SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yılki Aday MİAD

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nde, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından verilecek olan üstün hizmet ödülü için teklif edilmesi kararı aldı.

İl Genel Meclisi, Haziran ayı son toplantısını gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi'nde, Valilik tarafından önerilen İstanbul'daki MİAD'ın, 2009 yılında TBMM tarafından verilecek olan üstün hizmet ödülü için teklif edilme kararı alındı. MİAD'ın öncülüğünde 16 adet dubleks villanın Sevgi Evleri adıyla yapıldığı dile getirilip, MİAD'ın ayrıca birçok yardımlarda da bulunduğu ifade edildi.

İl Genel Meclisi toplantısında Darende ilçesi meclis üyesi Burhan Ayhan, merkez meclis üyesi Ali Aydoğan ve bazı üyelerin verdiği önerge ile İl Genel Meclisi'nin her ayın son toplantısının bir ilçede yapılması istendi. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, bu konuyu istişare edeceklerini belirterek, "Eğer kanunen bir engel var mı ona bakacağız. Eğer engel varsa ilçede İl Genel Meclisi toplantısının yapılması, meclis üyeleri her ay bir ilçeyi ziyaret programı düzenleyebiliriz. Bunu konuşalım, tartışalım ondan sonra karar alalım" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresi bünyesindeki Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün feshedilmesi konusu da görüşüldü. Bu konuda, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Süleyman Şahin, meclis üyelerine bilgi aktardı.

MİAD NEDİR?
"MİAD, Malatya'lıların ihtiyaç duyduğu aktif bir işadamları örgütüdür. 1998 yılında İstanbul’da, orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip Malatyalı iş adamlarının girişimiyle kurulmuş bir dernektir. Merkezi İstanbul’dadır. Malatyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin arttırılması, MİAD’ın temel amacı… MİAD, Malatya ve Malatyalıların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı da kendine bir görev addetmektedir. Malatya ve çevre illeri başta olmak üzere ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde aktif rol almayı istemektedir.

MİAD ne zaman kuruldu? Kimler kurdu?
MİAD 1998 yılında İstanbul’daki yüzü aşkın Malatyalı işadamının bir araya gelerek kurdukları bir dernektir. Üyeleri arasında dünyaca tanınmış marka ve şirketlere sahip işadamları da bulunuyor. Bu gün MİAD İstanbul’da en az bir Malatya büyüklüğünde üretim ve istihdam kapasitesine sahip Malatyalıları bir araya getiren bir dernek durumundadır. Derneğin kurucu üyesi ve başkanı sıfatıyla 3 yıl görev yapan Ahmet Aktaş, 2001 haziranında başkanlık görevini Yunus Akdaş’a bıraktı. Yunus Akdaş başkanlık görevini hala sürdürmektedir.

MİAD Kurucu Üyeleri :
1. Ahmet AKTAŞ
2. Nurettin YAŞAR
3. Hikmet TANRIVERDİ
4. Nüvit KARAGÖZLÜ
5. Yaşar GÜRLER
6. İbrahim KELEŞ
7. Mehmet Zeki AKINCI
8. Mehmet Zeki BAYKAL
9. Alaattin ŞENGÖZ

MİAD neyi amaçlıyor?
MİAD, Malatyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin artırılmasını amaçlıyor. 1998 yılından beri faaliyetlerini sürdüren MİAD, Malatyalı İş Adamlarını temsil eden en güçlü yerel iktisadi örgüttür. İlimiz ve bölgemizin dolayısıyla da ülkemizin kalkınmasında iş adamlarımıza öncülük etmeyi, ortak çaba ve gücü organize etmeyi, bölgemiz insanın ve çevresinin gelişmesine katkıda bulunmayı, sorunlarına ortak olmayı, çözüm yolları üretmeyi ve yol göstermeyi amaç edinmiştir. Bunu gerçekleştirebilmek için ortak gücün, kolektif birlikteliğin oluşturulması ve yaygınlaştırılması yönünde faaliyetler üretmekte ve yürütmektedir.

Ayrıca MİAD, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için yarar getirecek her türlü ekonomik, sosyal, ve siyasal projenin oluşturulması ve geliştirilmesinde, aktif rol üstlenen bir kurum olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple şehrimizi, insanımızı etkileyen, yöneten ve onlar adına karar veren her kişi ve kurumla ilişkiler geliştirmeyi ve sürdürmeyi arzu ediyor.

MİAD’ın ilkeleri nelerdir?
MİAD ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı savunuyor. MİAD yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı üyelerinden istiyor. MİAD görüşlerde açıklığı ve berraklığı, ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörüyor. MİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerimizin temeli olarak görüyor.

MİAD’ın arzuladığı iş birliği…
Bugün MİAD, Malatyalı İş Adamlarının yaptıkları ana çatı konumunda. Bu nedenle Malatya’yı, insanımızı etkileyen, yöneten, onlar adına kararlar veren her kişi ve kuruluşla ilişkilerini geliştirerek sürdürüyor. MİAD, yerel siyasi, mülkî ve ekonomik kurumlar ve idarecileri; üniversite, yerel işadamları ve örgütleri, vakıf, dernek ve diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ile ülkemiz iş çevreleri ile diyalog halindedir ve bu diyalogu arttırarak sürdürmeyi arzu ediyor.

MİAD neler yapıyor?
MİAD geleneksel hale getirdiği aylık toplantılarında tanınmış işadamı, siyasetçi ve akademisyenleri konuk edip, üyeleri ve seçkin bir davetli topluluk ile buluşturmaktadır. Her yıl eylül ayından başlamak üzere aylık toplantılar tertip etmekte, gündeme uygun ekonomik ve siyasi konular hakkında konuşmalar yapılmaktadır. Kurulduğu günden bu yana devam ettirdiği geleneksel aylık toplantılarına 300’ü aşkın seçkin işadamı ve misafir iştirak etmektedir.

MİAD ayrıca üyelerini bilgilendirmek, iş ilişkilerini ve kişisel donanımlarını geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, eğitim seminerleri düzenliyor. Gücünü, üyelerinin ekonomik yetenekleri ve iş dünyasındaki temsil kabiliyetlerinden alan MİAD, bu gücü korumak ve geliştirmek arzusundadır. Bu amaçla seçkin eğitimci ve eğitim kuruluşlarıyla, çeşitli seminerler ve eğitim programları düzenlemektedir.

Yurt içi ve yurt dışı iş gezilerini de iş programına almış olan MİAD, eğitici yayınlar oluşturmayı, inceleme ve araştırmaya dayalı yayınlar hazırlatmayı, işbirliklerini geliştirecek toplantı ve organizasyonları daha da artırmak gibi yollarla Malatyalılar’a ve ülkemize yararlı faaliyetler üretmek yolunda emin adımlarla ilerlemektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız