SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yolun Standardı Yüksekmiş!

A- A+ PAYLAŞ
 
Karayolları Bölge Müdürü Turhan Gülhaş, sonbahar aylarında müteahhitten teslim alınmasından kısa bir süre sonra bozulan ve yolda meydana gelen çökmeler nedeniyle Karayolları ekiplerinin sürekli yama yapmak zorunda kaldığı Kayseri Malatya Karayolu’nun Kürecik-Darende arasında kalan bölümleri için ‘Standardı çok yüksek bir yol  yaptıkları’nı ileri sürdü.
 
YOLUN HALİ İÇLER ACISIYDI
2012 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları adına kurumun çalışmaları hakkında Bölge Müdür Yardımcısı Turhan bilgi verdi. Gülhaş, Vali Saran’ın ‘Bunları bir an önce bitirmemiz lazım. Çalışmaları biraz hızlandıralım’ şeklindeki uyarısına, yaklaşık bir ay önce malatyahaber.com’da da ‘Ayıp, yazık, günah’ başlığı ile yer alan ve yolun içler acısı durumunu ortaya koyan haberinin tam tersine bir savunma ile yanıt verdi. Gülhaş, ‘Malatya –Kayseri Karayolu’nda çalışmalar sürüyor. Tünel çalışmalarını da 2012 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Yukarıulupınar – Setrek arası standartları yüksek bir yol yaptık’ savunmasıyla yanıtladı.
 
Oysa, sitemizde ‘5 Aralık 2011 tarihinde söz konusu yolda meydana gelen bozulmayı içeren haberde müteahhit firma tarafından bitirilerek Kasım ayında Karayollarına teslim edilen Kozluca –Balaban –Darıca-Çayırdüzü arasında kalan bölgede   kullanılan dolgu malzemesinin kalitesiz olması, alt yapı işleri ihale edilirken işin bitiş tarihi ve asfaltlanma işleminin yaz ayına denk gelecek şekilde planlanmaması, Karayolları tarafından yeteri kadar denetim yapılmaması gibi nedenlerle bozulduğunu ve hatta bazı noktalarda yol bozulması nedeniyle 4 şeritten 2 şeride düşürüldüğünü duyurmuştu. 
 
Yarattığı ekonomik israfın yanı sıra Malatya’daki karayollarında yapılan çalışmaların bir türlü bitmemesine yol açan gerçek nedenler bu iken, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turhan Gülhaş, Vali’nin ‘Gecikmeyelim’ uyarısı karşısında ‘Standardı yüksek yol yapıyoruz’ diyerek aynı zamanda gecikmenin nedeni olarak titiz davrandıklarını ve kaliteli yol yaptıklarını gerekçe göstermiş oldu.
 
İÇERDE BAŞKA, DIŞARDA BAŞKA
Koordinasyon Kurulu sonrası bir basın mensubunun ‘Sizin bahsettiğiniz yolda, ekipleriniz kış ortasında sürekli asfalt seriyor ama ertesi gün bozuluyor. Standardı yüksek dediğiniz yol yamalı bohça gibi. Bu yol hangi yol?’ şeklindeki sorusuna kürsüde yaptığı konuşmanın tam tersi bir yanıt verdi.
 
Gülhaş bu kez, ‘Şimdi değil ama bitirdiğimiz zaman standardı yüksek bir yol olacak’ diye yanıtladı. Gülhaş’ın ‘bitirdiğimiz zaman’ dediği Kayseri –Malatya Karayolu’nun sözü edilen bölgelerindeki yol çalışmaları müteahhit firmalar tarafından bitirilip Karayollarına teslim edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız