SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buğday Pazarı Proje ve Dosya İhalesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Şubat ayında tanıtımını yaptığı Malatya Buğday Pazarı projesinin ‘Uygulama Projeleri ve Metraj – Keşif İhale Dosyası Hazırlanması’ işine ait ihalenin sonuçlandığı öğrenildi.

İhaleyi, 288 bin TL bedel ile Ankara merkezli Kayhan Mühendislik ve Mimarlık Ltd. Şti. kazandı.

Tek katılımcılı ihale

Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ihale sürecinde, Uygulama Projeleri ve Metraj – Keşif İhale Dosyası Hazırlanması’ ihalesine tek firma katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda ihaleyi, ihalenin tek katılımcısı Kayhan Mühendislik ve Mimarlık Ltd. Şti.’nin kazandığı açıklandı.

Kamu İhale Kanunu’nun 5. Maddesinde sayılan “Temel İlkeler”de, ihaleyi yapan idarelerin, ihale sürecinde rekabet ortamını sağlamakla sorumlu olduğu vurgulanıyor.

288 bin TL teklifle kazandı

Malatya Buğday Pazarı, “Uygulama Projeleri ve Metraj – Keşif İhale Dosyası Hazırlanması” işine ait ihalede yaklaşık maliyetin 308 bin TL olarak belirlendiği, ihalenin tek katılımcısı Kayhan Mühendislik ve Mimarlık Ltd. Şti.’nin, ihaleyi 288 bin TL bedel teklifi ile kazandığı açıklandı.

Buğday ve Şire Pazarı projeleri, “Gelecek Yüzyılın Projesi” olarak tanıtılmıştı

Malatya Buğday Pazarı ve Şire Pazarı projeleri Şubat ayında yapılan iki tanıtım toplantısında kamuoyuna açıklanmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından her iki proje de “Gelecek yüzyılın projeleri” şeklinde tanıtılmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Şubat ayında projeyle ilgili bilgi vermişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • mustafa (3 yıl önce)
    Keşif ve çizim için o kadar belediyenin parası harcandı demek. Siz o kadar personel barındırıyorsunuz bir tanesine çizdiremediniz mi ? Belediye teneke personel ile dolu anlaşılan .... Yeni sanayi sitesini elinize geçiremediniz şimdi buğday pazarı kaldı herhal . Şehir içi trafiği bitik durumda , şehir düzeni bitik durumda daha niceleri , ama olsun MIHLI DUT'a yatırıma devam vizyon yok hayal yok yani hiçbirşey yok . Biz önceki belediye başkanına laf ediyorduk onu arar olduk ne yazık ki :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Cevdet Bey Sayıştayın 2019 denetimleri kapsamında Çevre Entegre Tesisi projesinde milyonlarca liralık zimmet çıkardığını yazmış. Evet bende 3-4 Belediyeciden duydum. Olayın ayrıntısını bilmiyorum. Bu zimmet Çakır veya Haci Uğur dönemine ait olsaydı kızıl kıyamet kopmuştu. Selahattin Başkan bu zimmet olayını evire çevire tadını çıkara çıkara gündem ederdi. Memur değilim ama satıştayın zimmet çıkarmasının hemen yolsuzluk veya kamu zararı anlamına gelmediğini arkadaşlar söyledi. Henüz savunma aşamasındalarmış. Nihai karar verilmeden kimseyi suçlayamayız. Ama bence bu konuda Gürkan bir açıklama yapmalı. İşin tuhafı Nedim Beyin dediği gibi şimdi herkes bunu Sayıştaycılara kim servis ettinin kavgasındaymış. Atalan Üskudarı geçmiş. Siz kimin servis ettiğini bos verin. Bir kamu zararı var mı yok mu, varsa bir daha olmaması için ne tür tedbirler almalıyız? Milletin emanetine daha iyi nasıl sahip çıkmalıyız. Nasıl bir sistem kurmalıyız konuşulmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Ben açık söyleyeyim. Bu ihalede bir suistimal olduğunu asla ama asla düşünmüyorum. Ama bu şuna benziyor. Nasrettin Hocaya sormuşlar, lavaboda sakız çiğnenir mi diye. O da demiş ki çiğnenir çiğnenmesine ama millet yanlış anlar. Yaptığımız işin doğru olması yetmez. Doğru işi doğru yöntemlerle yapmanız lazım. Neden tek firma. Pazarlık usulü ihaleye 5 firma çağırsanız ne olur? Ne olur biliyor musunuz? İşte bu haber olmaz, bu kadar yorum yazılmaz. 3 kuruşluk bir hatadan dolayı çizilen imajınızı düzeltmek için 300 kuruş harcamak zorunda kalmazsınız bu kadar basit. Gözünüz kulağınız millette olsun. Millet artık her seyi görüyor biliyor. Millete rağmen siyaset ya pıl maz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (3 yıl önce)
    Ya lütfen rica ediyorum bir işi evet bir işi de elinize güzunüze bulaştırmadan yapın. Tartışmasız bir iş yapmak bu kadarmı zor? Size yemin edebirim Belediye bu haberler nersen servis ediliyor, bunlaeın bize bir kini garezi mi var, bu yorumları kim yazıyor derdine düsmüştür. Be kardeşim kimsenin sizinle alıp veremediği yok. Sizinle tek ilişkimiz vatandaş-kamu idarecisi ilişkisi. Siz tartısma yaratacak islerden uzak durun. İşlerinizi usulune uygun yapın. İnsanların kafasında soru işaretleri olusturacak seylerden kaçının. Seffaf olun. Hesap vermek zorunuza gitmesin. Ben 20 yıllık bir esnafım. Müşteri geliyor bazen bir sürü sitem ediyor, hesap soruyor. Ben bugüne kadar bir gün olsun müşterimin niyetini sorgulamadım. Müsteride bahane bulmadım. Acaba bu müşteriyi memnuniyetsizliğe iten sebepler nedir? Hata üründemi, hata bizim montajdamı? Hata bizim kendi meramımızı doğru ifade edemeyişimizdemi vs diye kendimi hesaba çekerim. Valla bunun zararını görmedim. Bence deneyin. Siz milletin imkânlarıni kullanıyorsunuz. Millet tabiki size hesap soracak. Bu ihale baştan sona yanlış. Kendi personelinle yapmıyorsun, yetmezmiş gibi tek firmayı çağırıp ihale yapıyorsun, 288 bin lira ile işi çağırdığın bu tek firmaya veriyorsun. Olmaz güzel abim olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yıl olmuş 2020 hala şire pazarı, buğday pazarı muhabbeti. Vizyonsuz ve misyonsuz bir şehir Malatya. Belediyeciliğin çay bahçesi açmaktan, şire pazarı açmaktan ibaret olmadığını ne zaman öğreneceğiz(?) Trafik berbat. İnönü caddesi boyunca kafasına göre geçen insanlar yüzünden trafik Felç. Yaya geçidinde yayaya yol veriyorsun. Bütün Malatya ordan geçiyor. Caddeyi işıklar hariç komple kent estetiğine uygun bariyerlerle yaya trafiğine kapatın. İçinde dükkanlar olan Alt geçitler yapın. İnsanlar oraları kullansın. Ha nasıl yapıldığını görmek isteyenler Bursa ve Eskişehire baksın. Bu sayede trafik rahatlar. Keşmekeş olmaz. Ufku geniş idareciler tarafından yönetilmek dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret BAYDAR (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Elif (3 yıl önce)
    Gözüm görür de bir gün Malatya Büyükşehir Belediyesi gercekten örnek bir projesiyle, iş tutuşuyla gundem olursa komşulara aşure veya hedik dağıtacağım. Evet gözüm görürse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet (3 yıl önce)
    Büyüksehir Belediyesindeki Çevre Entegre Tesisi projesinde Sayıştaycıların 2019 yıli için 4,5 milyon TL civarında bir kamu zararı çıkardığı ve bundan dolayı halihazırda görev yapan 1 Daire Başkanı 1 Şube Müdürü, 1 muhendis 1 emekli daire Baskanına zimmet çıkardığı her yerde konuşuluyor. Selahattin Baskanımız kendi dönemi ile ilgili bu kamu zararı hakkında kamuoyuna bilgi vererek dedikoduların önüne geçse iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pazarlıklı ihalelerden bıktık (3 yıl önce)
    Malatya belediyesi bu ihaleyi davetiye usulü ( pazarlık usulü) ile yaptığı için, 1 kişiye davetiye gönderdiği için sadece o kişi girebilmiştir. İhale kayıt numarası 2020/197414. İsteyen bakabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (3 yıl önce)
    Selahattin Başkanım Allah icin elinizi vicdanınıza koyun. Özel sektörde bir şirketin CEO su veya sahibi olsaydıniz, elinizdede bu kadar teknik personel varken yaklaşik 300 bin lira verip dışarıda proje çizdirir miydiniz? Ben çizdirmezdim. Üniversiteyle işbirliği yapsaydınız iyi olurdu. Belediyenin her bir kuruşunu harcarken bin düşünüp bir harcamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nebi (3 yıl önce)
    Başkanım biz senden yüzyılın felan projelerini beklemiyoruz. Adamakıllı bir ilaçlama yapın, kaldırımlara kadar inmiş ağaçları budayın, her ay bizi sanayiye gitmek zordunda bırakan yollardaki köstebek yuvalarını kapayın yeter. Evet sizden bütün beklentim bu kadar. Sizden daha fazlasını beklemek size haksızlık olur. Kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Tasarruf dediniz Belediyenin kiraladığı araçları tazminat ödeme pahasına gönderdiniz. Sonra kalkıp 64 miluonluk dev yatırım diye araç kiraladinız. Tasarruf dediniz çağamızın çoluğumuzun mesaisini kestiniz, memurların Sosyal Dengesini kestiniz. Tasareuf dediniz makam araçlarını iptal ettiniz 1 yıl geçmeden öncekinin 2 katı fiyata makam araçları kiraladınız. Tasarrufsa bu 288 bin lira niye özel bir firmaya veriliyor. Malatya Beldiyesinde adam kıtlığımı var. Bu nasıl bir ihaleki sadece bir firma katıyor. Valla aklımızla dalga geçiliyor. Oalcak sey değil. Bir buçuk sene oldu hala icimizi soğutacak bir proje duymadık. Olan Malayama oluyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Koca Büyüksehir Belediyesi bir şire pazarının projesini çizmekten aciz ise, bu yoklukta bu darda bu işi el aleme veriyorsa kimse bana tasarrufdan felan bahsetmesin. Belediyenin mühendisleri nerede, mimarları nerede. Selahattin Başkana rey vermiş bir vatandaş olarak ben hakımı helal etmiyorum. Galiba buna hakkım var. Kimse kusura bakmasın. Alkışlamasını da biliriz gerektiğinde eleştirmesini de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Başka söze hacet yok. Evet Malatya Büyüksehir Belediyesinin Gelecek Yüzyıl Vizyon projesi Buğday Pazarı ve Şire Pazarı. Malatyaya yazık oldu. Alladılar pulladılar önumüze koydular. Dağ fare doğurdu. Nerden bakarsak bakalım tam bir hayal kırıklığı. Şehirde aracımızı park edeceğimiz otopark yok. Şehir tek merkeze mahkum edilmiş. 2 km lik yolu yarım saatte gider olmuşuz. Çıkın Mecidiye İshanınjn en üst katına bjr Akoınara bakın bakalım. Bir kasabaya rahmet okutur. Neyse ya kendi kendimize kahredip duruyoruz. Gözümüzün içine baka baka yüzyılin projesi Malatya tarihinin en önemli projesi hikâyeleriyle avutuluyoruz. Abartı abartı abartı. En iyi yaoılan şey gecmişi karalamak ve kendi yaptıkları işi goklere çıkarmak. Kendi düşen ağlamazmış. Kendimiz ettik cezasıni da çekiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Habip (3 yıl önce)
    Yüzyılın değil gelecek milenyumun (bin yılın) projesi. Bir Bugday Pazarı Projesini ekibine çizdiremeyen Başkan bana yüzyılın projesinden bahsetmesin. Gerçi ortada ekip mekip yok da. Hepsi biribirinin kuyusunu kazıyor. Önce bu milletin her kuruşunun kıymetini bilsin. Ne demek nerdeyse 300 bin lira proje parası ve metraj parasi versin. Tek katılımli ihale olurmu? Selahattin Baskanım bize şeffaflik dedin, tasarruf dedin, ortak akıl dedin oyumuzu aldın. Ama hepsi lafta kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (3 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi Proje Birimi var. Bir sürü de mimarı muhendisi var. Onca insan bir Buğday Pazarınin projesini hazırlayıp metrajıni çikaramiyorsa gidip 288 bin TL bir firmaya veriliyorsa Büyükşehirin kapısına kilit vurun bence. Yazık günah değilmi? Selahattin Başkanın mühendislerden yana şansı yaver değil. Eski Malatyada da onca mühendis bir proje çizememişlerdi. Allah işini rast getirsin Başkan Beyin oğlu A. Turan bir gecede projeyi hazırlayıp sunmuştu. Büyükşehire de bir A. Turan lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Gerçekten çok yazık! buğday ve şire pazarı yüz yılın projesi mi! Allah aşkına kaldırım, yol, asfalt, buğday pazarı bunları devasa işlermiş gibi anlatmaktan vazgeçin. Malatyalılar olarak hafif raylı sistem, şehir hastanesi, yüksek hızlı tren, yeni alt merkezler, yeşil kuşak gibi devasa park ve yeşil alanlar istiyoruz. yeter bu milleti aptal yerine koymayın artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • rafik (3 yıl önce)
    yapılan iş neymiş...."Uygulama Projeleri ve Metraj – Keşif İhale Dosyası Hazırlanması İşi", vay be...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Proje yaparken, herşey de olduğu gibi profesyonel çalışın. Uzmanlarından görüş alın. Bir büyükşehire yakışan projeler yapın. Projeleri günümüz sorunlarını çözmesi için değil en az 100 yıllık problemleri çözecek gibi düşünün ve projelendirin. Vizyonununuz geniş, ufkunuz açık olsun. Büyük düşünün, günlük düşünmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Buyuksehir olduk iyi guzel ama yapilan isler normal il merkezli belediye isleri hala hatta ilce desek yalan konusmamis oluruz
    0
    0
    Yanıtla