SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün Helalleşme Günüdür"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:21:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Büyükşehir Belediyesi ile 11 ilçeyi kesin olarak kazanan AKP’de seçim sonucu değerlendirme toplantısı yapıldı.

AKP İl Merkezi’nde yapılan toplantıya; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “AK Parti Malatya teşkilatı olarak bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Malatya’da her üç seçmenden ikisinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. 29 Mart 2009’da 199 bin oy alırken, bugün oyumuzu 69 bin artırarak 268 bine ulaşmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 29 Mart seçimlerine göre oy oranımızı artırmanın heyecanını yaşıyoruz. Malatyalı hemşerilerimizin bize olan güveninden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm samimiyetimle, AK Parti'ye oy vermiş olsun olmasın, 30 Mart 2014 seçimlerinin galibi inşallah hiç şüphesiz Türkiye’dir ve hiç şüphesiz Malatya’dır. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır, Malatya kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Açıkça topyekun millet kazanmıştır. Bugün millet sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son kararı vermiştir. Bu millet Gezi olaylarının tüm iç ve dış aktörlerine, 17 Aralık darbecilerine, paralel yapı özlemcilerine en güzel cevabı bugün vermiştir. Bugün mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır. İnanın bugün Malatya kadar, Gazze kazanmıştır. Malatya kadar gözü yaşlı Esmalar kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar, barış, adalet ve istikrar kazanmıştır. Çetelerin, paralelcilerin istikamet çizdiği Türkiye, Allah'ın izniyle, milletin takdiriyle artık geride kalmıştır. Malatya’nın önüne yeni, yepyeni tertemiz bir sayfa açılmıştır. Sandıktan çıkan sonucu, sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okumanın çabası içinde olacağız. Malatya bize sadece belediyeleri elde etme yetkisi vermedi, aynı zamanda büyüme ve gelişme trendini yükseltme görevi verdi. Bu yeni görevde yetkileri ve hizmet alanları genişlemiş bir büyükşehir belediyesi yapma mesajı verdi. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum; kazanan, Türkiye’dir, Malatya’dır, demokrasimizdir, kardeşliktir. Hiç kimse hüzünlenmesin; hiç kimsenin sevinci, coşkusu diğerlerini üzmesin. Çünkü biz hep birlikte Malatya’yız. Biz beraberiz, kardeşiz, bunu unutmayın. Her zaman ifade ettiğim gibi bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde gecesini gündüzüne katan AK Parti teşkilatımıza buradan mahsus şükranlarımı iletiyorum. Milletvekili arkadaşlarıma, ilçe başkanlarımıza, kadın kolları teşkilatıma, gençlik kolları teşkilatıma, sandık müşahitlerimize, bizim için uykusuz kalan değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dün sandıklarda görev yapan sandık görevlilerine de partili- partisiz, teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şunları söyledi:

“5 yıl önce sizlerin teveccüh ve desteği ile göreve gelmiştim. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde demokratik haklarınızı kullanarak, özgür iradelerinizle tercihlerinizi yaptınız. Bu kardeşinizi yine büyük bir teveccüh ve destekle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirdiniz. Malatya dün yapılan seçimlerle bir kez daha destan yazarak 270 bin oy ve yüzde 62 oy oranı ile Türkiye’de AK Partiye en fazla destek veren ilk dört il arasındaki müstesna yerini almıştır. Bu tercihinizle, iradenize sahip çıkarak; İstikrara omuz verdiniz, Hizmete devam dediniz. Oynanan oyunlara dur dediniz. Tercihiniz başımız üstüne, Öngörünüzü ayakta alkışlıyorum. 12 yıldır Türkiye’ye nefes aldıran, çağ atlatan, nurlu, başı dik yeni Türkiye’yi yeni baştan inşa eden AK Parti’ye bir kez daha güç verdiniz. Onun efsane lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güç verdiniz, omuz verdiniz. O’nun başını yere eğmediniz, eğdirmediniz. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Malatya kazanmıştır, Malatyalı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır, demokrasimiz kazanmıştır. Bu seçimlerle birlikte Malatya’mız için yeni bir sayfa açılmıştır. Görevi tevdi ettiğiniz bu kardeşiniz artık Doğanyol’dan Kuluncak’a, Arapgir’den Darende’ye 12 bin kilometre. Karelik Malatya’nın başkanıdır. Bize oy versin vermesin 767 bin Malatyalının Başkanı olarak görev yapacağız. Herkesin başkanı olacağız. Verdiğiniz güvene layık olmaya çalışacağız. Yoksulun, Yetimin, öksüzün, kimsesizin başkanı olacağız. Verdiğiniz büyük görev ve sorumluluğun idraki içerisinde olacağız. Verdiğiniz destek ve güven, başımızı döndürmeyecek, aksine bu şehre olan hizmet aşkımızı artıracak, hamdimimizi, tevazuumuzu ziyadeleştirecektir. Zaman zaman söylediğimiz gibi bizler bu makamları, hükümranlık makamı değil, hizmetkarlık makamı olarak görüyoruz.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat de şöyle konuştu:

“Bu seçimde bize oy veren oy vermeyen tüm Malatyalı hemşerilerimize göstermiş oldukları kadirşinaslıktan dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’ya yakışır bir şekilde seçimimizi gerçekleştirdik. Yeşilyurt’umuzun tüm dinamiklerini harekete geçirerek önce ilçemizin idari yapısını kuracağız, ardından ise projelerimizi kademe kademe gerçekleştireceğiz.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşımızın iradesinin sandığa yansıması ve demokrasimizin tekrar hayat bulması, hem içten ve hem de dıştaki olumsuz düşünce düşler içerisinde olanlara halkımız güzel bir mesaj verdi. Olumsuz anlamda isnatlardan, iftiralardan ve onursuz anlamda siyaset yapma eğilimi içerisinde olanları halkımız bertaraf etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugünde bertaraf etmiştir, yarında bertaraf edecektir. Dolayısıyla tarih hiçbir zaman için nefsi ile hareket eden ve nefsini egemen kılan ve nefsi için amaca ulaşma noktasında her şeyi mübah gören anlayışı hiçbir zaman kabul etmemiştir. Biz AK Parti kadroları olarak azimle yola çıktık. Biz, kendimize, çalışmalarımıza ve en önemlisi halkımıza güvendik. Ve onlara inandık. Malatya’mız için önemli bir sonuç çıktı. Türkiye rekoru kıracak bir sonuç aldık. Halkımıza ne kadar şükran ve minnet duysak azdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız