SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Zat Tarih Şuur ve Bilincinden Yoksun..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'den, "Aleviler Türkmen, Kürt Aleviler ise Ermeni asıllıdır" iddiasında bulunan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu'na sert tepki geldi.

Meşeli, yaptığı yazılı açıklamasında, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Kayseri’de ‘Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar’ konulu sempozyumda konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun basında çıkan ilginç haberinde ‘Türkiye’de yaşayan Kürtlerin Türkmen kökenliği olduğunu, Kürt Alevilerinin ise Ermeni kökenli olduğu iddia ve kehanetinde bulunmuştur.

Türk Tarih Kurumu başkanlığını yapan, akademik kariyeri olan böyle bir şahsın, tarih şuur ve bilincinden yoksun olarak kehanette bulunup, hele hele günümüz Türkiye’sinde Milli Birlik ve beraberliğimize ne kadar muhtaç olduğumuz böyle bir nazik süreç içerisinde kendini ‘Allame’ imiş gibi bir zehaba kaptırarak Türkiyemizde yapay bir gündem oluşturarak, Türkiyemizdeki Kürtleri Türkmen, Alevi Kürtlerini de ‘Ermeni kökenli’ göstermek cüretinde bulunması, tarihin karanlık sayfalarında statik bir tortu olarak daima kaybedilmeye mahkum edilmek istenilen ve özellikle ‘Alevi’ sözcüğünden rahatsız olan habis ruhların günümüzdeki bir yansımasıdır.

Buradan sözde Tarih Kurumu Başkanlığını yapan bu zat’ı muhtereme sormak istiyoruz. Türkiyemizde yaşayan Kürd kardeşlerimizin Türkmen olduğunu söylüyorsunuz da, neden, niçin ‘Kürd Alevilerinin Ermeni’ olduğunu nereden kimlerden tesbit ederek cürette bulunuyorsunuz. Sizin tesbitiniz Kürt Alevilerini kamu nazarında küçük düşürmek ve arkasından da olayı siyasi ve ideolojik bir ortama sokmaktır. Arkasından da Türkiyemizdeki bütün Alevi kardeşlerimizi bazı dernek ve vakıfların, ateist yazarların vicdansızca Aleviliği İslam dışı olarak göstermek isteyenlerin maksatlı ve çirkin kötü amaçlarına yardım edilmiş olunacağıdır.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak Türkiyemizde yaşayan gerek Türk-Alevi kardeşlerimizin ve gerekse Kürd kökenli Alevi kardeşlerimizin soy ve ırk olarak ‘Ermeni kökeni’ ile hiçbir bağlantısı asla yoktur. Çünkü, dinimiz İslam, kitabımız Kur’an, Peygamberimiz ise Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimizdir. Aziz Atatürk’ümüzün de laik, sosyal, hukuk devleti kavramlarına son derecede sadakatle bağlı, daima milli birlik ve beraberlikten yana, üniter Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bölünmez bütünlüğünün, kayıtsız ve şartsız olarak her zaman yanında ve emrindeyiz.

Hezeyan eden vehme kapılan Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu’nu aklı selime davet ederek, kendisini şiddetle tel’in ederek kınıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız