SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Tesis Yılı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, 2013 yılının Malatya için tesis yılı olacağını söyledi. 

Özdemir, Malatya amatörünün çok büyük tesis sıkıntısı çektiğini belirterek, yeni yapılan tesislerle birlikte bu açığın kapanacağını kaydetti.

Özellikle Yeşiltepe Stadı’nın yanına yapılacak olan ikinci stadın Malatya amatör spor kulüpleri için büyük bir anlam ifade ettiğine değinen Özdemir, “Gerçekten en büyük sıkıntımız tesis sorunu ve mali konular. Tesis noktasında çok önemli bir eksikliğimiz var. Başından beri bu tesislerin yapımıyla ilgili Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı ile çok büyük istişareler yaptık. Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile görüştük. Yeşiltepe’de yapılması planlanan ve yılan hikayesine dönen ikinci sahamızla ilgili son gelişmeler bizleri gerçekten çok sevindirdi. Bu hafta sonunda Sayın Valimiz Vasip Şahin ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı Malatya’daki tesisleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. İnşallah Malatya’daki tesisler bittiğinde, 2013 yılı Malatya için tesis yılı olacak” dedi.

Özdemir, Yeşiltepe’de yapılacak olan ikinci stadın ihalesinin 14 Şubat’ta yapılacağını kaydederek, “Yeşiltepe’de yapılacak olan ikinci statla ilgili çok önemli bir gelişme oldu. Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, Malatya amatör futbol takımlarına söz vermişti ve bu sözünü yerine getiriyor. Yeşiltepe’de mevcut bulunan sahanın yanına yeni bir saha yapılması amacıyla 14 Şubat’ta belediye meclisinde ihalesi yapılacak. Tesislerimizin bir kısmını Malatya Belediyesi diğer kısmını da Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremiz karşılayacak. Yeşiltepe’deki ikinci stadın 2013-2014 sezonuna kavuşmasını bekliyoruz. Seviniyoruz. Çünkü tesis yönünden son yıllarda kötü durumdayız. Onun için Yeşiltepe’deki bu tesis amatörün can damarı. İnşallah orası biterse, Malatya’nın tesis sorunu bir nebze olsun hafifleyecektir” diye konuştu.

Amatör’de transfer çalışmalarının 15 Şubat Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini ifade eden Özdemir, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2012-2013 sezonunda almış olduğu karar neticesinde artık liglerimizde oynamış sporcuların da kulüp muvaffaktı alarak transferleri gerçekleşiyor. Bu yaklaşık 25 gündür başladı. 15 Şubat Cuma günü de transferlerin son günü. Amatör kulüplerimize de bu konuda gerekli bilgileri verdik. 15 Şubat Cuma günü transfer bitecek” uyarısında bulundu.

Özdemir, U-16 Liginin fikstürünü çekeceklerini de belirterek, “Malatya’da U-13’lerden başlayarak, büyükler kategorisine kadar yaklaşık 9 kategoride lig oluşturuyoruz. Bunun haricinde 2. Amatör Küme Ligimizin büyükler ve gençler kategorileri var. Çok büyük bir organizasyon. Eylül’ün 1’nden başlayıp, Haziran’ın sonuna kadar bir maraton. Bu maratonda da çeşitli kategorilerimiz var. Daha evvel U-15 Ligimizi bitirdik. U-19 ligimizi bitirdik. Şuanda 1. Amatör Küme Büyükler Ligimiz ile U-17 Ligimiz devam ediyor. Geçen hafta U-14 Ligimizin fikstürünü çektik. Liglerimizin b itim tarihlerine göre organizasyonlarımızı yapıyoruz. Gelecek hafta U-16 Ligimizin fikstürünü çekeceğiz. Bu ligimize yoğun bir katılım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız