SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yolun Malatya'ya Kazandırılması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2020-04-30 05:44:03
A- A+ PAYLAŞ

ULAŞTIRMA BAKANIYLA GÖRÜŞTÜLER..Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca’nın katılımıyla göreve yeni başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile video konferans sistemiyle bir toplantı gerçekleştirildi.

"Malatya'ya önemli hizmetler yapıldı"

Milletvekili Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile video konferans sistemiyle gerçekleştirilen toplantıda Malatya’ya yapılan ve yapımı devam eden yatırımların değerlendirildiğini ifade etti.

Çalık, Malatya’da 2002 yılına kadar toplam 36 kilometre bölünmüş yolun olduğunu, 2003-2020 yılları arası binde bin 81 artışla bölünmüş yolun 389 kilometreye çıkarıldığını kaydetti.

AKP iktidarları döneminde Türkiye’nin her alanda geliştiğini, değiştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Çalık, Malatya’daki bin 166 kilometre uzunluğundaki yol ağının yüzde 36’sının bölünmüş yollardan oluştuğunu belirtti.

Milletvekili Çalık, 2002’den bu yana Malatya’ya önemli hizmetlerin yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:

“Malatya’mıza 2 adet tek tüp, 9 adet çift tüp tünel olmak üzere 12 bin 715 kilometre uzunluğunda 11 tünel kazandırıldı. İlimize karayolları çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 325 milyon TL harcama yapılırken, 2003-2020 yılları arasında bu tutar yüzde bin 999 artışla 6 milyar 498 milyon TL’ye ulaşmıştır. Malatya’mızda bugün itibari ile devam eden projelerimizin sayısı bazında 8 adettir. Bu projelerin toplam tutarı 2,7 milyar TL olup, bu projeler için şimdiye kadar yapılan toplam harcama tutarı 1,2 milyar TL'dir.”

53,5 kilometre uzunluğundaki kuzey çevreyolunun proje bedelinin 493 milyon TL olduğunu ifade eden Çalık, “53,5 kilometre BY-BSK olarak projelendirilen yolun güzergahı üzerinde 25 adet köprü bulunuyor. Anayolda yaklaşık 8 kilometre bağlantı yolunda 5 kilometre terasman seviyesinde tamamlanırken, köprülerde ise çalışmalara devam edilmektedir. Bu kesimde 7 adet altgeçit, 1 adet köprülü kavşak kiriş seviyesinde tamamlanmıştır” bilgisini verdi.

"Bu yolun Malatya'ya kazandırılması gerekiyor"

Kısa bir süre önce göreve atanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz benden önce Malatya ile ilgili detaylı bir şekilde bilgiler aktardılar. Kuzey Çevre Yolu uzun yıllardan beri Malatyalıların ve Malatya’nın beklediği bir yol. Malatya Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan bir konuma sahiptir. Bu açıdan Kuzey çevre yolunun önemi daha da artmaktadır. Kuzey çevre yolu ile ilgili gerekli çalışmaların, kamulaştırmaların ve ödeneklerin biran önce çıkarılarak bu yolun Malatya’ya kazandırılması gerekmektedir.

Malatya’nın trafik sorunlarının önüne geçmek ve trafiği rahatlatmak amacıyla başlatmış olduğumuz birçok projemizi ve öncelik arz eden bazı çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğümüze sunduk.

Malatya stadyumu ile Çöşnük Kavşağı arasında yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılarak bu alanın hemşerilerimizin hizmetine sunulması amacıyla hazırladığımız proje Karayollarına teslim edildi, şu an ihale aşamasında olup, ihalenin biran önce yapılmasını bekliyoruz.

Malatya trafiğini rahatlatmak amacıyla çalışmaların devam ettiği Kuzey Kuşak yolunda ise 115 metre uzunluğunda ve 4 açıklı kirişli bir viyadük yapılması planlanmıştır. Malatya Havaalanı yolu üzerinde yapılan peyzaj çalışmaları ve Malatya’ya düzenlenen sefer sayılarının artırılması gerekmektedir. Hızlı tren projesi kapsamında Sivas’a kadar gelen projenin Malatya ayağının da biran önce yapılmasını beklemekteyiz.

Malatya için önem arz eden taleplerimizi video konferans sistemiyle iletmeye gayret gösterdik. Taleplerimizin dikkate alınması dileğiyle tekrar yeni görevinizde başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu’da gerekli notları aldığını belirterek, “Çalışmaların kısa süre içerisinde başlaması için gerekli adımları atacağız. Bakanlık olarak gerekli planlamaları yapmaktayız. İnşallah en kısa sürede yüz yüze görüşmek dileğiyle” diyerek görüşme sonlandırıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Sevgili Malatya'lılar bu yolun biteceğini zannedenler daha ne kadar uyutulacaksınız. Yazık harcanan paraya da zamana da. Güney çevre yolu şimdiye bitmişti. Virüs dahi akıllandırmıyorsa diyecek bir şey yok. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Çok güzel bir kare keşke sayın cakirla sayın Gürkan yanyana olsaydı dahada güzel olurdu inşallah oda gelecek sefere diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (3 yıl önce)
    hızlı tren ne zaman gelecek malatyaya....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Malatya'da seçilmişlerin hepsi, seçilene kadar Malatyalı sonrası nereliler kimse bilmiyor! Asla Malatya için çalışmıyorlar. Nereye çalıştıklarıda zaten belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Durmak yok uyutmaya devam. Ömür biter bu yol hikayesi bitmez. Malatyalı diğer illere yapılan yatırımlarla övünür kendi etrafını, memleketini görmez ne yazık ki. Örneğin İstanbul havaalanı yaptık, çanakkale köprüsü yaptık, Elazığın çevreyolunu bitirdik gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (3 yıl önce)
    Memet emin acitasyon yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar karatepe (3 yıl önce)
    İşin içinden gelen birisi olarak söylüyorum mevcut ödenekler ile o yolun 2023 ten önce bitmesi imkansız. Ayrıca bizim gibi olan diğer büyükşehirlerde böyle bir rezalet olsa orada AK PARTİ'nin oy alabilmesi mümkün değildir. Ama bizim memleketin insanı böyledir boynunu büker olana razı olur. Kötü bir meziyet değil ama çevren olmuş aslan sen kuzu kuzu nereye kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (3 yıl önce)
    Bu ekip oldukça Malatya yerinde sayar ne yolu şurada kapı komşumuzun Elazığ in vekilleri olsaydı Malatya için eminim Malatya bir Malatya daha olmuştu
    0
    0
    Yanıtla
  • kalkan (3 yıl önce)
    Elâzığ komşu ilimiz yıllar önce bitirdi çevreyolunu biz yerimizde sayıyoruz. Ömür biter o yol bitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • umut (3 yıl önce)
    Çevreyolu yapılsın birde şu trafiği çözün ışıklarda fazla bekliyorz düzen yok tas kayıp bunada el atın
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (3 yıl önce)
    Sümerpark'da niye çalışma yapılıyor? Hayır,sebebi ne? Zaten yeni değil mi her şey? E şimdi bu israf değil de ne? Kime yaptırılıyor o çalışmalar? Ne kadara anlaşıldı? Para nereye gidecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (3 yıl önce)
    Millet vekili oldun olali Malarya ya yaptiginiz unutulmaz ABLAAAM Hekimhan Demircelik satildi yillardir bos atil bekletiliyor ABLAAAMM Sumerbank icindeki makinalar fiyatinin bile altina satildi Allah sizden razi olsun ABLAMM Tekeli de unutmamak lazim sattik ingiliz sigarasi iciyoruz ama yerlerine cok guzel avmler oteller 2+1=600 binlik bina yapip satiyoruz ABLAMM sekerin etil alkol fabrikasini kapattik $u donemde alkol ham maddesi bulamiyoruz ABLAAMM Malatyada sadece cevre yolunun ustu var gerisi cevre yolunun altindakiler olsun tek yatirim yok be ABLAMM ,Biz hak ediyoruz sagol be ABLAMM
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    Abim güzel özetlemiş. Ablaları gurban olsun. Devam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ablan gurban olsun sana adamsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    Bizde lidere dayalı siyaset var millet sayın cumhurbaşkanına oy veriyor isterseniz su andaki vekiller bir başka partiden aday olsunlar alacakları oy belli olur.ak Parti'ye de Malatya'da kimi aday yapsaniz yüzde yetmiş oy alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)
    Can gurban sana ablam ne zaman ihtiyaç olsa sen oradasın ne zaman yatırım gelse başta sen varsın. Gururumuzsun ablam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)
    Öznur abla Allah’tan sen varsın.. Allahına gurban
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaşım ablan Türkiyenin ablası . Yanlış söylemişsin. Devam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)
    Öznur vekil olmasaydı çevre yolunun ismi bile konuşulmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru 15 senedir yapılacak. . Her seçim zamanı ve arada medyaya cıkmak için kuzey yada güney cevre yolu medyatik olmanın bir yöntemi. Elazığ dahi cevre yolunu tamamladı da bu BECERİKSİZLER tamamlayamadı. Gardaşım birileri yapıyor ama sizin o kıymetli vekilleriniz sadece konuşuyor. Anladın mı!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)
    Yazılanları bile okumuyoruz. Bu yol bitecek arkadaşlar ve bu AK PARTİ sayesinde olacak. Bunu kabul edin artık. Sadece eleştiri yapıyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • “Malatya’mıza 2 adet tek tüp, 9 adet çift tüp tünel olmak üzere 12 bin 715 kilometre uzunluğunda 11 tünel kazandırıldı. İVay be nerede bu kadar km tunel . Türkiye'nin 7 kez etrafında dönmek demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya - İstanbul arası 1.100 KM, bunlar milletin zekasıyla dalga geçiyor, Malatya' nın altı komple tünelmiş haberimiz yokmuş :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (3 yıl önce)Baki isimli kullanıcı yorumuna
    Ondandır bu kadar deprem
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)
    Yorumlar nasıl utanç verici nasıl Malatyalısınız siz... Etrafınıza bir bakın Malatya doğunun incisi.. en meşhur il en güzel yatırımları alan ildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence sen aynaya bakıp kendinden utanmalisin. Bu dünya boş..... Yağcılık olmuyor gardasim. Herkesin cebinde Google Mapa var. Dünyayı geziyor. Hryerde hizmet var Malatya'da konuşma var... Kayısı deseler ve bişey yapsalar daha çok puan alırlar ama ağızlarında cignemisler çevreyolu çevreyolu. Kuzeymi güneyli. Güneyli kuzeymi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Sene 2002 AKP den Malatya'ya seçim vadi “Bu yolun Malatya’ya kazandırılması gerekiyor” Sene 2020 AKP den Malatya'ya seçim vadi “Bu yolun Malatya’ya kazandırılması gerekiyor” İkisi arasındaki Terk fark 2 ile 0 yer değiştirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)
    Ayrıca bu yolla Malatya mı kazanacak yoksa birileri mi kazanacak orası hala KOSKOCA MUAMMA!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Çevreyolu ile ilgili hikaye yi 10 yıldır dinliyoruz. Bi 10 yıl daha dinleriz. O yol Kayseri de, G. Antep te, Elazığ da olsaydı şimdi 10 kez bitmişti. Ama Malatya da bitmezzz. Nedeni sahipsizlik. Allah aşkına Bi daha dillendirmeyin bu konuyu rezil oluyorsunuz rezil.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMA (3 yıl önce)
    ulastirma bakanina eksikleri soyleyeceklwrine gidip 2002 den bu yana malatya da cok fazla yol yapildihini soylemis bizi temsil eden en akillilarimiz....utanmaniz gereken bir konu var...18 yildir ak partiye en yuksek oyu veren malatyanin cevre yolu hala malatyanin icinden geciyor......van dan istanbula giden aracin çöşnuk kavsaginda...sanayi kavsaginda ne işi var...insan utaniyor bunu soylerken...baskalarida utaniyormu bilmiyom
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Samanlı mah maske gelmedi çok zorundayız hiçbir yerde de maske yok. Dışarı çıkarken zor durumda kalıyorum ..Büyükşehir de maske bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    53 km çevre yolu 2 yıl icerisinde normal şartlarda bitmesi gerekir ama .Malatya olursa en az 10 yıl sürer bu durumu Malatya'ya yapılan bütün yatirimlarda görmemiz mümkün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Birilerinin başkana maskenin burnununda içine alınarak takması gerektiğini söylesin artık ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    yani kuzey çevre yolu bir başka bahara mı kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (3 yıl önce)
    Başkan zaviye mah. Hala maske gelmedi. Diğer ay su fatura işle beraber getireceksen getirme.is işten geçmiş olur. BECEREMİYORSUN BASKANNNN. Ne eczaneden alabiliyoruz nede başka bir yerden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dunyanin tum illerinde eve maske gonderiyorlar ya. Millet hic biryerde bulamiyor adam evine maske uretip gonderiyor bu nasil bir zihniyet ya. Allah islah etsin. Cidden sizi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)Ramo isimli kullanıcı yorumuna
    Amin amin... Ordaki ince espiriyi anlayana bu sözlerimdi ama bakıyorumda malesef....
    0
    0
    Yanıtla