SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bugün Malatya Çok Mutlu'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni eğitim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla ilimizdeki tören Fırat İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle okullardan öğrenci ve öğretmen grupları Valilik,Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Yeni eğitim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası’nın başlaması nedeniyle Fırat İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından halkoyunları gösterisi yapıldı ve sonra öğrenciler tarafından şiir okundu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, “Öyle bir çağda yaşıyoruz ki küresel rekabet her şeyden daha öne çıkmış durumda” dedi.

Daşöz, yaptığı konuşmada şunları belirtti:
“Bugün bizler çok mutluyuz. Eminim bugün Malatya'da çok mutlu ve çok heyecanlı. Çünkü öğrencilerimize kavuşuyoruz. Okullarımız, öğrencilerine, öğretmenlerine kavuşuyor. Caddelerimiz sokaklarımız cıvıl cıvıl çocuklarına kavuşuyor. Bundan dolayı çok heyecanlıyız, çok mutluyuz.

91 Bin Dev Öğrenci sadece okul zamanında iş yapmadı. Onlar kendi eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra bu şehre bu ülkeye gerçekten örnek olacak çok güzel çalışmalar yaptılar. Bir taraftan yapmakta oldukları okullar bitmekte eğitim-öğretime açılmakta, bir taraftan da yaz boyunca trafoları boyadılar, kötü görünümlü yerleri boyadılar ve oradan bütün Dünyaya sevgi mesajları verdiler.

Yine okullarımız eski kağıtların toplanması kampanyasını yürüterek hem okullarına finansman yarattılar, hem de şehrin çevre sağlığına büyük katkı sağlamış oldular.

Bu çocuklarımızla ne kadar gurur duysak, ne kadar mutlu olsak, umutlansak azdır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, çocuklar, gençler bir ülkenin,. bir milletin geleceği. Bizim çocuklarımızda en değerli varlıklarımız. Ama çocuklarımız gerçekten ülkemizin için güvenli bir gelecek olması için onları yarınlara umutlu, mutlu ve güvenli bakabilmeleri için onların çok iyi yetişmeleri gerekmektedir. Çocuklarımız sadece bugün için değil, gelecek zamanlar içinde en iyi şekilde yetiştirilmelidir.

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki küresel rekabet her şeyden daha öne çıkmış durumda. Eğitim, bilgi ve bilgiyi kullanma becerisi olan teknolojide, ileriye gitmiş milletler, ileri gitmiş firmalar , ileriye gitmiş kişiler hep daha önde yer alıyorlar.

İşte bize düşen en büyük sorumluluk da bu gerçeğin farkında olarak çocuklarımızı yarın ülkemizin temsilcileri olarak, ama devlet sektöründe, özel sektörde içinde bulunacakları acımasız rekabet dünyasında diğer çocuklardan, diğer milletlerden daha ileride yer alabilecekleri donanımlara kavuşturmaktır. Bununda en başta yolu eğitim ve okullardan geçmektedir. Ama buradaki en büyük başarı şartları okul, aile, öğretmen, öğrenci ilişkilerinde meydana getirilen ortak kararlılık, ortak ideal, ortam çalışma başarısıdır. Bunun en güzellerini Malatya'da gerçekleştirmek için yoğun çalışma yapıyoruz.

İnanıyorum ki birçok yıl öncesine kadar Malatya'da artık insanlarımız eğitimin, öğretimin önemi konusunda daha fazla bilinç sahibi, daha fazla inanç sahibidir. Bunda en büyük eserin 91 Bin Dev Öğrenci olduğunu bütün kalbimle inanıyorum.

Sevgili öğretmenler; Bu dönem sizin için gerçekten sorumluluklarınızın, görevlerinizin en yoğun şekilde ifade edileceği , uygulama alanı bulacağı bir dönemdir. Sizler ulu önder Atamızın belirttiği gibi geleceğimizin hazırlayıcısı, geleceğimizin mimarı olan bir mesleğin mensuplarısınız. Gerçekten içinde bulunduğunuz şartlar, belki sizleri çok mutlu etmeye bilir, ekonomik şartlar itibariyle söylüyorum. Ama bu asla sizin mesleğinizin yüceliğini, önemi olumsuz olarak etkilenmemeli, sizleri asla böyle bir düşünceye sevk etmemelidir.

Çünkü şunu unutmayalım. Güzel bir söz vardır. ‘İyi insan işini, sıradan insan kazancını düşünür’ derler. Bu acıdan baktığımızda gerçekten öğretmenlik bir toplum hayatında, bir ülke geleceğinde en önemli mesleklerin hiç şüphesiz başında gelmektedir. Sizler geçtiğimiz dönemlerde fedakar çalışmalarınızla, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında çok saygıdeğer işler yaptınız. Sizleri de yaptığınız okul bu dönemde eğitime başlamış durumda. Bundan dolayı hem sizlere, hem de 91 Bin Dev öğrenciye bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyor. Yeni eğitim yılımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Belediye Başkanı Akın konuşmasında şunları söyledi:

"Milli Eğitim müdürümüz ile Sayın Valimize eğitime katkılarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Sayın valimizin Malatya’da başlatmış oldukları “91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası” sayesinde bir yandan ilimizde yeni okulların açılması mümkün olmuş, diğer yandan da öğrencilerimizin bu kampanyayı sahiplenerek destek vermeleri, bu bilinci küçük yaşlardan itibaren almaları sağlanmıştır. Bu bilincin çocuklarımıza bugünden verilmesi gerçekten büyük önem taşıyor. Çünkü geleceğimizi bu yavrularımızın kuracağını söylüyoruz. Bu yavrularımızın geleceğimizi kurması için bu yaştan itibaren bu gayretlerin içerisinde bulunmaları gerekmektedir.

Malatya Belediyesi olarak da gerek Gezici Anaokulların hayata geçirilmesi noktasında temin ettiğimiz vasıtalarla, gerek son dönemlerde parklarımızda Anaokullarının yapılması için geliştirdiğimiz projelerle, Okulların yapılabilmesi için arsaların temin edilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor.

Ayrıca Belediyemiz Meclis Üyesi Merhum Ali Tozan’ın ismini taşıyan Anaokulu yaparak bir nebze olsun bu hizmetlere katkıda bulunduk."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta konuşmasında “ Okulların açıldığı ilk hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır.Okul çağına gelen her çocuğun , ulusal eğitim amaçlarımız doğrultusunda ilköğretimden geçmesi gerekmektedir.İlköğretimle kız, erkek bütün çocuklarımızın sağlıklı bir bedensel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişme göstermelerine çalışılmaktadır. “ dedi.

Bulut konuşmasında daha sonra şunları belirtti:
“ Çocuklarımız,yurttaşlık için gerekli temel bilgi,beceri ve davranışlarla donatılmaktadır.Eğitim kurumlarımız içinde böyle önemli yeri bulunan ilköğretim,sonraki eğitim kurumlarımızın da temel basamağıdır.Su nedenle her yıl,ilköğretim okullarının eğitim öğretime başladığı haftayı,’ilköğretim haftası’ olarak değerlendirmekteyiz. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerle eğitimin önemi bir kez daha insanlarımıza anlatılmaya çalışılmaktadır. Devlet denetimi altında bulunan örgün eğitim kurumlarımızda öğrencilerimize gerekli bilgi ve beceriler verilmektedir. Ancak 21.Yüzyılın çağdaş dünyasının üyesi olan ülkemizde ne yazık ki hala okumaz yazmaz çok sayıda insanımız bulunmaktadır. Hedefimiz ülkemizde okumaz yazmaz tek insan kalmayıncaya kadar bu önemli seferberliği milli kurtuluş seferberliği gibi sürdürmektir. Türk alfabesinin kabul edildiği 1928 yılında millet mektepleri talimatnamesiyle Atatürk'ün başöğretmenliğinde başlatılan okuma yazma seferberliği bu gün de devam etmektedir. Bu kapsamda çok sayıda insanımıza okuma yazma öğretildi. Yüzde 100'lük bir okuma oranı ile hedefimizi yakaladığımızda daha müreffeh,daha huzurlu,daha mutlu bir toplum olacağımız muhakkaktır.Atatürk'ün dediği gibi Milli Eğitim alanında ne pahasına olursa olsun, tam bir başarıya ulaşmak gerekir.Kurtuluş,ancak bu yolla olur.Cehalete,karanlığa karşı eğitim yolu ile savaşmak zorundayız. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.”

Fırat İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Mustafa Gülhaş günün anlamını içeren konuşmasında, “ Ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı eğitimdir.Eğitim ; ana kucağında başlayan, ölünceye kadar devam eden çok masraflı ama, kazancı maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli, uzun bir süreçtir. Bir Çin Atasözü der ki : ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz.’ İdari kadrosuyla, öğretmen ve yardımcı personeli ile Fırat İlköğretim Okulu olarak, çocuklarınızı, Atatürk İlke ve Devrimleri' ne bağlı, Cumhuriyet'in temel niteliklerine saygılı, ilim ve feni rehber edinen ; demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, uygar uluslar içerisinde zirveye çıkarmayı amaç edinen ilim-irfan ordusu olarak yetiştirmeye and içtik.” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Daşöz ve diğer yetkililer Fırat İlköğretim Okulu’nda bir sınıfı ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Ziyaret sırasında 2.Ordu harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, yeni eğitim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu ve öğrencilere başarılar diledi. İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç da sınıfta öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “ Sizleri yakın bir gelecekte Üniversitemiz öğrencisi olarak aramızda görmek istiyoruz. Bunu başaracağınızdan eminiz” dedi.

Vali Daşöz, sınıf tahtasına “ Okullar, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eğitim ve sevgi yuvalarıdır “ , “ Okulumuzu öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı sevmeliyiz” ile “ Çocuklar sizleri çok seviyoruz ve sizlere güveniyoruz” cümlelerini yazdı.

HABER- FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız