SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Zamlar Esnafa Zulüm"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:29
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi’nin (SP) Malatya merkez ilçe Yeşilyurt ilçesinden Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, Malatya Belediyesi’nin esnaflara yönelik orantısız zam uyguladığını iddia etti. 

SP Yeşilyurt ilçesinden Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, seçim çalışmalarına devam ediyor. Yeşiltepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Mimar Köksal, Malatya Belediyesi’nin esnaflara yönelik orantısız zam uyguladığını iddia etti. Malatya'nın cazibe merkezi olması gerektiğini vurgulayan Köksal, "İnsanlar Malatya ya niye gelsin. Boş kaldırımları gezmek için mi?" diye sordu.

Mimar Köksal, "Bakın esnafları dinliyoruz, ilan reklam paraları yüzde 500 artmış. Su paraları yüzde 300 artmış. 60 - 70 liralık pazar ruhsatları 600- 700 liraya çıkarılmış. Peki, şimdi soruyorum siz bu şehre hangi hizmetleri getirdiniz? Esnaf için ne yaptınız esnafa ne verdiniz ki; esnafın bu ödemelerinin iki katına, üç katına, beş katına çıkarıyorsunuz. Mesela Nemrut var Malatya sınırları içersinde. Bakın Nemrut, dünyanın 8. harikası. Malatya'dan Nemrut' a giden turist sayısı 5 bin, Adıyaman'dan giden turist sayısı 200 bin. Bir terslik yok mu burada? Adıyaman'ın yaşam standartları Malatya'nın kinden daha mı fazla. Şimdi bu 5 bin, 500 bine çıksa bundan kim etkilenecek? Cazibe alanları oluşturursunuz, hayvanat bahçeleri, devasa şehir parkları, rekreasyon alanları gibi dışarıdan insan çekecek projeler yaparsınız, esnafınızı kalkındırırsınız o zaman esnafların harç ve ruhsatlarını artırırsınız buna kimsenin sözü olmaz. Ama esnafa bakmadan, onları kalkındırmadan onların harcını vergilerini artırmak tam bir zulümdür. Bu esnafa büyük bir haksızlıktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız