SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün Liberal Yarın Radikal.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, “Avukatlar, masumu koruyan, düşeni kaldıran ,adaletsizlikle savaşan, bugünün liberali, geleceğin radikalı insanlardır” dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Baro yönetim kurulu üyeleri ve yönetiminin katıldığı çelenk sunma programından sonra basın açıklaması yapan Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, 5 Nisan’ın Cumartesi gününe rastlaması nedeniyle anıta bugün çelenk koyduklarını söyledi.

“5 Nisan Avukatlar Günü’nü ve baromuzun kuruluşunun 90’ncı yıldönümünü kutluyoruz” diyen Kutlubay, şunları söyledi:

“Avukatlar insanoğluna diğerlerinin hakkına, mülkiyetine, hürriyetine saygıyı öğreten, her iklimde her coğrafyada haini cezalandıran, masumu koruyan, düşeni kaldıran, adaletsizlikle savaşan, bugünün liberali, geleceğin radikalı insanlardır.”

Diğer yandan, Malatya Barosu’nun kuruluşunun 90. yılı olması nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak 10 etkinlik içerisinde yer alan Avukatlar Gecesi Yemeği 5 Nisan Cumartesi Ramada Altın Kayısı Otelde gerçekleşecek.

Baro tarafından yapılan açıklamada, “Baromuzun kuruluşunun 90. yılı olması nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak 10 etkinlik içerisinde yer alan Hukukta Güncel Gelişmeler Sempozyumu-1 İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ortaklaşa olarak 5 Nisan 2014 Cumartesi 10:00 - 16:30 saatleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Salonunda gerçekleştirilecektir” denildi.

Malatya Barosu’nun kuruluşunun 90. yılı olması nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak 10 etkinlik içerisinde yer alan Baro Hatıra Ormanı Ağaç Dikimi 12 Nisan Cumartesi saat 10:00 da Çolaklı Köyünde gerçekleşecek.

AKIN'IN AÇIKLAMASI..

Bu arada, AKP Malatya Milletvekili Avukat Cemal Akın da Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Hukuk devletinin temel ilkelerinden olan, savunma işlevini yerine getiren avukatlar, hakların korunmasında, adaletin tecellisinde, müstesna bir görev üstlenmektedirler. Avukatlar, vatandaşlarımızın devlete olan güvenin pekişmesi anlamında da önemli sorumluluğa sahiptirler.

Avukatlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, karşılaştıkları sorunların giderilmesi yönünde yapılan çalışmalar, yargının gücünü ve güvenirliğini artırmaktadır. Hükümetimizin bu bilinçle, adliyelerdeki fiziki imkânların kısıtlılığı ve sağlıksız çalışma koşullarının düzeltilmesi için yapmış olduğu çalışmalarla ve yeni adalet saraylarımızla değerli meslektaşlarımın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda hizmet vermelerine imkân sağlanmıştır.  

Bu düşüncelerle Avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, Meslektaşlarıma sağlık, huzur ve başarılar diler, selam ve saygılarımı sunarım."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız