SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıl Turist Az'

A- A+ PAYLAŞ

Tüm dünyada etkili olan ekonomik kriz ve tanıtım eksikliği nedeniyle Malatya'ya gelen turist sayısında düşüş meydana geldiği belirtildi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Malatya'nın Pütürge ilçesi sınırları arasında bulunan Nemrut Dağı'na Malatya üzerinden her gün tur düzenleyen firma yöneticileri, turist sayısının giderek azaldığını söyledi.

Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'ndaki dev heykelleri görüp Güneş'in gizemli doğuş ve batışını izlemek için binlerce kilometre uzaktan gelen turistler ise Malatya halkının güleryüzünden ve misafirperverliklerinden memnun olduklarını ancak Pütürge - Nemrut karayolunun bozuk olması nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etti.

İngiliz Agnes Jones ve Chloe Leiper, Nemrut Dağı'na gitmek üzere Malatya'ya geldiklerini belirtirken, Franziska Vagel isimli turist de Malatya'ya gezi amaçlı geldiğini aktardı.

Türk turist Bülent Parlak da dev heykelleri görmek, Güneş'in batışını ve doğuşunu izlemek üzere Nemrut Dağı'na gideceğini ifade etti.

Nemrut Dağı'nda Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Güneş Motel'i işleten Şevket Aydın ise turist sayısının yıldan yıla azalmasını, tanıtım faaliyetlerinin yetersizliğine ve yolun bozuk olmasına bağladıklarını söyledi.

Gönüllü turist rehberi "İngiliz Kemal" lakaplı Kemal Anıl da dünyadaki global ekonomik krizin turizmi etkilediğine dikkat çekerek, "Turizm her yıl iyiye gideceğine, gittikçe kötüye gidiyor. Turiste yeterince ilgi yok. Yeterince reklam yapılmıyor. Yol sorunu var. Ayrıca dünyadaki ekonomik kriz de turizmi etkiliyor. Geleni de memnun edemiyoruz. Bu nedenle turist sayısında azalma var" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız