SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yol Duble Haksızlık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:50
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya-Arapgir yolunun bir çok şehri birbirine bağlayan yol olmasına rağmen halen duble yol olmamasını eleştirerek, “AKP Malatya’da duble yol değil, duble haksızlık, hırsızlık yapıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan-Arapgir arasındaki bölgede karayollarının içler acısı durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Arguvan-Arapgir karayolunun durumunun AKP’nin Malatya’ya bakışının da özeti olduğunu ifade eden Ağbaba; “Arapgir karayolu Malatya’yı Erzincan’a, Elazığ’a ve Sivas’a bağlayan bir yol. Doğu İllerine bağlantı yolu. Malatya ve çevresindeki illeri Karadeniz’e bağlıyor. Ama bu yol ilçeleri birbirine bağlayan ‘il yolu’ olarak değerlendiriyorlar. Oysaki bu yolun ‘Devlet Yolu’ statüsüne kavuşturulması  gerekiyor” dedi.

AKP’nin Malatya’dan aldığı oyun karşılığını vermediğini sözlerine ekleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “ Hep söylüyoruz. AKP bazı yerlere duble yol yapıyor, ama Malatya’ya duble yol uğramadı. Malatya’da duble hırsızlık, duble haksızlık  yapılıyor. Ulaştırma eski Bakanı kendi memleketine duble yol yaptı. Kemaliye’ye kadar duble yol yapıldı ama Malatya’ya duble yol yapılmadı. Malatya AKP’ye verdiği oyun karşılığını almıyor. Bu gerçeği bir kez daha Malatyalıların dikkatine sunuyoruz. Malatya’ya yapılan haksızlıkları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Arapgir yolu  40 yıldan beri kazma kürekle yapılan yol konumunda .Alt yapısı çökmüş bir yol.Sath-ı kaplama ile yol düzeltilmeye çalışılıyor. İki aracın yan yana geçemediği yolda yıllardır kazalar meydana geliyor. Malatya'da yapılan yol çalışmalarında bir yıl geçmeden köstebek yuvasına dönüşüyor ve yollarda çökmeler oluşuyor. İhaleye çıkan firmanın ekipmanına bile bakılmadan,firma AKP yandaşıysa  ihaleyi kapıyorlar. Sorunu Meclis gündemine getireceğiz. Plan bütçe komisyonunda duble yol olması için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız