SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bugün 8 Mayıs Pazar.. ANNELER GÜNÜ

0
Güncellendi - 2016-05-08 23:29:50
Bugün 8 Mayıs Pazar.. ANNELER GÜNÜ
A- A+ PAYLAŞ

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl 8 Mayıs Pazar günü.

Anneler Günü, tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gün. Türkiye'de ilk Anneler Günü 5 Mayıs 1955'tе, Türk Kadınlar Birliği'nin girişimiyle kutlandı ve bundan sonra her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

YAYINLANAN MESAJLAR..

Anneler Günü dolayısıyla, Malatya'daki siyasiler ve yerel yöneticiler birer mesaj yayınladılar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , anneler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Ağbaba “Analarımız her yerde acıyı en fazla hisseden varlıklarımız.Yürekleri sevgiyle atan, umutlarını yarınlara bırakan, kendilerini evlatlarına feda eden annelerimiz, her geçen gün daha ağır koşullarla karşı karşıya bırakılıyor. Annelerimiz, kadınlarımız ülkemizde maalesef daha da artan bir şiddete maruz kalıyor. Sokak ortasında öldürülüyor. Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet olayı haber bültenlerine konu oluyor.Kadınlarımız iş hayatında, sosyal hayatta türlü baskılarla karşı karşıya bırakılıyorlar.Gerici zihniyet, kadını hayatın her alanında uzaklaştırmak için mücadele ediyor. Türkiye elbette bu zor ve çelişkili günlerini geride bırakacak, hayalini kurduğumuz demokratik, çağdaş ve ilerici bir ülke olacak. Özlemini duyduğumuz ülke , değerli annelerimizin ellerinde yükselecek. Başta 10 Ekim Ankara Katliamı’nda şehit düşen gençlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, hasretle ellerinden öpüyorum.”dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anneliğin, karşılıksız ve şartsız bir sevgiye dayanan, almadan veren, sevgisi ve şefkati hiç eksilmeyen, hiçbir değerle kıyaslanmayacak kadar kutsal bir görev olduğunu belirten Başkan Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bizleri dünyaya getiren, tüm yaşantısını yavrularına adayan, fedakârlıktan kaçınmayan ailenin temel direği annelerimizi senede bir gün değil, her an, her dakika hatta her saniye saygı ve sevgiyle hatırlamalı, mümkün olduğu kadar onların yanında olmalıyız.

Unutmayalım ki, bir toplumun değeri, kalitesi annelerine verdiği değer, ortaya koyduğu saygı ve sevgiyle ölçülür. Toplumlarda karşılıklı sevgi ve saygı ne kadar gelişir-yayılırsa o kadar mutluluk ve huzur hâkim olur. İşte tüm bunların da temelinde, -Peygamberimizin Cennetin ayakları altında olduğunu müjdelediği- annelerimiz yatmaktadır. Yavrularına her dönemde temel eğitimi veren, iyi ve topluma yararlı bir neslin yetişmesinde annelerin emeği tartışılmazdır. Bu nedenle sadece insanlarda değil, tüm canlılar âleminde annelik duygusu kutsaldır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyor, saygı, sevgi ve şükranla ellerinden öpüyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, sevginin, şefkatin ve merhametin timsali tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Sevginin, şefkatin, merhametin ve sabrın timsali olan tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutluyorum. Anne, en zor zamanlarda, en fedakâr insandır. Anne, öğretmendir. Anne, hayatını çocuklarına adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan dünyanın en kutsal varlığıdır. “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifi, inancımızın annelere vermiş olduğu değeri ortaya koymaktadır. Karşılıksız tek sevgi, anne sevgisidir. Bu sevgiye layık evlat olabilmek için, annelerimizin kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz. Onlara saygıyı, hürmeti, ilgiyi, yılda bir gün değil, her gün göstermeliyiz. Annemizle geçireceğimiz zamanın sınırlı olduğu bilinci ile üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi Anneler Günü dolayısıyla Mustafa Necati Anaokulunda etkinlik düzenledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Annelerimiz dünyanın en özel insanlarıdır, onları her gün hatırlamalıyız. En büyük sevgi, yakınlık ve saygıyı annelerimiz hak ediyor.“ dedi.

Düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Polat, “ Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Hadisi Şerifinde “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyuruyor. Annelerimizin hakkını ödemek asla mümkün değildir. Annelerimiz çocuklarını karınlarında taşıdıkları ilk andan itibaren büyük zorluklar ve sıkıntılar çekiyorlar. Hangi yaşta olursa olsun anne evladını hep korur ve kollar, sıkıntılarında her an yanlarında olur, annelik en büyük saygınlığı hak ediyor. Annelerimizi hayatımızın her anında başımızın üstünde taşımalıyız. Bugünleri fırsat bilerek tüm çocuklarımızı annelerine bir demet çiçek götürmelerini ve onları ne kadar sevdiklerini hissettirmeleri çok güzel olur” dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız