SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bugün Doğum Gününüz..''

A- A+ PAYLAŞ

Okuma-yazma kursunu tamamlayanlara belgelerinin verildiği törene katılan Malatya Valisi Hali İbrahim Daşöz, okuma-yazmayı öğrenen kadınlara, "Yeniden doğdunuz, doğum gününüzü kutluyorum" dedi.

Malatya'da halk eğitim merkezi tarafından 2005-2006 eğitim öğretim döneminde okul ve Kur'an kurslarında açılan okuma yazma kurslarını bitirenler için halk eğitim merkezi salonunda bir tören düzenlendi. Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Bozkurt, Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan ile kurs öğretmen ve kursları tamamlayanlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Kursu tamamlamış olan tüm arkadaşlarımın doğum günlerini kutluyorum" sözleriyle başlayarak, "Diyeceksiniz ki doğum günüyle bunun ne ilgisi var. Sizler şuanda yeni doğmuş gibisiniz, çünkü okuma yazma bilmediğiniz önceki durumunuzla öğrendikten sonraki durumunuz aynı değildir. Eskiden cadde ve sokaklarda gezerken bir tabela veya bir gazete okuyamıyor, derdinizi yazılı olarak anlatamıyordunuz. Bu nedenle hepiniz yeni doğmuş insanlar gibisiniz. Bu nedenle hepinizin doğum gününü kutluyorum. İnanıyorum ki dünya sizin için çok farklılaştı" şeklinde konuştu.

Bu yıl açılan toplam 68 okuma yazma kursuna bin 6 kişinin katıldığını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan, "Kurslara katılanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kırtasiye ihtiyaçları, gıda paketleri yardımları yapılmıştır. Kursiyerlere Baro Başkanlığı aracılığıyla anayasanın kadına verdiği haklar hakkında , Sağlık Müdürlüğü tarafından da kadın sağlığı hakkında ayrıca tüketici hakları konusunda da seminerler verilmiştir" dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik ise "Okuma yazma kurslarına çok önem veriyoruz. İlde en büyük sorunumuz okum ayazma bilmeyenleri tespit etmektir. Çünkü kayıtlarda bu konu yer almıyor. En yararlandığımız istatistik Sağlık İl Müdürlüğü'nün yaptığı mahalle taramaları sonucu ortaya çıkan tablodur. Biz 40 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz ama Sağlık İl Müdürlüğü'nün çalışmalarına göre ilde 80 bini aşkın okuma yazma bilmeyen insan var. Ancak yıllık ortalama 2 bin ila 3 bin kişiyi okuma-yazma kursuna alabiliyoruz" diye konuştu.

Abik, insanlara ulaşamamalarını 2 sebebi olduğunu kaydederek, bunlardan birisinin insanların hayat sorumluluğunu üstlenmiş olması ikincisininse çekincelik ve utanma duygusu olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere belgeleri ve birer adet karanfil verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız