SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bugüne Kolay Gelinmedi..'

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 90.Yıldönümü ilimizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İnönü Stadı’ndaki törende öğrenci gruplarının gösterisi halkoyunları ve çeşitli şarkıların seslendirmeleri ile sürdü ve Eurovision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil eden Hadise’nin seslendirdiği ‘ Düm Tek Tek’ şarkısı ile sona erdi. Kutlamalar kapsamında Ampute Futbol takımı da bir gösteri maçı yaptı.

ATATÜRK ANITI'NDA..
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 90.Yıldönümü kutlamaları ilimizde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki tören Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erken ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle tamamlandı.

NÖNÜ STADI’NDAKİ KUTLAMA
İnönü Stadı'ndaki tören Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ile Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş’ın halkın bayramını selamlamasıyla başladı. Selamlama töreni Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş’ın tören alanına yaklaşık 5 dakika geç gelmesi nedeniyle saat 10.00 yerine 10.05 dolaylarında başlayabildi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninde bulunan belediye başkanı Ahmet Çakır’ın İnönü Stadı’ndaki törene katılmamasının, trafik kazasında vefat eden Malatya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Müslüm Barut’un cenaze törenine katılmasından kaynaklı olduğu belirtildi.

Töreni Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Çivi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Kargın, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Askeri, Adli ve İdari Yargı ile resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri, CHP İl Başkanı Celal Berktaş ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 90.Yıldönümü kutlamalarında vatandaşların selamlanmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra günün anlamını içeren konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptı. Bulut konuşmasında, “19 Mayıs,Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkıp Kurtuluş Savaş'ımızı başlattığı gündür. Bu bakımdan tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır.Bu zor ve meşakkatli yolculuk, TBMM'nin açılması ve arkasından Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmıştır.” dedi.

Bulut konuşmasında daha sonra şunları söyledi:
“19 Mayıs 1919'da öylesine bir özgürlük ateşi yakılmıştır ki; Dünyanın en güçlü orduları Anadolu'dan sökülüp atılmış, vatanın her köşesinde destanlar yazılmış, onur, şeref ve kurtuluş mücadelesinde eşsiz bir fedakarlık örneği gösterilmiştir.

Sevgili gençler;
Tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Bu günlere kolay gelinmemiştir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla ancak bu günlere gelinmiştir. Bu kıymetli emaneti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak en temel göreviniz olmalıdır.Milli benliğimize, gelenek ve göreneklerimize, manevi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Anadolu'nun kapılarını açtığımız günden beri yer yüzünde adalet, barış, insan haklarına saygı, kardeşlik ve sevgiyi esas alan yüce bir millet olmuşuz, öyle ki; dil, din, ırk, renk farkı gözetmeksizin insanlığa hoşgörü ile sahip çıkmışız. Bu anlayışımızı bu gün de sürdürmeliyiz.

Sevgili gençler;
Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne sizler taşıyacaksınız. Sevgi ikliminde, hoşgörülü yaklaşımlarla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.Yanlış kişilere ve işlere alet olmamalıyız. Sahip olduğumuz sevgi medeniyetini yeryüzüne hakim kılmalıyız.

Sevgili gençler;
Kendimizi fikren olduğu kadar, bedenen de geliştirmelisiniz. Spor beden eğitimidir. Spor bedeni geliştirir, sağlıklı olmasını sağlar. Spor yapanlar hayatta daha başarılı olurlar. İçki, sigara ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız.”

Daha sonra Cumhuriyet Lisesi’nden bir öğrenci genç adına konuşma, bir 2 öğrenci ise şiir okudu. Daha sonra bir öğrenci Atatürk’ün Gençliği Hitabı’nı söyledi. Bir öğrenci de Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın söylerken törene katılan öğrenciler tarafından da tekrarlandı.

Daha sonra tören geçişi yapıldı ve ardından da öğrenci gruplarının gösterisi, temsili Kurtuluş Savaşı’nın sahnelenmesinin ardından kutlamalar başlama vuruşunu Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yapılan Ampute Futbol Takımının gösteri maçıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız