SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Budama Çalışmaları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:14
Budama Çalışmaları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilkbahar ile birlikte ağaçlarda normal ve form budama çalışmalarına başlandı.  

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün 2015 yılı programı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu alanındaki yerlerde bulunan ağaçlarda normal ve form budama çalışmalarının yanı sıra fidan dikim ve gül budama çalışmaları da yapılıyor.

Yoğun bir şekilde sürdürülen budama çalışmaları kapsamında; Paşaköşkü Mahallesi, Başharık Mahallesi, Battalgazi Öğrenci Yurdu civarı, Mücelli Caddesi, Çöşnük Mahallesi, Beşkonaklar, Hasanbey ve Çilesiz arası, Arap Osman ve Emeksiz kavşakları arası, İstanbul Evleri, İpekçi Caddesi, Hasanbey ve Üçgenpark arası, Sağlık Caddesi, Özalper Caddesi, Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu civarı, Dedekorkut Parkı önü, Mehmet Buyruk Caddesi, Mimarsinan Caddesi, Sümer İlköğretim Okulu civarı, Hürriyet (İsmetpaşa) Parkı ile Kernek Meydanı yanında normal budama ve şekillendirme (form) budama çalışmaları bitirilirken, Tabiat Parkı ile Sümerpark (Abdullah Gül Parkı)’ta ise budama çalışmaları devam ediyor.

Kavşakların yanı sıra, kent genelinde budama ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verildiği kaydedildi.  Bu kapsamda, Fuar alanı kavşağı ile Çöşnük Kavşağı arasına 8 km uzunluğunda sulama sistemi döşenirken, 27 bin m2’lik alanda da toprak tesviye ve çim alanı çalışması yapıldı.

Son yıllarda Malatya genelinde önemli yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, bu yıl yapılacak olan çalışmalarla Malatya’nın daha yeşil olacağını söyledi.

Bir taraftan mevcut ağaçların bakım ve budama çalışmalarının yapıldığını, bir taraftan da yeni fidan ve dikim çalışmalarına başlandığını belirten Sarılar, “Her alanda olduğu gibi yeşil alan ve fidan dikim çalışmalarında da Belediyemiz, bölgesinde fark yaratıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz sorumluluk alanlarımızda çok güzel çalışmalar yapıyor. Dikilen fidanların ve diğer yeşilliklerinin tamamına yakınını üretmek için proje çalışmalarımız var. Yakın bir zamanda sonuçlanmasını beklediğimiz bu proje sayesinde hem Malatya’daki yeşilliği daha çok artıracağız, hem de maliyeti düşüreceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız