SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yılki Kazı Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:20
Bu Yılki Kazı Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Aslantepe Höyüğü’nde bu yılki kazı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. 

Malatya Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Aslantepe Temsilcisi Ziya Kılıç ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Aslantepe Höyüğü ve kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kazı başkanı Prof. Frangipane, bu yılki çalışmaların tamamlandığını belirterek, kazılar esnasında bulunan eserlerin müzede sergilendiğini, Aslantepe höyüğünün 6000 yıl öncesine ait kalıntılar barındığını belirtti. Aslantepe höyüğünün dünyada çok büyük bir öneme haiz olduğunu ancak yeterli tanıtım yapılamaması nedeni ile yeterli turist gelmediğini dile getiren Frangipane, burasının açık Hava Müzesi’ne dönüştürüldüğünü, bundan dolayı daha fazla yerli ve yabancı turist gelmesini beklediklerini vurguladı.

Müdür Özbay ise, “Bu yılki kazı çalışmalarının tamamlanması ve Kazı Başkanı Prof. Frangipane’nin Malatya’dan ayrılacak olması nedeni hem valimize yeni görevinde başarılar dilemek hem de çalışmalar hakkında bilgi vermek amacı ile ziyarette bulunduk” dedi.

Prof.Dr. Frangipane’ye teşekkür eden Vali Şahin, Aslantepe Höyüğü'nün tanıtımı için çalışmaların sürdürüldüğünü ve önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısında artış olmasını bekledikleri söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız