SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bugün Onun Doğduğu Gündü'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da işadamı Kemal Çelik, trafik kazasında ölen oğlu Mehmet Çelik adına İlköğretim Okulu yaptırdı. Mehmet Çelik İlköğretim Okulu, törenle hizmete girdi.

İşadamı Kemal Çelik, 2003 yılında İngiltere'de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren oğlu Mehmet Çelik adına Akçadağ İlçesi'ne bağlı Kürecik Köyü'nde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırdı. 570 bin YTL'ye mal olan okulun açılışının kazada hayatını kaybeden Mehmet Çelik'in doğum gününe rastlaması sebebiyle duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

215 bin YTL'si Kemal Çelik, 85 bin YTL'si Milletvekili Aslanoğlu önderliğinde toplanan, 20 bin YTL'si vakıf ve derneklerden sağlanan, devletin de 250 bin YTL katkı sağladığı okulun açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Kemal Çelik'in yaptırdığı bu okulla örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek, okuyacak çocukların hepsinin birer Mehmet Çelik olacağını kaydetti. Vali Daşöz, ülkenin aydınlık yarınlara ulaşması ve Atatürk'ün gösterdiği hedeflere layık çocukların yetişmesi için eğitime yapılan yatırımının büyük önem taşıdığını söyledi. "Çok özel bir yerde, çok özel insanlarla birlikteyiz. Sevgili Mehmet'e buradan kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyor, mekanının cennet olmasını diliyoruz. O hepimizin evladı, hepimizin gönül tacı oldu. Onun adı sonsuza kadar bu okulda yaşayacak. Arkasından yüzlerce, binlerce Mehmet gelecek." diyen Vali, Çelik ailesine teşekkürlerini ifade etti.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bilgisayar laboratuarının da en kısa zamanda kurulması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Aslanoğlu, "Sevgili Mehmet, mekanın cennet, ruhun şadolsun. Burada okuyacak öğrenciler gururumuz olacak. Kemal Çelik ağabeyime de bu okul için teşekkür ediyorum" dedi.

2003 yılında başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda kapsamında bugüne kadar 439 derslik yapıldığını bildiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en başarılı iller arasında yer aldığını hatırlattı.

Elim bir trafik kazasında kaybettiği oğlu Mehmet Çelik adına yaptırdığı okulda bilimsel değerlere önem veren, kültür ve sanatı ön plana çıkaran, Ulu Önder Atatürk'ün istediği gibi genç bir neslin yetişeceğine inandığını söyleyen hayırsever işadamı Kemal Çelik, 16 Ekimin aynı zamanda oğlunun doğum günü olduğunu belirtti.

Çelik şunları söyledi:

"Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz Malatya iline tayin olduğundan beri Malatya halkının eğitimine, kültürüne ve yaşam standartlarının iyileştirmesine gösterdiği çabadan ve katkılardan dolayı kendilerini ve değerli ekibini huzurunuzda kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu, milletvekili seçildikten sonra, Ankara'yı kendine mekân tutmayıp seçildiği il olan Malatya’nın tüm sorunlarını ve eksik yönlerini araştırıp yardımseverlerle işbirliği yaparak çözüme kavuşturan azmi ve çalışkan kişiliği ile Kürecikteki okulumuz için Dostum Hasan Topaloğlu vasıtasıyla benimle bağ kurarak okulu yapıp eğitim ve öğretime açmamıza öncü olduğundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Sayın Akçadağ Kaymakamımız Yüksel Kara'ya, göreve başladığından bu yana Akçadağ beldelerinin, köylerinin ve mahallelerinin sorunlarını dinleyip çözümsüz bırakmadığı, için ve ayrıca okulumuzun 2007–2008 öğretim yılına yetişmesi için gösterdiği çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Sayın İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Eğitim Müdürlerimize gösterdikleri ilgi ve yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

AK-EL Vakfı onursal başkanı Bektaş Özbek' e ve AK-EL Vakfı başkanı Hasan Topaloğlu'na, başkan yardımcısı Mustafa Yener'e yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve vakıf Üyelerine her zaman desteklerini benden esirgemeyip hüzünlü ve sevinçli günlerimde yanımda olup benimle her şeyi paylaştıklarından dolayı kendilerine candan teşekkür ediyorum.

Yurtdışından ve il dışından gelen dostlarıma ve arkadaşlarıma gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu günümüzde yanımızda olan Elbistan ve Akçadağ yöresindeki tüm belediye başkanlarına, muhtarlara halkına ve okulumuza emeği geçen burada bulunan ve bulunmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,

Okulumuzun arsasını bağışlayarak katkıda bulunan Kürecik Derneği Başkanı Hüseyin Hazar' a ve değerli dernek üyelerine teşekkür ediyorum,

Okulumuz öğrencilerinin kıyafetlerini temin edip giydiren İkinciler Köyü Dernek Başkanı Ergun Altan' a ve değerli dernek üyelerine teşekkür ediyorum.

Burada bulunarak beni yalnız bırakmayan başta hanımlar olmak üzere tüm beylere ve gençlere candan teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili gençler;

Sizlerin tüm insanların ve doğanın yaşamını kaliteli, sağlıklı ve mutlu bir biçimde kalıcı kılacak nitelikte birer birey olarak yetişmenizi İstiyorum.

Bunun için ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel ve kişisel gelişime açık ye gelişimin etkin bir parçası olmanızı istiyorum.

Ancak bu gelişimin insanın mutlu bir şeklide yaşamasına hizmet edebilmesi için, kendinize ve başkalarına güven duymak,
Hoşgörülü ve nezaketli olmak,
Çalışkan ve cömert olmak,
Açık görüştü, özgür ve önyargısız olmak,
Affedebilmek ve sevgiyi temel alarak yaşamak ve bu değerleri tüm insanlığın hizmetine sunmak gereklidir.

Bu nedenle, sevgili büyükleriniz ve öğretmenlerinizin de yardımıyla öncelikle içinizde doğal olarak var olan bu değerleri koruyarak kendinizle ve içinde bulundu unuz toplum ve doğayla bir olma ve bütünleşme halinde yaşamanızı ve bu değerlerin İçine bilim ve kültürü de katarak tüm insanlığa yayan birer ışık olmanızı istiyorum.

Sevgili Oğlumuz Mehmet Çelik'ten de bu şekilde yaşamasını istemiştim. Sizler de benim için birer Mehmet Çelik olduğunuzdan aynı şeyleri sizlerden de istiyorum. Yaşamınızda bunları başaracağınızı bildiğim. İçin de şimdiden sizlerle gurur duyuyorum.

Ailem, ben ve eşim, oğlumuzu, huzurunuzda sevgiyle ve saygıyla anıyoruz. O' nun boynuna sarılıp öpmeyi, kokusunu doyasıya içimize çekmeyi özledik. Bu özlemimiz hiç bitmeyecek.

Onun anısına yaptırıp çocuklarımızın hizmetine sunduğumuz bu okul oğlumuz Mehmet Çelik' in eşsiz kişiliğinin ve bitmez tükenmez sevgimizin bir anıtı olarak kalacaktır.

Bugün oğlumun doğum günü, sana sesim ulaşıyorsa doğum günün kutlu olsun prensim."

Konuşmaların ardından Vali Daşöz okulun yapımında emeği geçen kişi ve kurumlara birer plaket verdi.

Tören, Vali Daşöz ve beraberindekilerin sınıfları gezmesiyle son buldu.

Akçadağ ilçesi Kürecik Köyü’nde düzenlenen törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Ören Belde Belediye Başkanı Aziz Bakır, Akçadağ- Elbistan Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı (AKEL) Genel Başkanı Hasan Topaloğlu, İkinciler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Altun, AKEL Vakfı Onursal Başkanı Bektaş Özbek, Kürecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Hazar ile öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız