SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yöntemi Öğreteceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalp deliklerinin 5 dakika içinde şemsiye yöntemi ile kapatılması uygulaması Bosna Hersek ve Azerbaycan'dan gelecek olan doktorlara da kurs olarak gösterilecek.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Kalp odacıkları arasındaki delikleri kapatmanın iki yöntemi var. Biri cerrahi yöntem, diğeri de bizim 5 yıldan beri Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uyguladığımız şemsiye yöntemidir. Şemsiye yönteminde hastayı uyutmadan, sadece boğazını uyutarak, metal cihazı delik olan kısma bırakıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz bu işlem 5 ile 10 dakika sürüyor. Hastanın kalp deliğini 5 ile 10 dakika içinde kapatmış oluyoruz" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin şemsiye yöntemi ile kalp deliği kapatma uygulamasında Türkiye'deki üniversiteler arasında ilk 2 arasında bulunduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, "Türkiye'de şemsiye yöntemi ile kalp deliği kapatma işlemlerinden birini biz gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 68 vaka aldık. Buda üniversiteler arasında ya birinci, ya da ikinci sırada" dedi.

Prof. Dr. Özdemir, şunları söyledi:

"İşlem çok basit bir işlem. Ameliyata gerek olmadan, direk kalbin odacıkları içindeki o delikleri kapatmış oluyoruz. Bu işlem özellikle evlenme çağındaki genç bayanlar için çok önemli. Çünkü göğüslerinde ameliyat izi taşımış oluyorlar. Oda evlendiklerinde bir sıkıntı yaratabiliyor. Ama bu işlemi uyguladığınızda her hangi bir iz ve belirti bırakmadan 5 dakika ile 10 dakika içinde işlemi tamamlamış oluyor. Hasta sağlığına kavuşmuş oluyor. Bu işlemden sonrada tekrar pıhtılaşma olmasın diye hastaya yaklaşık 2-3 ay aspirin dediğimiz ilacı veriyoruz. Daha sonra hastamız normal hayatına dönmüş oluyor."

HASTA 1 GÜN SONRA NORMAL HAYATA DÖNÜYOR
Metal cihazın, kasıktan kalbin odacıklarını içerisine uzatılan hortum aracılığı ile kalbin delik olan yerine yerleştirildiğini belirten Prof. Dr. Özdemir, hortumun çekilmesi ile metal cihazın şemsiye haline dönerek kalbin delik kısmını kapattığını belirtti. Metal cihazın yerleştirme uygulamasının hastanın boğazına yerleştirilen EKO cihazı ile takip edildiğini belirten Prof. Dr. Özdemir, hastanın 1 gün sonra normal hayatına dönebildiğini ifade etti.

BOSNA VE AZERİ DOKTORLARA KURS VERİLECEK
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Bosna Hersek ve Azerbaycan'dan gelecek olan ekiplere şemsiye yöntemi ile kalp deliği kapatma uygulaması kursunun verileceğini belirterek, "Yakın bir zamanda Bosna Hersek'ten bir ekip gelecek. Ekibe, şemsiye yöntemi ile kalp deliği kapatma yöntemini öğreteceğiz. Onlara kurs vereceğiz. Daha sonra ise Azerbaycan'dan bir heyet gelecek. Onlara da burada kurs vereceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız