SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bulabildikleri Çözüm Bu!. Duvarı İple Bağladılar..

0
Güncellendi - 2017-12-14 04:46:40
Bulabildikleri Çözüm Bu!. Duvarı İple Bağladılar..
A- A+ PAYLAŞ

  • Atatürk Evi’nin bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş duvarları iplerle bağlanarak korunmaya çalışılıyor

Atatürk (Kışla) Caddesi’nde bulunan Atatürk Evi, bakımsızlıktan dökülüyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün uhdesindeki Atatürk Evi’nin çatlayan dış duvarları, olası yıkılmaya karşı iplerle bağlanarak korunmaya çalışılıyor. Battalgazi Belediyesi ise, duvarın yoldan geçen vatandaşların üzerine yıkılma ihtimaline karşı duvar önüne demir bariyerler koyarak önlem aldı.

Ulu Önder Atatürk’ün 1931 yılında Malatya’ya geldi ve kaldığı Atatürk Evi’nin bahçe duvarları bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Atatürk Evi’nin Kanalboyu ile birleşen köşe kısmındaki duvarı yıkılırken, birçok yerindeki kopmalar ve dökülmeler başladı. Evin, Kışla Caddesi’ne bakan duvarı da yan yattı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kontrolündeki Atatürk Evi’nin yıkılan duvarları ip bağlanarak korunmaya çalışılırken, Battalgazi Belediyesi zabıta ekipleri, her an yoldan geçen vatandaşların üzerine yıkılma tehlikesi olan duvar önünde bariyer kurarak önlem aldı.

Malatya’nın büyükşehir statüsü kazanmasından önce Atatürk Evi’nin zarar gören çatısı onarılıp, yağmur suyu akıtan olukları değiştirilmiş, bina içinde sıvası dökülen odalardaki alçılar yeniden yapılmış, boya ve badanası da yenilenen ev, onarımdan geçirilmişti.

Evin bahçe duvarları da uzun süredir yıkılma tehlikesi altında olmasına rağmen, herhangi bir onarım çalışması yapılmıyor. Yoldan geçen vatandaşların üzerine yıkılma tehlikesine karşın Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün herhangi bir çalışma yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar “Ulu Önder’in kaldığı ve her gün binlerce ziyaretçisi olan bu binanın duvarları perişan vaziyette. Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin burayı onarıma alması için duvarların birinin üzerine yıkılması mı gerekiyor. Bu kadar ilgisizlik ve duyarsızlık olmaz” diyerek bahçe duvarının bir an önce onarılması gerektiğini belirttiler.

Atatürk Evi’nin yıkılmaya başlayan duvarları, geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da yapılan Atatürk’ü anma törenlerinin ardından binayı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da dikkatini çekmiş, oradaki görevlilere duvarın neden bu halde olduğunu sormuştu. Aradan 1 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Atatürk’ün izlerini taşıyan ve her sene binlerce ziyaretçi ağırlayan tarihi binanın bakım ve onarımının yapılmaması, yetkililerin ilgisizliğini de gözler önüne seriyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'yı Adana'ya bağlayan Demiryolunun 1931 yılı başlarında tamamlanması üzerine 13 Şubat 1931 günü trenle Adana'dan Malatya'ya gelmiş ve Malatya'da bir gece kalmış. Daha sonra ise 1937 yılında Sivas Malatya Demiryolunun tamamlanması ile de 14 Kasım 1937 günü Sivas'tan Malatya'ya ikinci kez gelmişti. Atatürk'ün Malatya'ya ilk geldiği zaman bir gece kaldığı bina, ilk önce Türk Ocağı, sonraki zamanlarda Cumhuriyet Halk Fırkası ve Halkevi, son dönemlerde de Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmış, 1981 yılında bir bölümü Atatürk Evi olarak düzenlenerek ziyarete açılmıştı. Binanın daha sonra tamamı Atatürk Evi olarak düzenlenmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • ahmet cem (6 yıl önce)
    Bant yapıştırsalar daha iyi tutardı!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Ataturk.sevgisi.olsa.yetkillirde..tamir.yaparlardi
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Orası malatyanın merkezi ve en gözle görülen yeri. Eğer birileri buna göz yumuyorsa, bunda tabiki art niyet aranır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Yöneticilerin ne kadar ilgili oldukları ve ne kadar güzel çalıştıklarının en güzel göstergesidir. Diğer bir anlamı da Malatya ve Malatyalıların duyarsızlığıdır. Başka bir anlamı da bu işte rant olmayışıdır. vs. Yoksa böyle kalır mıydı. O ipin yeri orası değil birilerinin boynu olmalıydı dı ki ibret olsun ve artık herkes kendi işine 4 elle sarısın işini en güzel yapsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (6 yıl önce)
    Valliğe yazdığım yazıdan sonra demir barikat kondu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (6 yıl önce)
    Malatya mıza yakışmıyor ilgi lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Haberiniz ve duyarlılığınız "malatyahaber" e teşekkür ederim. Umarım milli değerlere saygı göstermeyen yöneticilere "artık yeter" mesajı gitmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Haberiniz ve duyarlılığınız için "malatyahaber.com"'a teşekkür ederim. Milli değerlerimize saygının ve hassasiyetin maalesef dibe vurduğu son yıllarda, bu ve buna benzer olumsuzlukları görmek ve yaşamak bizler için hüzünlü, yaşatanlar için ise zihniyet yoksunluğu ya da işlerine öyle geldiği mantığıdır. Bu ayıptan kurtulmaları temennisi ile...
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (6 yıl önce)
    Gereksiz işler de on numara yetkililer nerede...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    ŞEYHLERİN HACILARIN HOCALARIN TEKKESİ OLSA BELEDİYE ELİNİ ÜZERİNDEN ÇEKMEZDİ , HER ŞEYİNİ TASTAMAM YAPARDI AMA MESELENİN İÇİNDE ATATÜRK ADI VARSA AMAN HAAAA KAÇIN ZİHNİYETİ VAR BU YÖNETİMDE NEDEN ÇÜNKÜ ATATÜRK ÇAĞDAŞ AKILCI DÜŞÜNEN BİR TOPLUM İSTİYORDU, TÜRKİYE ORTAÇAĞIN DA GERİSİNE SON SÜRAT GİDİYOR HABERİNİZ VAR MI ? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatya ya yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet alp (6 yıl önce)
    Beskonaklarda ki ensar Vakfi duvarlarina bir araba carpmisti. Sadece 1 gun sonra belediye ekipleri hem Duvari hem kaldirimi yenileyip gittiler. Yazik
    0
    0
    Yanıtla