SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bugün Mevlid Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Peygamberimizin yol gösterici öğütlerini bir kez daha gözden geçirme, anlama, anlatma ve genç nesillere aktarma zamanıdır" dedi.

Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda kandilin önemini bildiren Müftü Hacı Yusuf Gül, "14 Şubat 2011 Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağız. Milletimiz ve bütün İslam alemi her yıl yeni bir sevinç ve yeni bir heyecanla Allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Hz Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, O'na olan engin ve içten sevgiyi pekiştirmek, gönüllerden gönüllere aktarmak amacıyla onun
dünyaya gelişini asırlardır Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır" dedi.

Mevlid Kandilinin Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün bu ve benzeri kutsal değerleri ve yol gösterici öğütlerini bir kez daha gözden geçirme, anlama, anlatma, yaşama ve yenilenme ve genç nesillere aktarma zamanı olduğunu anlatan Gül, şunları söyledi: "Bu değerleri fark etmek, onları bir davranış biçimine dönüştürmek, yaşanan bir hayat haline getirmek hepimizin en temel hedefi olmalıdır."
Müftü Gül, bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili'nin bütün insanlık alemine sevgi, barış ve huzur getirmesini; İslam aleminde akmakta olan kan ve gözyaşlarının dinmesini, kandilin, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza, anlamamıza, onun sünnetini hayatımıza hakim kılmasına vesile olmasını diledi.

ÇEŞMEDEN ŞERBET..
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, yaptığı açıklamada, "PTT Malatya İl Müdürlüğü önündeki Nur Çeşmesi'nden Mevlid Kandili nedeniyle 14 Şubat Pazartesi günü 18.00 ile 21.00 saatleri arasında meyve özlü şerbet akıtacağız" dedi. Ramazan ayında da iftardan sonra bu uygulamayı yaptıklarını hatırlatan Nalçacı, dini günlerde de aynı uygulamayı sürdürdüklerini, Mevlid Kandili dolayısıyla da yine vatandaşlara şerbet ikram edeceklerini söyledi.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yayınladığı kandil mesajında şöyle dedi:

"Bugün,insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan peygamberimizin kutlu doğumunun yeni bir yıl dönümüdür.O, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi,dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir. O, yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisidir.

O'nun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat Yüce Allah ifade eder.Dinimiz, inanç ve ahlâkı birbirine bağlamıştır. En güzel ahlak sahibi olarak da peygamberi tanıtmıştır.Peygamberimiz de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade etmiştir.Efendimizin (SAV), hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur.Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar ahirette olduğu gibi dünyada da kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah'a şükrederler.Hayatın sıkıntılarını kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar. Mevlid Kandili münasebeti ile İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hz. Peygamberi daha yakından tanımalıyız diyerek bütün Malatya’lı hemşehrilerimim Mevlit Kandilini kutlar, bu gecenin ülkemize ve İslam Alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini diler,selam ve saygılar sunarım"

ÇAKIR'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kandil dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"14 Şubat Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece, hayatı ve öğütleri ile insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişlerinin yıl dönümüdür.

Mevlid Kandili’nin; bütün insanlığa barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olması dileklerimle, başta hemşerilerim olmak üzere, tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ederim”

AKP'DEN..
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de kandil mesajında, "Mevlid Kandili'nin olduğu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed'in alemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed, insanlığa huzur ve mutluluk getirdi. Bu nedenle Mevlit Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Yüce Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için yapacağımız dualarla, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmaktayız.

İslamiyet rahmet dini olarak hayatımızın her safhasını kuşatmıştır.İnsanlığı kurtuluşa ve hidayete davet eden dinimizin öncelikli gayesi insanlara güzel ahlak kazandırmak, bu yolla birbirini sayan ve seven, birbirinin derdine koşan, güzellikte yarışan mükemmel toplumu oluşturmaktır. Mevlid Kandili'nin böyle bir yönelişe vesile olmasını niyaz ediyor, tüm halkımıza,Malatya’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."dedi.

KUR'AN VE TATLI..
Ülkü Ocakları Malatya Şubesi tarafından Kur-an-ı Kerim dağıtılıp, tatlı ikram edildi.

Mevlid Kandili dolayısıyla eski belediye meydanında Kur'an-ı Kerim dağıtan Ülkü Ocakları Malatya Şubesi Başkanı Muhammet Afşin Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlara da tatlı ikram ettiler.

Ülkü Ocakları Malatya Şubesi Eğitim Masası Başkanı Harun Özdemir'in Kur'an-ı Kerim okumasından sonra program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız