SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bülent Akın: ''Teşvik Aldım, Şikeyi Duydum''...!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'lu futbolcu Bülent Akın, Zaman Gazetesi'ne çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Denizlispor'da yıldızı parlayan, Galatasaray'a 7 milyon dolarlık bonsevis bedeli ile gelen Bülent Akın, bugünlerde Malatyaspor'u Süper Lig'e çıkarmak için ter döküyor.

İngiltere Premier Ligi takımlarından Bolton'daki şanssız deneyiminden sonra yeniden Türkiye'ye dönen Bülent Akın'la G.Saray'ı ve Türk futbolunu konuştuk. Tecrübeli futbolcu, gördüklerini, duyduklarını ve yaşadıklarını hiç saklamadan bizimle paylaştı.

Herkes Galatasaray'a gelmek isterken sen neden ayrıldın?

Galatasaray'ın doğru bir kulüp olmadığına inandığım için ayrıldım. Başkan Mehmet Cansun döneminde ekonomik sıkıntı sebebiyle kulüpte inanılmaz bir kemer sıkma politikası vardı. Lucescu 'antrenman bitti' derdi, ışıklar kapanırdı. Neymiş elektrik faturası bu ay 240 milyar gelmiş. Tasarruf yapılmalıymış. Bu yüzden fazla idman yapmak isteyenler yapamazdı. Yine bir gün Şampiyonlar Ligi maç yemeğini yiyoruz. Mönüde tavuk ve makarna var. Ben bir tane daha tavuk yemek istedim. 'Tavuk yok' dediler. 'Niye yok' dedim. Sayılı geldiğini söylediler. Baktım ki Galatasaray inanılmaz bir çöküşe gidiyor. Bu yüzden ayrılmaya karar verdim.

Galatasaray'da paran kaldı mı?

Şu anda Galatasaray'dan şampiyonluk primi hariç 700 bin dolar alacağım var. Bunu almak için de elimde hiçbir belgem yok. Rakamlar çift yazıldığı için ben bir şey iddia edemiyorum. Zaten Galatasaray'dan ayrılanların mutlaka parası vardır. Sadece mukavelesi sağlam olanlar paralarını alabiliyorlar. Aslında ben kalsam paramı alabilirdim. Ya Bolton'a gidecektim ya da kalıp paramın peşine düşecektim. Ama ben tercihimi Bolton'dan yana kullandım.

Bu ekonomik çöküntünün bir sebebi de senin aldığın 7 milyon dolarlık bonservis bedeli olarak gösteriliyor. O dönem bunun sıkıntısını yaşadın mı?

Maalesef o 7 milyon doları beni yıpratmak için koz olarak çok kullandılar. Bazı futbolcular, bazı yazarlar bunu çok iyi kullandılar. Şimdi bu şartlarda Galatasaray beni alıyorsa kabahat bende mi? Sanki o parayı ben mi aldım? Özellikle aynı mevkide oynadığımız Suat Kaya bunu çok iyi kullandı. Basınla da arası iyi olduğu için sık sık el altından beni yıpratan haberler ortaya attı.

Lucescu'nun adamı olarak görülmenin nedeni nedir?

Ben bunu da anlamıyorum. Futbol hayatım boyunca hep birilerinin adamı oldum. Yok Ersun Yanal'ın oğlu. Yok başkanın torpillisi. Yok Lucescu'nun adamı. Kimse benim sahada neler yaptığıma bakmıyor. Bir takımı ve oyuncuları en iyi bilen adam hocadır. Ayrıca Lucescu beni devamlı da oynatmadı. İlk sezon ligde sadece 2 maçta oynadım. Ben Şampiyonlar Ligi'nde oynuyordum. O da savunma özelliği olan orta saha oyuncularını tercih etmesinden kaynaklanıyordu. Bu da tamamen taktik gereğiydi. Maalesef insanlar birilerini karalamak için kulp bulmaya çalışıyorlar. Bunları yaparlarken de hem bana, hem başkana hem de hocaya hakaret ediyorlar, haberleri yok.

Seni isteyen Fatih Terim geldiğinde sen neden bu kez Bolton'a gittin?

Çünkü Fatih Terim benimle fazla ilgilenmedi. Ben o zaman ameliyat olmuştum. Fatih Hoca'dan ameliyatlı bir futbolcuyu aramasını beklerdim. Ben kendim aradım ve 'hayırlı olsun' deyip sakatlığımla ilgili bilgi verdim. Ekonomik sebeplerden Bolton'a gittim.

Bolton'da neden yapamadın?

Ben Bolton'a 23 yaşında gittim. Çok tecrübesiz ve agresiftim. Daha ilk maçımda kırmızı kart gördüm. İki maç ceza aldım. Sonra cezam bitti. Hoca beni sonradan oyuna aldı. Yine kırmızı kart gördüm. Halbuki ben hayatımda hiç kırmızı kart görmemiştim. Tabii hoca ile aramız bozuldu. Orada cezalı oyuncular PAF takıma gönderiliyor. Ben 'G.Saray gibi büyük bir takımdan sonra PAF takıma gitmem' deyince sorun oldu. Çok ağır cezalar aldım. Hocanın da 10 yıllık sözleşmesi olduğu için mecburen ben gitmek zorunda kaldım.

Türkiye'de şike ve teşvik var mı?

Teşvik var. Ben aldım. Almadım diyen futbolcu yalan söylüyordur. Bunun altına imzamı atarım. Şikeyi duydum; ama bir şey iddia edemem. Bu konuda net konuşamam.

Teşvik olayına nasıl bakıyorsun?

Eğer teşvik aldığı için o maçta daha iyi oynuyorsa, daha iyi konsantre oluyorsa o futbolcunun karakterinde sorun vardır. Her maça en iyi şekilde hazırlanmalıdır bir futbolcu. Yanlış olduğunu düşünmüyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız