SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bulgurlu Yollarına Asfalt ve Kilit Taş

0
Güncellendi - 2016-08-04 21:06:32
Bulgurlu Yollarına Asfalt ve Kilit Taş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşların sorunları birinci ağızdan dinlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, meclis üyeleri ve belediye birim yetkilileri ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelerek, burada yapılacak olan çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi. Burada konuşan Bulgurlu Mahalle Muhtarı Doğan Yıldırım, yapılan hizmetlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim mahallemize hizmetler geliyor. Herhangi bir sorunumuz yok. Verdiğimiz dilekçeler olumlu yönde değerlendiriliyor. Tek bir sorunumuz var. İçme suyunda sıkıntımız var. Onu da çözerseniz memnun oluruz” dedi.

Battalgazi Belediyesi olarak Bulgurlu Mahallesi’nde kilittaş ve kaldırım çalışmalarına başladıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, “Bulgurlu mahallemizin muhtarı, ihtiyar heyeti ve ilgili meclis üyeleri ile yapmış olduğumuz toplantıda buranın bizden istedikleri talep ve isteklerini değerlendirdik. Buradaki arkadaşlarımız geçen yılda belirli bir çalışma performansı gösterdiler. Bu yıl da yüksek bir performans gösteriliyor. Bu süreç içerisinde Bulgurlu mahallemizin obalarında, mezra ve küme evlerinin hiç birinde asfaltsız bir yer bırakılmayacak. Eski köy şimdiki mahalle içi dediğimiz merkezi yerleşim birimlerine de bordür, kilit taş çalışmaları ve kaldırım çalışmaları da birlikte yapılacak. Bulgurlu mahallemiz Büyükyehirle birlikte yaptığımız çalışmalarla yürütülüyor. Biz geçtiğimiz yıl 200 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması yaptık. Bu yılda şu ana kadar 100 kilometrenin üstüne çıktık. Sadece bu bölgede 70 kilometrenin üzerinde bir asfalt çalışması gerçekleştirdik. Öyle tahmin ediyorum ki bu bölgelerle birlikte toplamda 250 kilometrenin üstünde bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Kilit taş, bordür çalışması ve yol düzeltmesi çalışmaları bu rakamın dışında olacaktır. İnşallah 2016 yılının sonuna kadar yerleşim birimi olan hiçbir yerde asfaltsız yolumuz kalmayacaktır. Bu dönemde bahçe evlerinin bulunduğu yerlerin büyük bir ekseriyetine de şu anda asfalt dökülmüş durumda. İnşallah büyükşehir ile birlikte eksikliklerimizi ortaklaşa değerlendirip, il başkanımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımızla birlikte belirleyip, yol haritamız ve yön pusulamızı bu şekilde belirlemek suretiyle vatandaşımızın hizmetine bütün ekibimizle birlikte çaba göstererek, istek ve talepleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte kırsalda hizmetlerin arttığına dikkat çekerek, “Bugün Bulgurlu köyündeyiz. Battalgazi Belediyemizin köy içinin kilit taşının yapılması ve mezra yerlerinin asfaltlanması ile ilgili bir çalışması var. Bu vesile ile hem köyümüzü ziyaret ettik. Tabi büyükşehir sürecinden sonra kırsala yapılan hizmetlerin daha arttığını ve daha yoğun bir hizmet akışının olduğunu sahayı gezdiğimizde daha net bir şekilde görüyoruz. Daha önce Bulgurlu’nun ana köprüsü burası için önemliydi. Burası yapıldı. Çevre yolundan Bulgurlu’ya kadar olan yol asfaltlanmıştı. Şimdi de Battalgazi Belediyemizin köy merkezi ve mezra yollarını yapması ile birlikte sorunların önemli bir bölümü çözülmüş olacak. Tabi köylerde özellikle yol çok önemli. Birinci sırada yol talebi geliyor. Toplamda Büyükşehir olarak 10 bin kilometrenin üzerinde bir yol ağımız var. Şükürler olsun son iki yıldır önemli miktarda tüm grup yollarını tamamlamak üzereyiz. Yılsonu itibariyle grup yollarımızda sıkıntımız kalmayacak. Bu yılda yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bir diğer sorunda su ve kanalizasyon. Kanalizasyonda özellikle ilçe merkezlerinden ve daha önce kapatılan belediyelerden başlayarak, kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bu yılsonu itibari ve önümüzdeki yılbaşından itibaren de alt yapı ile birlikte ilçelerin üst yapılarına başlamış olacağız. Bu yıl kurak geçmesinden dolayı ilçelerimizde ve kırsalda, suyun çok iyi yönetilmesi gerekiyor. Köylerimiz dahil olmak üzere bu mevsimlerde sulama suyundaki yetersizlik ve içme suyuyla sulama yapılması üst kodlarda bulunan evlerde sıkıntı yaratıyor. Bu vesile ile ben özellikle tüm hemşerilerimizden içme suyunun kesinlikle sulama suyunda kullanılmamasını talep ediyorum. Bununla birlikte kaçak su kullanılmasının da önüne geçmek için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, kırsal mahallelerin yol sorununun önemli ölçüde giderildiğine dikkat çekerek, “AK belediyeler olarak bugüne kadar yapılan hizmetler gözönünde. Bu bölgede de ilimizin tamamında da büyük bir oranda yol anlamında eksikliklerimizi gidermiş olacağız. Biz birlik ve beraberlik içerisindeki yapılan çalışmaların faydasını bu şekilde de görmüş oluyoruz. Hem ilçe, hem de büyükşehir belediyemiz el ele verip, yapmış olduğu çalışmalarda köylümüzün, mahallemizin bu bölgede yaşayan bütün sakinlerimizin de her türlü belediye anlamındaki ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz. Ayrıca bizler hükümet olarak da bunun haricinde diğer yaptığımız çalışmalarla da bunları bütünleştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

bulgurlu2

bulgurlu1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız