SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yöntem İlklerden.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:19:06
A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, Elazığ’dan gelen 83 yaşındaki Nadiye Tabur isimli kadına, aynı anda ana damarına stent takıldı ve kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatsız, kasıktan damar yolu ile işlem olan TAVI yöntemiyle müdahaleyi; Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Prof.Dr. Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Nevzat Erdil, Doç. Dr. Necip Ermiş, Doç.Dr. Mustafa Aydoğan ve asistan Dr.Şeyho Hidayet’in de aralarında bulunduğu 15 kişilik ekip gerçekleştirdi. 

TAVİ yöntemi ile aynı anda iki işlemin yapılmasının ilklerden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “ Hastamız bize göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayeti ile gelmişti. Hastamız yaklaşık 10 yıl öncede by-pass tedavisi görmüş. Riskli bir hastaydı; durumu kalp cerrahı arkadaşlarımızla görüştük. İkinci ameliyat bu hastada çok riskli olduğu için biz TAVI dediğimiz yönteme karar verdik.” dedi. 

“Riski Daha da Artmıştı” 

Hastanın bypass olan ana damarında da yüzde 98 oranında daralma olduğunu söyleyen Prof. Dr.Özdemir, “ Bu riski daha da artırıyordu. Hastamızda ilklerden olan; aynı seansta damarına stent koyduk ve kalp kapağını değiştirdik. 15 kişiden oluşan ekiple başladığımız işlem bir saate yakın sürdü. Bu işlem sadece kardiyolojinin yaptığı bir işlem değil; kalp cerrahisi, anestezi ve kalp kardiyoloji bölümünden arkadaşlarımızla beraber bir ekip olarak işlemi yaptık. Hastamız, bir günü yoğun bakım olmak üzere 3-4 gün hastanede kaldıktan sonrada taburcu edilecek. “ ifadelerini kullandı. 

“Nefesim Kesiliyordu” 

Tedavi ile sağlığına kavuşan Nadiye Tabur ise “Benim nefesim kesiliyordu. Şimdi çok iyiyim sağ olsunlar; Ramazan Hoca’dan ve diğer personelden Allah razı olsun. Şimdi bir problem yok.” dedi. 

İşlemi yapan ekip tarafından yapılan açıklamada; TAVİ yöntemi ile tedavinin ancak risk durumu yüksek hastalara uygulandığının altı çizildi.

Kaynak : Görüş Gazetesi (Haber-Foto : Levent Barış)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız