SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bugün O'nun Doğum Günü..''

A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 91'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Malatya Şehir Mezarlığı Şehitliği'ndeki törenlerin ardından, mezarların başlarında ilginç manzaralar vardı. 9 yıl önce Kuzey Irak'ta düşürülen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmenin anne ve babası, 18 Mart 1972 doğumlu olan oğullarının mezarının başına "doğum günü" çiçeği koyarken, bir başka köşede 5 ay önce oğlu Bingöl'de şehit düşen baba Bayram Turan'ın elindeki cep telefonunda yer alan oğlunun fotoğrafı dikkat çekiyordu..

MEZAR BAŞINDA DOĞUM GÜNÜ ÇİÇEĞİ..
Kuzey Irak'ta 9 yıl önce yapılan Çekiç Operasyonu sırasında düşürülen helikopterde şehit olan askerler arasında yer alan şehit Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç'ın ailesi, hem oğullarının doğum günü kutladı, hem de Şehitler Günü'nde onu andı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, şehit mezarlarına karanfil bırakırken, 4 Haziran 1997 tarihinde Kuzey Irak'taki Çekiç Operasyonu sırasında Zap Kampı yakınlarında düşürülen helikopterde şehit olanlar arasında bulunan Şehit Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç'ın ailesiyle karşılaştı.

Mezarın başında duran baba Ahmet Keskinkılıç, "Bugün oğlumun doğum günüydü" dedi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, şehit pilotun mezarına çiçek bırakarak, dua okudu. Anne Fatma ile baba Ahmet Keskinkılıç, üzerinde "18-03-1972 Bugün Doğum Günün. Ruhun Şad Olsun" ifadelerinin yer aldığı bir buketi mezara bıraktı.

Baba Ahmet Keskinkılıç, "Bugün hem Şehitler Günü, hem de oğlumun doğum günü. Oğlum bugün 34 yaşını bitirip, 35 yaşına girdi. 10 yıldır hep ziyaret ediyoruz. Vatan sağ olsun. Onlar bir defa öldü, biz her gün ölüyoruz" dedi. Anne Fatma Keskinkılıç ise, "Duygularımızı dile getirmek için kelimeler yetmiyor" diye konuştu.

VE BAYRAM DEDE..
Şehitliğin bir başka tarafında, 5 ay önce Bingöl'de teröristlerle girişilen çatışmada şehit olan Malatyalı Uzman Çavuş Ali Turan'ın yaşlı babası dikkat çekiyordu.

Bingöl'deki çatışmada şehit düştükten sonra cenazesi 31 Ekim 2005 günü Malatya Şehitliği'nde toprağa verilen Ali Turan'ın mezarı henüz yapılmamıştı. Yaşlı baba Bayram Turan, bir kenarda oğlunun mezarına bakıp dalmış halde düşünürken, muhabirlerin dikkatini elindeki cep telefonu çekti. Yaşlı babanın telefonunun üstünde, şehit oğlunun fotoğrafı vardı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız