SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün Zorlanabiliriz Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:13
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP  Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olmasıyla ilgili olarak, "Bu bir zorunluluk değil. Eğer bir veli, ortaokulda 'Benim çocuğum Kur'an-ı Kerim dersi alsın' diyorsa, 'Benim çocuğum okul okurken, peygamberimizin hayatını öğrensin' diyor ve istiyorsa böyle bir imkan getirilmiş oldu" dedi. 
 
AKP İl Başkanlığı'nda düzenlenen Halk Günü'ne Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Kadın Kolları Başkanı Emine Akyurt, Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. İl Başkanı Tüfenkçi, AKP'nin milletten gelen sese kulak verdiğini ve eğitim sisteminde köklü bir değişim yapıldığını söyleyerek, "Eğitimdeki bu reformu bugün için belki anlamakta ve idrak etmekte biraz zorlanabiliriz ama, İnşallah gelecek nesillerin hayırla yad edeceği bir yasayı Meclis'ten çıkartmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yasa gerçekten eğitimde özgürleşmenin temellerini attı. Hem ailelere ve hem de öğrencilerimize seçme hakkını tanıdı. Artık tek tip insan yetiştirme sistemi üzerine kurulu eğitim sistemimiz, özgürleşmeden yana, eşitlikten yana ve çağın gerekleri ile rekabet edecek bir sisteme kavuştu" dedi. 
 
İl Başkanlığı Kongresi hakkında da bilgi veren Tüfenkçi, ilçe seçimlerinin tamamlandığını, ancak il kongresinin tarihinin Başbakanın büyük bir ihtimalle katılacağından dolayı şu anda belli olmadığını ifade etti. 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz de, 4+4+4 eğitim sistemi hakkında bilgi vererek, "Tamamıyla matematik, fen, kimya, tarih, coğrafya, yabancı dil gibi bunlar zorunlu ders olmakla birlikte ailelerin isteği doğrultusunda öğrenciye seçmeli dersleri görme ve alma imkanı tanıdık. Bunların içerisinde en önemlisi ise, ailelerin istemesi kaydı ile çocuklarımıza ortaokuldan iken Kur'an-ı Kerim dersi alma hakkı doğdu. Bu bir zorunluluk değil. Eğer bir veli, ortaokulda 'Benim çocuğum Kur'an-ı Kerim dersi alsın' diyorsa, 'Benim çocuğum okul okurken, peygamberimizin hayatını öğrensin' diyor ve istiyorsa böyle bir imkan getirilmiş oldu. Eğer istemiyorsa bunda bir zorunluluk yoktur. Bu bir demokrasinin gereğidir. Doğru iş yaptık. Bunu bazıları getirdiler, 'İmam Hatip Lisesi'nin önünü açmak istiyorsunuz' dediler. Doğrudur. İmam Hatip Lisesi mezunlarının önünün açılması bizim en doğal, en tabi görevlerimizden birisidir. Çünkü bu ülkede yüz binlerce İmam Hatip lisesi mezunları olmuştur ve bunların Türkiye'de suç işleme oranı en düşük okullardır. Topluma, millete ve devlete faydalı bireyler olmuştur. Bizim tek gayemiz de o değil. Bizim gayemiz meslek liselerinin önünü açmak istiyoruz. Bakın şimdi, burada halk günü yapacağız ve her birinizi tek tek dinleyeceğiz. Ben inanıyorum ki buradaki hemşehrilerimizin büyük talebi iş talebi. Ama ne yazık ki meslek noktasında ciddi bir eksiğimiz var. Bu kabahat şimdiye kadar Türkiye'yi yönetenlerin ve en fazla da 28 Şubat sürecinde sırf İmam Hatip Lisesi okullarının önünü kapatmak pahasına tüm meslek liselerinin önünü kesen zihniyetin" diye konuştu. 
 
Referanduma destek vermeyen muhalefet partilerinin 12 Eylül darbesini yapanların davasında müdahil olmak için sıraya girdiğini söyleyen Öz, "Biz bundan mutluluk duyuyoruz" dedi. 
 
Öz, yeni teşvik paketinden Malatya'nın en iyi şekilde yararlanacağını ifade ederek, 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 12 milyon metrekarelik arazinin de bu teşvikle dolacağını ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız