SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bugün de Aynısını Yapardım!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın, kendi döneminde şehir merkezindeki eski hizmet binasının yıkılması ile ilgili olarak, "Çağdaş şehirlerin merkezinde büyük meydanlar var. Bugünde olsa eski hizmet binasını yıkardım. Vaktim olsaydı Ziraat Bankası'na ait binayı da yıkıp, meydanı büyütecektim" dedi.

Malatya Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra Bostanbaşı Kasabasındaki kayısı ağaçlarının bulunduğu bahçesinde çiftçilik yapmaya başlayan eski belediye başkanı Cemal Akın, kendi dönemi ile ilgili olarak bazı konularda açıklamalarda bulundu.

Seçim öncesinde eski hizmet binasını yıkarak, mevcut alanı meydan yapan Cemal Akın, o konuyla ilgili olarak, "Bugün değil, vaktim olsaydı, Ziraat Bankası'nı da yıkacaktım. Onun tapu kaydına istimlak şerhini koydum. Ayrıca bizim belediyeye ait marketinde ortaklar kurulu kararı ile kaldırılması kararını aldık. Zaman zaman oradan yürüyerek geçerken o parkta oturanların büyük bir kısmı gelip teşekkür ediyorlar. Yeni Cami'ni önü 75 dönüm, İnönü Çarşısının üzeri 7.5, o meydan da 7.5 dönüm. Bütün çağdaş
şehirlerin büyük meydanları var. Malatya'yı büyük bir meydana kavuşturmamız gerkiyordu. Belediyenin eski binası 3 ayrı zamanda yapılmıştı. Oranın müze haline getirilmesi arkadaşlarımız tarafından söyleniyordu. O mümkün değildi. Eğer imkan bulabilseydim zaman itibariyle, Ziraat Bankası ve marketi de yıkarak o meydana katardım. Bizden sonra belediye başkanlığı yapan kardeşlerimiz bunu gerçekleştirirler diye ümit ediyorum. Mümkün olduğu kadarıyla orada 3-4 kat bodrumda bir otopark, üzeri meydan ve otoparktan da İnönü Kapalı Çarşısına bir geçiş vermek gerekiyor. İnşallah bunlarında gerçekleşeceğine inanıyorum. Bugünde olsa belediye binasını yıkardım. Şuanda 500 bin nüfuslu bir şehir halindeyiz. İnsanlarımızın evinden adımını attıktan sonra oturacağı, dinleneceği, güneşleneceği, gölgede oturacağı mekanlara ihtiyaç var. Biz yeşil alan olarak kazandırdığımız arazilerden dolayı, oraları işletmek isteyenlerden dolayı bize gönül koyanlarda oldu. Bundan dolayı bahtiyarım" diye konuştu.

Eski belediye hizmet binasını yıkıldığı geceyide anlatan Akın, "Bütün samimiyetimle ifade ediyorum, arkadaşlarımıza söyledik. Trafik rahatladıktan sonra el ayak, çekildikten sonra gerekli emniyet şeritlerini çekerek, kimseye zarar vermeden yıkmaya başlayın dedim. Bir yurtta üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere moral vermek için yurda gittim. Bu arada, bazı çalışmalar olmuş. Sohbet esnasında telefonumu kapatmıştım. Gece 23.00'de valimizle görüştüm ve Belediye Meclis Kararını kendilerine ulaştırmıştık. O zaman yıkımı durdurduk ve sonrasında yıkıma devam ettik. Yeni belediye binasını kullanmaya başlayınca burayı yeşil alan olarak kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunmuştuk. Bu aniden gelişen bir olay değildi. Hamd olsun, bugünde şuanda bakıyorum, hayırlı bir iş yapmışız Malatya halkı açısından" şeklinde konuştu.

"3 TANE ALTERNATİF İÇME SUYU PRJOESİ GELİŞTİRMİŞTİK"
Kendi görev döneminde 3 ayrı içme suyu projesi ile ilgili çalışma başlattıklarını hatırlatarak aktaran Akın, "Biz göreve gelince su alt yapısının üzerinden epeyce zaman geçmişti. Arıza veren noktaları yeniden arıza vermeyecek şekilde yapmıştık. Ancak, kaynaktan çıkan suyun Malatya halkına yetmeyeceğini biliyorduk. Beldelerimizde sıkışan vatandaşlarımız içme suyunu bahçelerinde kullanıyorlardı. Su konusunda çok hassa davranmamız gerekiyordu. Pütürge ilçesine yakın yerdeki Aksu diye bir su var, birde
Çelikhan'a yakın olan Piremzik köyü var, orada da Değirmenbaşı diye tabir edilen bir yer var. Buraların Malatya'ya içme suyu olarak kazandırılması hususunda Devlet Su İşlerine dilekçelerimizi vermiştik. Fakat yürek soğutacak olan su Ekenek'teydi. O Sakaltutan mevkisindeki kaynakta takriben 2-3 litre su var orada. O su kullanılmadan direk ırmağa karışıyor. Bu suyun Malatya'ya getirilmesi hususunda yine Devlet Su İşlerine başvuruda bulunduk. Sakaltutan'da Sürgü ile Erkenek arasında bir verici istasyon var, oradaki istasyonun bulunduğu mıntıkaya bu tarafa dökülseydi, suyu karayolu kenarında 80 kilometre boru döşeyerek Malatya'ya ulaştıracaktık. Hata bu su Malatya merkezdeki sulama suyu içinde kullanılabilir" şeklinde bili verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız