SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bugün Arefe Değil, Yarın Bayram..!

A- A+ PAYLAŞ

RAMAZAN ayı sona erdi...Ramazan Bayramı tüm İslam âleminde olduğu gibi 3 gün boyunca ülkemizde de kutlanacak. Ramazan ayı süresince oruç tutan Müslümanlar, 9 Eylül’den 11 Eylül’e kadar Ramazan Bayramı coşkusu yaşayacaklar.

Malatya'da Bayram namazı saat; 06.43'te kılındı..

Yeni Asya Gazetesi yazarı Osman ZENGİN'e göre bayram öncesindeki günün 'Arefe günü' olarak anılmasının yanlış olduğunu kaleme almış. Zengin, nedenini ise şöyle anlatıyor...

Bugün Arefe değil!

''...Yarın bayram inşâallah! Ama bugün Arefe değil! Maalesef bizim memleketimizde yanlış bilinen, duyulan dinî tabir ve deyimler vardır. Bunlardan biri de, bu Arefe meselesidir. Arefe, Arafat’a çıkılan güne verilen isimdir. O da, Kurban Bayramından bir gün öncedir. İşte bayram öncesi olduğundan, zamanla iltibas edilip, bayramlar karıştırılıp, bazılarınca Ramazan Bayramından önceki güne de Arefe denmiş. Halbuki yanlış. Hatta, Üstad Hazretlerinin “Arefe Gününde bin İhlâs-ı Şerif okunması” tavsiyesini bugün zannedenler dahi var. Halbuki o iş, Kurban Bayramından bir gün önceki gün olan Arefe Gününde yapılan bir ibadettir. Elbette ibadetin sınırı olmaz. Ama işin doğrusunu bilmekte de fayda var.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız