SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Budayarak Gençleştiriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye'den yapılan açıklamada, kentte ağaç budama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı, budanan ağaçlardan çıkan odunun ihtiyaç sahibi 847 aileye dağıtıldığı belirtildi.

Belediyenin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sonbaharda başlanan ağaç budama çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, bilimsel ve tekniğine uygun yapılan budamanın ağaçlara büyük fayda sağladığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, şehir merkezinde bulunan ağaçların gelişimlerinin kuvvetlendirilerek, sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla budama çalışmalarının titizlikle yapıldığı kaydedildi.

Çınar ağaçlarının çürüme özelliğinin bulunduğu ve budanmaması halinde de zamanla çürüyerek yok olacağı belirtilen açıklamada şunlar belirtildi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen uzman ekipler tarafından başlatılan ve bilimsel bir şekilde yapılan ağaç budama çalışmaları bir nevi mevcut ağaçları gençleştirme çalışmalarıdır. Çınar ağaçları çürüme özelliğine sahip ağaçlardır ve budanmadıkları takdirde ömürleri azalır, olumsuz iklim koşullarından dolayı ağaçlar gövdeyi taşımaz ve yıkılırlar. Bunun örnekleri geçtiğimiz yıl şehrimizde yaşandı ve birkaç çınar ağacı kökünden yıkıldı.

Bu tür ağaçlar bilimsel olarak 10 yılda bir budamaya tabi tutulması gerekmektedir. Şehir merkezindeki ağaçların, orman ağaçları gibi rastgele büyümesi beklenemez. Çünkü çınar ağaçları yaşlandıkça çürüyen, ara ara dalları kuruyan ağaçlardır. Bu ağaçların uzun ömürlü olması ve tehlike arz etmemesi için 10 yılda bir gençleştirme budaması yapılması, kesilen yerlere de ilaçlı macun sürülmesi gerekmektedir. Eğer budama çalışması yapılmazsa, geçtiğimiz yıl yaşanan örneklerde olduğu gibi bu çınar ağaçları hem yıkılacak, hem de insanların canları ve malları için tehlike arz edeceklerdir.

Öte yandan, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ağaçlarda yapılan budama çalışması sonucunda, kesilen dalların fakir ve yardıma muhtaç ailelere kışlık yakacak olarak dağıtıldığı bildirildi.

Ağaçları gençleştirme ve budama çalışmaları kapsamında çıkan ağaç dalları ve odunların toplam 847 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldığı kaydedildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız