SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yılki Kazı da Tamamlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları tamamlanırken, toplam 26 eserin gün ışığına çıkarıldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Arslantepe'deki kazı çalışmalarıyla ilgili verdiği bilgide, "İtalya Roma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Marcella Frangıpane başkanlığında gerçekleştirilen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı. Bu yılki kazı çalışmalarında 26 eser gün ışığına çıkarıldı" dedi.

Bu yıl höyüğün iki ayrı bölümünde çalışma yapıldığını, birinin sarayın bulunduğu bölüm, diğerinin ise Hitit döneminde kazı yapıldığını bildiren Derviş Özbay, "Özellikle ev ve duvar kalıntısı bölümünde kazı yapıldı. Kazılarda, 26 eser Malatya Müzesi'ne teslim edildi. Etütlük 16 eser de bize teslim edildi" diyerek, çıkarılan 26 eserin ayrıntısını şöyle belirtti:

"5 adet vazo, çömlek, 7 adet minyatür bardak, 3 adet kemik delici iğne,3 adet çakmak taşı ve obsidiyen ok ucu, 1'er adet mermer kolye ucu, spiral saz tokası, hayvan figürü, mühür parçası, demir kazıyıçı, mızrak ucu ve iğne. "

"ASLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ MAYIS AYINDA HİZMETE AÇILACAK"
Bu arada, Arslantepe Höyüğü'nün Açık Hava Müzesi haline getirilme çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Kültür ve Turizm Müdürü Özbay, "Bilindiği gibi, höyüğün üzeri kapatıldı. Açık Hava Müzesi çalışmaları hemen hemen bitti. Önümüzdeki Mayıs ayında açmayı planlıyoruz. Bakanlığımızdan ve İtalya Roma Üniversitesi'nden de açılışa katılımlar olacak" ifadelerini kullandı.
1962 yılından beri devam eden Malatya Arslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları önümüzdeki yıl da devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız