SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Zihniyete Gereken Cevabı Vereceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

CHP’li Fikri Sağlar’ın, "Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum." açıklamasına tepki gösteren AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “28 Şubat’ta başörtülü kadınlarımıza yönelik yapılan ayrımcılığın günümüzde tekrar nüksetmesine asla izin vermeyeceğiz ifadelerini kullandı.

CHP’li Sağlar’ın, 28 Şubat olayları ile alakalı Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programında dile getirmiş olduğu; "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadelerine tepki gösteren Milletvekili Hakan Kahtalı, “Bu zihniyet, 28 Şubat’ta başörtülü kadınlarımıza uzanan ellerle aynı zihniyettir. CHP zihniyeti müslümanlıkla yoğurulmuş bu vatanı; ezansız, kitapsız ve inançsız yetiştirmek için elinden geleni yapmaktadır. Henüz geçtiğimiz günlerde bir CHP belediyesi olan İBB’nin düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus programında Türkçe ezan-ı şerif ve Türkçe Kur’an-ı Kerim okutulması da bunun en çirkin örneklerindedir” dedi.

Kahtalı sonrasında yaptığı konuşmada ise başörtülü kadınlara uzanan ellere izin vermeyeceklerini belirterek, “Başörtülü kadınlarımıza yönelik olarak yaptıkları çirkin söylemleriyle milletimizin kutsallarını hiçe saymaktadır. Bizler bu söylemlerin daima karşısında durarak milletimizle beraber bu zihniyete gereken cevabı vereceğiz. Başörtülü kadınlarımıza uzanan ellere asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Bynedim (3 yıl önce)
    Ne eski hükümetlerde nede yakın zamanlarda türbana kimse laf etmedi.Açık açık konuşacagım yaşım 37 bir çok şeyi aklımın erdiği zamanlara değinecegim.Kimse kusura bakmasın. 1-)Benim ailemde baş örtüsü takan var asla ve asla baş örtüsü takıyorsun diye kimse laf etmedi yaklaşık 30 yıldır 2-)Edilenler olmuştur mutlaka ama şaka bir yana da benim gibi bir garibandan mı korkup benim aileme laf edilmedi bunda tezatlık seziyorum 3-)Şundanda eminim hakkı ile isteyerek takan genelleme yapacak olursam %10-30 geçmez 4-)Bir ara baş örtüsü takanlar kalbinden değilde bir umutla koca bulurum muhabbetine girdiler yemin olsun bir çoğuda başardı bu aralıkta 1995-1999 arası dün gibi aklımda yakın çevremde yaşadım bunu 5-)Bir çok kişi yemin olsun ki başka bir iktidar gelse rahat bir iktidar çıkaracak çok insan aile biliyorum işletmeleri var zarar görmesinler diye yine menfaat tabiki 6-)Tesettürün modası olmaz sıkı kot giyip başını kapatsan ne olur eminim daha az dikkat çekersin 7-)Bagnazlık var bir yerlerden edindikleri garip fikirlerden dolayı özellikle bu tür bayanlara bakış acısı daha garip Özetle bize ne oluyor hakkı ile takana rabbim yardım eder zaten ki biz kimiz kimi ne ile yargılıyoruz haddimize mi kendinize gelin menfaat için insanların hayatlarından ellerinizi çekin valla sonunuz hiç iyi değil adabı öğretin edebi gösterin örnek olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Peki c.başkanının vitrin sözünün hesabını kim verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Son iki yılda yaşadığımız deneyim Milli ve manevi değerlerimizi en yüksek sesten savunan aynı kişiler sırası çoluğunu çocuğunun askerlik meselesi gelince parayı bastırıp bedeli yaptırıyor gene canımızın feda olası Vatanımızı bayrağımızı ve ezanımızı canı pahasına savunmak yine fakirin ve gerçek vatanseverin çocuğuna kalıyor hayatı meseleleri savunmak lal ile olmaz sırası gelince canını ve kanını ortaya koyarak vatan ve kutsal değerlerimiz savunulur bizim huzur içinde yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimiz rahat nur içinde yatsın bıraktıkları emanettin hepimiz bekçileriyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Bakalim bu yazdiklarimi yayinlayacak misiniz hic sanmiyorum Once Malatyanin vekil sayisi 7 den 6 ya dusuruldu sonra akp 5 vekille devam etti ve simdi 4 vekiliniz var bir dahaki secimde hic birinizi gormeyecegimizi umut ediyorum kibirli vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun, siz gelene kadar ülkede dindar kalmamıştı, geldiniz sayenizde ülkeye din iman geldi! Dünyada din üzetinden siyaset yapan, dini siyasete bu kadar alet eden başka bir ülke var mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu vekil oldukça kibirli..senin bu kibrine kalsa oy vermeyeceğim akp ye
    0
    0
    Yanıtla
  • bu vekil din konusunda cok hassas...... keşke bu hassasiyetini yolsuzluk yapanlara hırsızlık yapanlara yurtlarda cocukları istismar edenlere karşıda kullansa....... bakın dini kullanarak siyaseti artık kimse yemiyor.Lütfen elinizide dilinizide şu güzel dinimizden cekin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu gereken cevabı verdi CHP türbana karşı değil algı yaratmayın türbanı ezanı engelleyecek Türkiye yok artık müslüman ülkeyiz ve başörtüsü başımızın tacıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Artık mağdur edebiyatı tutmuyor sayın kahtalı bilginiz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Adam hala başörtüsüne dil uzatıyor. sayın vekil de bana gore çok hafif olarak eleştiriyor. Siz de kalkıp hala sıkılmadan mağdur edebiyatı diyorsunuz. Başörtülülere hakaret edene tepki göstermeye mağdur edebiyatı diyorsanız. Siz de fikri sağlar kafasında misiniz. Öyle yok edebiyat yok bilmem ne.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya arkadaş siz nasıl okuyor yada dinliyorsunuz Başörtüsüne kimse laf etmemiş laf edilen Türban hani şu rahibelerin bağladıkları gibi bağlıyorlar ya işte onu söylüyor. İslam da böyle bir örtünme yok olursa o başörtüsü olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hep sanal gündem peşindesiniz, artık kimse yutmuyor bu dolmaları.Hepimiz kardeşiz vekil bey,pazar yerinde yangın var, adalet yok, ekonomi bitik, torpil, adam kayırma v.s. sen bunlardan bahset
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    Mağdur edebiyatını birakın artık bu çağda türban sorunu vs olamaz gercek sorunlarla ugrasın mesele gercek sorunları unutturmaksa o başka tabi ama artık kimse umursamıyor bilginiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Kartondan kahramanlar ortaya çıktı yine “Başörtülü kadınlarımıza" kimse laf etmemiş Türklük ve İslam ile alakası olmayan Turban takip siyasi mesaj verenleri anlatmış.
    0
    0
    Yanıtla