SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yolda Yürüyüş Rahatlatıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:27
Bu Yolda Yürüyüş Rahatlatıyor
A- A+ PAYLAŞ

Bursa'da, Japon Parkı'nda bulunan refleksoloji sağlıklı yürüyüş yoluna gelen vatandaşlar hem hastalıklarını öğreniyor hem de ayaklarına masaj yapıyor. 

Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Çamlıca Mahallesi'ndeki Japon Parkı insanlara huzur veriyor. 5 bin 136 metrekarelik alandaki parka gelen Bursalılar sağlıklı yürüyüş yapıyor. Uzak Doğu kökenli bir ayak masajı ile tedavi yöntemi olan refleksoloji yolu Bursalıların ilgi odağı oldu. Refleksoloji yolunda yürüyenler, vücutlarının belli bölgelerindeki enerji çözerek bedenin kendi kendini iyileştirme gücünü harekete geçiriyor. Bir denge sağlayan terapi olarak bilinen refleksoloji yolu, kişinin kendisini bedenen ve ruhen iyi hissetmesini sağlıyor.

Uzmanlar, yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip refleksoloji yoluna Japonya'dan gelen çok sayıda taşların döşendiğini söyledi. Taşlar belirli uyum içinde dizilirken, yürüyüş yolunun beden fonksiyonlarını normalleştirdiği ve insanı rahatlattığı ifade ediliyor. Farklı şekillerde ve büyüklüklerde döşenen taşların bulunduğu yürüyüş yolunda ayağa masaj yapılması sağlanıyor. Parkurun sonunda ayağın hangi noktasında basınç uygulandığında acı duyuluyorsa, refleksolojiye göre yorumlanmış ayak haritalarının yer alacağı panolara bakılarak problem tespit ediliyor.

"BU YOLDA YÜRÜMEK BENİ RAHATLATIYOR"

Parka sık sık gelerek yürüyüş yolundan faydalandığını belirten mahalle sakinlerinden Şahinaz Uysal, "Yürüyüş yolu rahatlama, kaliteli bir uyku ve toksinlerden arınmış bir beden sağladığı gibi, dolaşım sistemini de güçlendirerek ağrıları dindirir. Ben buraya devamlı gelirim. Hatta misafirlerim geldiği zaman onları burayı gezdiririm. Refleksoloji terapisi bazı organ ve sistemleri harekete geçiriyor. Bu esnada kişinin kendisini farklı hissetmesi mümkün" dedi.

Uysal, yürüyüş yolunda yaptığı 5 dakikalık yürüyüşün kendisini rahatlattığını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız