SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bugün Halkın Söz Söylediği Gün'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:20:13
'Bugün Halkın Söz Söylediği Gün'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi aynı okulda oyunu kullandı. 

Tüfenkçi ve Şahin, oylarını Sadiye Ünsalan Ortaokulu’nda ayrı sandıklarda kullandılar. Oy kullanımının ardından açıklama yapan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Şimdiye kadar hep siyasiler konuştu, bugün de halkımız konuştu. Bugün halkımızın sözünü söylediği gündür. Demokrasilerde iradenin tecelli ettiği yer sandıklardır. Sandıklardan çıkan sonuçlara herkes saygı göstermek zorunda. Bu sonuç ister iktidardan yana olsun, ister muhalefetten yana olsun, ama yeter ki doğru tecelli etsin Bugüne kadar yapılan çalışmalarda bu sandık güvenliğinin tamamı milletin iradesinin düzgün bir şekilde yansıtılması amaçlanmaktadır. Öyle tahmin ediyorum, Malatya’mızda huzur içerisinde bir seçim geçiriliyor. Kim kazanırsa kazansın önemli olan bir canın yaralanmamasıdır. Kazasız belasız bir seçim geçirmeyi temenni ediyorum. Sandıktan çıkan neticenin Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “4 aydır sahadayız. Hem büyükşehir olmamızla beraber iki ayrı metropol ilçemiz oldu, bütün köylerimiz mahalleye dönüştü. Yerel yönetimler konusunda ciddi bir devrim ve Malatya’mız içinde büyük bir kazanımdır. Yerelde yapılan hizmetlerin daha süratli bir şekilde yapılması için belediye başkanlarımızın elini güçlendirdiğimiz bir yasal düzenleme yapıldı. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Bizim inisiyatifimizin dışında yerel seçimlerin daha ötesinde bir genel seçim havasına sokuldu. Arzu etmemize rağmen bunu tezgahlayanlar, 17 Aralık’ta başlayan süreçte milletimizin gerçekten meseleye bakışı hep yönlendirilmeye çalışıldı, milli iradeye ipotek konulmaya çalışıldı.”

Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ile Cemal Akın, yerel seçimler kapsamında oylarını Cengiz Topel İlkokulu'nda kullandılar. 

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, Türkiye'nin hiç alışık olmadığı manipülasyonlarla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, "Çok seçim yaşadık. Bugün de seçimlerden bir seçim daha yapıyoruz. Mahalli idareler seçimini yapıyoruz. Ama bu seçim öyle bir hale geldi ki, Türkiye'nin hiç alışık olmadığı, çok dedikodular, fitneler, fesatlar ve iftiralar ayyuka çıktı. Sosyal medyada yalan yanlış her şeyin dolaştığı değişik bir manipülasyonla Türkiye karşı karşıya kaldı. Gerek Başbakanımıza gerekse hükümetimize ve hatta son dönemlerde devletimizin varlığına yönelik saldırılarla karşı karşıya kaldık. Bu seçim artık bir hükümetin bir mahalli seçimlerinden çok hükümetin onayına dönüştü. Ve hatta yeni bir referanduma doğru dönüştü. Neyin referandumu? Eski Türkiye ile mi devam edeceğiz? Yeni Türkiye ile mi devam edeceğiz? Siyasette Recep Tayyip Erdoğan'la mı devam edeceğiz? Bana göre seçim sonuçları bir hafta önce belli olmuştur. Dünya bunu kabul etmiştir. Şuanda 3 milyar dolara yakın borsaya giriş var. Dünya sermayesi Türkiye'deki istikrarı satın almıştır. Borsa yetmiş binlere tekrar çıkmıştır. Şuan da 2,17'ye kadar da döviz düşmüştür. Türkiye istikrarla yoluna devam edecektir. Ama şunu hiç kimse unutmasın, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, bağımsızlığına gölge düşüren kim varsa bundan sonra bu millet onlardan hesap soracak. Bugün sandıklar patlayacak. Ve millet bu ülkeyi kaosa sürükleyen bu atmosferi, bu kara bulutu oylarıyla birlikte dağıtacak. Ve mutlu günlere doğru yürüyüşüne, kutsal yürüyüşüne devam edecek. Bu seçim böyle bir seçim oldu. Bir Türkiye'nin kırılma, makas değiştirme seçimi oldu. Bundan sonra gençlerimizin ve çocuklarımızın gelecekleri daha parlak olacak. Ve inşallah gelişerek, büyümeye, yürümeye, özgürlüklerin ve demokrasilerin gelişerek devam edeceği bir Türkiye olacak. Sandığa herkesin saygı duymasını söylüyorum. Herkes bahaneler üretebilir. Ama asıl olan milletin iradesidir. Milletin iradesinin üstüne herhangi bir hesap, kitap ve vesayet asla kabul etmiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Milletin dediği olacak" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, bu yerel seçimlerin farklı bir anlam taşıdığını belirterek, "Bir mahalli seçim daha idrak ediyoruz. Bu seçimlerin ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını ben Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum. Tabi bu seçimler yerel seçimlerin ötesinde de bir anlam ifade ediyor. Son gelişmeler neticesinde, ancak biz insanımızın ferasetine güveniyoruz. Çünkü arif olarak oylarını kullanıyorlar. Ve kullanmış oldukları oylar vasıtasıyla iktidara getirdikleri insanlarda her zaman Anadolu'muza, ülkemize, devletimize, milletimize hizmet etmişler. Ve asıl kalkınma süreçlerini bu seçimler sonucunda başlatmışlardır. Ben bu seçimlerin de ülkemize hayırlar getireceğine inanıyorum. Vatana, millete hayırlı olsun" diye konuştu.

Eşi Kenan Çalık ile  Malatya Anadolu Lisesi’ne gelerek oyunu kullanan AKP Milletvekili Öznur Çalık da, “Sandıklar demokrasimizin vazgeçilmezidir. Bir kez daha sandığın başındayız. Öncelikle sandık başında görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Bu seçimlerin Türkiyemiz için, Malatya’mız için, tüm Müslüman alemi için hayırlı olmasını diliyorum. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış ve kardeşlik içinde bir seçimin sonuçlanmasını diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız