SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Yol Malatya'yı Rahatlatacak''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaları devam eden kuzey kuşak yolunun 2012 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Yol güzergahındaki çalışmaları inceleyen belediye başkanı Ahmet Çakır'ın bu incelemelerine ve açıklamalarına ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Ergenekon üst geçidinden başlayıp, Yıldıztepe mahallesinde mevcut çevre yoluna bağlanacak olan 14 km uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki kuzey kuşak yolu çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şehir mezarlığı-Çarmuzu Mahallesi arasında devam eden dolgu ve stabilize çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada basın mensuplarına bilgiler verdi.

11 Ocak Salı günü gerçekleşen inceleme gezisinde, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu’nun en önemli projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, yolun bitirilmesiyle birlikte Malatya trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Kuzey Kuşak Yolu’nun Malatya’nın doğu-batı bağlantı arterlerinden bir tanesi olacağını kaydeden Başkan Çakır, ayrıca bu yol sayesinde çevreyolu kuzeyindeki bölgelerin gelişmesine ve değer kazanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

14 km’lik yolun 5200 metresinin tamamlandığını belirten Başkan Çakır, “Burada 270 bin m3 dolgu, 34 bin m3 mıcır serimi, 120 bin m3’lük stabilize serimi yaparak Ergenekon üst geçidinden, şehir mezarlığına kadar olan bölümü tamamladık. Şehir Mezarlığı ile Çarmuzu Tren geçidine kadar olan yoldaki çalışmamız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada 15 tane iş makinamız 24 saat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tren yolu geçidine kadar geldiğimiz taktirde Kuzey Kuşak Yolu’nun %50’sini tamamlamış olacağız” dedi.

Ergenekon üst geçidi-Hal binası arasında yapılan kuzey kuşak yolu çalışmalarına altyapı çalışmaları ile birlikte 5 milyon lira üzerinde bir harcama yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, hedeflerinin 2012 yılı sonuna kadar yolu bitirmek olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, yol çalışmalarının belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız