SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Zam Gözden Geçirilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Tüketici Hakları Derneği Malatya Şubesi, Malatya Belediyesi'nin uygulamaya başladığı toplu ulaşım zammına tepki gösterdi ve enflasyona endeksli olarak yeniden düzenlenmesini istedi. Bu arada, dernekteki yönetim değişikliği hakkında da bilgi verildi.

YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ..
Dernekte düzenlenen basın toplantısında, başkanlık görevini üstlenen Zuhal Dişer, ilk olarak yönetimdeki değişiklik hakkında bilgi verdi ve "Tüketici Hakları Derneğinin 1995 yılında Şehrimizdeki ilk kurucu üyelerinden olan sayın Müberra Öğüt başkanımız sağlık sebeplerinden ötürü istifa etmiş olup yeni yönetim kurulumuz Başkanı Zuhal Dişer, Başkan Yardımcısı Özlem Özbey, Memnune Yavuz, İdare Özdemir, Nevin Kurnaz, Bülent Banazılı ve Fuat Bayındır'dan oluşmuştur."dedi.

ZAMMA TEPKİ..
Tüketici Hakları Derneği yöneticileri daha sonra ulaşım zammına olan tepkilerini dile getirdiler ve bu konuda da şunları söylediler:

"Tüketici Hakları Derneği Malatya Şubesi olarak Malatya Belediyesi tarafından 8 Ocak 2011 tarihinde uygulamaya başlayan toplu ulaşım zam oranının yeniden gözden geçirilmesini, yapılan zamların enflasyona endeksli olarak yeniden düzenlemesini istiyoruz.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2010 yılı enflasyonu yüzde 6,40 olarak açıklamış, Memur maaşlarına ilk 6 ay için %4 ve 2. 6 Ay için %4 zam yapılırken, asgari ücretlinin maaşı Brüt 796.50, Net 629.96 olduğunu göz önüne alınacak olursa toplu taşımaya yapılan %25’lik zam dar gelirli tüketicilerin maaşlarına yapılan zammın daha ceplere girmeden fazlasıyla çıkmasına sebep olmuştur.

Derneğimize bu konu ile ilgili çok sayıda tepki gelmiştir. Hepimizin bildiği üzere toplu taşıma araçlarını genellikle dar gelirliler, öğrenciler kullanmaktadır ve sayısı küçümsenmeyecek miktardadır. Yapılan bu zam hemşehrilerimize zulüm olmuştur.

Açıkladığımız bu sebepler göz önüne alınarak ulaştırma fiyatlarının Belediye Meclisinin ve Belediye Başkanımızın tekrar gözden geçirmelerini ve Şubat ayı oturumunda yeniden görüşülmek üzere gündeme alınmasını ve tüketiciler lehinde müjdeli haber vermelerini bekliyoruz.

Fiyat artışlarının yeniden değerlendirilmemesi durumunda Hukuki yollara başvuracağımızı, ayrıca belirtmek istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız