SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yöntem Dünyada da Yeni.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:35
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, geçtiğimiz günlerde TRT 6’da katıldığı programda, dünyada yeni bir yöntem olarak geliştirilen ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde de uygulanmaya başlanan kalbin aort kapağının ameliyat yapılmadan değiştirilmesi operasyonunu içeren TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) yönteminin kalp hastaları için sağladığı avantaj ve konforu anlattı. 

Kürtçe yayın yapan TRT 6’da Diyarbakır stüdyolarında yapılan ‘Fatma İle Gün Bugün’ programına katılan Prof. Dr, Ramazan Özdemir, tavi yönteminin özellikle cerrahi operasyon açısından risk taşıyan yaşlı kalp hastaları için son derece elverişli bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek, geleneksel tedavi yönteminde açık kalp ameliyatıyla tedavi edilen hastaların, yeni yöntem sayesinde kalpleri açılmadan, anjiyo yapılır gibi kasıktan girilerek tedavi olma şansına kavuştuğunu söyledi. 

Programda izleyicilerin kalp sağlığı ve kalp hastalıklarının tedavisi konusundaki sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Ramazan Özdemir Turgut Özel Tıp Merkezi hakkında da bilgi verdi. Turgut Özel Tıp Merkezi’nin dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip ettiği gibi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte tıp biliminin gelişmesine, yenilenmesine büyük katkılar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Ramazan Özdemir, bu çalışmaların önemli bir sonucu olarak vücutta herhangi bir kesi yapılmadan, kalp aort kapağının değiştirilmeye başlandığını söyledi. 

Açık kalp ameliyatı yapılmadan kateter yöntemi kullanılarak kalbe aort kapak takılması işlemi olan tavi yönteminin kalp hastaları için sağladığı önemli avantajlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ramazan Özdemir şöyle konuştu: “ Tavi çok yeni bir tedavi yöntemi. Yeni olmasına karşın başarıyla uyguluyoruz. Bu yöntemi genelde ameliyat olamayacak, masaya yatamayacak, kalp kapağı tıkanan, nefes darlığı olan, ciğerleri ve böbrekleri sağlıklı olmayan hastalarda uyguluyoruz.  Bu yöntemde anjiyoya benzer şekilde büyük damarın içinden giriyoruz, bu şekilde kalbin kapağına ulaşıp, gerekli işlemleri yapıp damardan çıkıyoruz. Tavi yöntemi hastalar için son derece konforlu bir yöntem. Hastamızı 2-3 gün takip ediyoruz ve taburcu ediyoruz”. 

Kalp Hastalıkları Alanında Kadınlarda Dikkat Çekici Yükseliş Var 

Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kalp hastalıklarında son yıllara kadar cinsiyet istatistikleri bakımından erkeklerin önde olduğunu, ancak kadınların sigara içmesinin yaygınlaşmasıyla birlikte, kadınların kalp hastalıklarına yakalanma oranının erkekleri geçmeye başladığını kaydetti. Özdemir “Kadın hastalarımızın sayısında dikkat çekici bir yükseliş var. Çünkü çok sigara içiyorlar. Eskiden erkek hastamız daha fazla iken şu an kadın hastalarımızın sayısı daha fazla” diye konuştu.  

Vücudunun Herhangi Bir Yeri Kesilmeden 75 Yaşındaki Hastanın Kalp Kapakçığı Değiştirildi 

Prof. Dr. Ramazan Özdemir başkanlığında, Prof. Dr. Hüseyin İnce, Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Nevzat Erdil, Doç. Dr. Necip Ermiş ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çolak’dan oluşan ekip önceki gün biri 75 yaşında 2 hastanın kalp kapakçığını tavi yöntemi ile değiştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız