SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıl Sonunda Bitecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan Arıtma Tesisi'nin bu yıl sonunda hizmete gireceği belirtildi.

AKP Malaya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, işadamları ve partililerle birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanılan arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisinin temel atılması sürecine gelinmesine yoğun bir çaba gösterdik. Bu süre uzun bir süreçti. Buraya Malatya'nın ihtiyacı vardı. Sanayileşirken kimsenin çevreyi kirletmesine hakkı yoktur. Malatya ikinci bir arıtma tesisinin yapımına başlamış olduk. Biyolojik ve kimyasal arıtma yapacak olan bir arıtma tesisi. Üçüncü yedeklemenin de projesini de hazırladık. İleride kapasite arttığı takdirde bunun da tedbirini aldık. Ben arıtma
tesisi kapasitesinin tamamen dolacağına inanıyorum. Buranın tam kapasite ile çalışacağına inanıyorum. Bu yıl önemli yatırımlar faaliyete başlayacak. Bu yıl en az 1.5 veya 2 bin kişiyi istihdam edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Yüklenici firmanın iş bitirme süresi 2 yıldır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bize '1 yılda bitirseniz, ödenek sıkıntısı olmaz' diye söz verdi. Bizde bunun resmi kararını aldık. Buradan çıkacak olan su kendi doğal suyunda akacak. Tesis bu yıl sonunda hizmete girecek" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "1. Organize Sanayi Bölgesine arıma tesisi, 2. Organize Sanayi Bölgesinin de arıtmasını üstlenmişti. Ancak kapasite yetmemişti. 2. Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisi için çok hızlı bir süreç başlatılmıştı. Bu durumu milletvekilleri olarak sürekli takip ettik. Çok hızlı bir çalışma ile burası kısa sürede bitirilecek. Burada biyolojik ve kimyasal arıtmalar yapılacak. Bölgeye sulama amaçlı çok kaliteli bir suda bölgeye verilmiş olacak. Özellikle Şahnahan bölgesinde halk sağlığını tehlikeli boyuta ulaşmasının bertaraf edilmesi için işlemlerin çok hızlı yürütülmesi gerekiyordu. Burası 2011 yılının sonunda hizmete girecek. Aslında bu tarihleri verirken, sıkıntı yaşıyoruz. Ancak bitirmeni tarihini vermekte projenin hızlanmasına vesile oluyor. Normalde buranın 2 yıllık yapım süreci var. Buranın yapımı 2011 yılını sonunda bitirilecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız