Bakan çıkmış açıklama yapıyor yapılmayacak diye siz çıkmış yolu açıyoruz diyorsunuz çok komik olmaya başladınız
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Allah rızası için seçtiğiniz bu adamların mecliste halen sözünün falan geçtiğine inanan var mı? Hep aynı laflar cahil milleti ancak oyalarsınız siz?Çünkü düşünen araştıran bilgi sahibi seçmen kitleniz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Acar (4 yıl önce)
    Sorun çözülecek mi öyle olunca ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Malatyanin nüfusu elazigin iki katı ama uçakla gitmek için bile elazığa gitmemizden utanmayan hükümetin malatya avanesinden icraat beklemek hata yuzde 80 i verin elazığa baglanalim uzatmaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    aklımı aldım bir kenara koydum.çünkü bu açıklamalar aklımızı alır götürür..
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Allah aşkına kömürhan köprüsüne ne gerek vardı?Elazığ zaten burnumuzun dibinde. onun yerine kuzey çevre yolu yapılsaydı. Geçen elazığ'a gittim. çevre yollarını kıskandım. şehir içine girmeden bingöl, diyarbakır ve tunceli yolu ayrılıyor, böylece şehir içi trafiği çok rahatlıyor. Türkiye'de çevre yolu olmayan ve her işi rötarlı biten makus talihli sözde büyük şehrim benim.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (4 yıl önce)
    yalan dolanla oyalama politikası
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın milletvevili ; Savunma sanayinde %70 e varan yerlilik oranına kavuştuklarını söylüyorlar. Tank yapmak için tank motorunu dışarıda almak istiyorlar. Ne hikmetse tank motoru satan ülke bulamıyorlar. Türkiye nin kendi Uzay sanayisini kuracağını, yeni uydular gönderileceğini söylüyor. Bu Uzay muhabbeti her seçim döneminde milletin önüne ısıtılıp konuyor. Damat boşuna demedi: Akp e Uzaya 4 şeritli otoyol yaptık dese ona inanacak seçmen kitlesi var. Halla bu yalanlarınıza inanan var mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Turhan Benli (4 yıl önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Erol bey kardeşim. Tümosan'ın Tank motoru Yaptığından haberin yok galiba. Niye bu kadar yapılanlara duyarsız ve düşmanca tavır takınıyorsun. Neden bu kadar yapılanlara fütursuzca saldırıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (4 yıl önce)
    Tabi kömürhan köprüsü ve tünelleri okadar elzemki önceliğimiz bunlar ve elazığa hizmet olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Hangi taraftan Sivas yoluna kadar açılacak. Akçadağ yol ayrımından mı ? Çiftlikten mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (4 yıl önce)
    Size kim 54 km yol yapın dedi. Yazık günah beyler deresinden grip yeni stadın arkasından çıkacaktım hem daha az maliyet hemde şehre faydası olurdu. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye yapsinlar bunu abicim bu heyet malatyayi tek çevre yoluna mahkum eden zihniyet ! Yahu hangi avrupa şehrinde bir şehrin başlangıcından bitisine tek yol var ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Ağalarım eyleniy gene bizimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pirasa (4 yıl önce)
    Yol uzun ama yapilan sadece 13 km. Sen vur kepçeyi yolu aç asfaltı köprüsü kolay yapılır. Bunca yıl 13 km yaptik 6 ay 1 seneye biter derseniz kargalar güler. Ondan sonra muhalefet böyle konuşur.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (4 yıl önce)
    akp li vekiller kisa sure icerisinde bitecegini soyleyerek milletin akliyla dalga geciyor. 350 milyonluk projeye 2020 butcesinden sadece 10 milyonluk para ayrildi. butce duzenlemeleri yapilirken neden gidip o butce komisyonunun girtlagina cokup odenek kopartamadiniz? cunku o sirada uyuyordunuz! gec kalindikca enflasyondan oturu insaat maaliyetleri dahada artacak. mutahit gelecek yil 500, sonraki yilda 700 den asagi yapamam diyecek, odenek yapilamadigi icinde isi birakacak. sonra yeniden ihaleye cikilacak ve bu defa 1 milyar muhammen bedelle daha pahaliya ihale verilmek mecburiyetinde kalinacak. buraya yaziyorum. isler daha da yilan hikayesine donecek. butun bunlarin sorumlusu akp malatya milletvekilleridir. net soyluyorum!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • sabri (4 yıl önce)
    sabrımızın sınırını ölçüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Anladın mı ki inanasın guzel kardesim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Hiç inandırıcı değil. Hikaye ye devam. Doğru dürüst çalışma yok ki. Bu şekilde 2030 da belki biter. Onu da sizler görmezsiniz. Ama Elazığ ınki olsa hemen biterdi. Çünkü onların vekilleri çalışıyor. Adamlar kendilerini memleket lerine adamışlar.Bizimkilet 17 yıldır çevreyolu yaptırıyorlar güya. Hep masal.
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (4 yıl önce)
    Tamam!!!inandım!!!kesin öyledir!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Tabi tabi gecikme sayılmaz! Bi 10-15 yıl daha bekleriz. Ne olacak ki? Sayılı günler çabuk geçer canım!
    0
    0
    Yanıtla