SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bulgurlu'ya Beton Santrali İzni!

0
Güncellendi - 2019-07-11 03:26:41
Bulgurlu'ya Beton Santrali İzni!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Battalgazi İlçesi Bulgurlu Mahallesi, 5403 ada 1 No’lu parsele beton santrali kurulması yönündeki teklifi İmar Komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda kabul etti. İmar Komisyonu, söz konusu talebe ilişkin incelemesinde “Nazım İmar Planında Sanayi Alanı sınırında yer alması, kurum görüşlerinin uygun olması ve çevresinde beton santralinden olumsuz etkilenecek konut, ticaret, sosyal tesis vb yapıların bulunmamasından dolayı bahse konu parselin 3 bin 283 metre karelik kısmı için beton santrali ve yapı elamanları üretim tesisi komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı. Meclis, beton santrali talebini, komisyonun uygun görüşü doğrultusunda kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının birinci oturumunu Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı teklifler okunarak gündeme alındı ve ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Selim Pilten; toplantının başında “17 – 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivaline sizleri ve tüm Malatyalı hemşerilerimizi davet ediyoruz.” dedi.

Gündem maddeleri arasında bulunan Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesi ve Yaka Mahallesi ile Battalgazi İlçesi Saray Mahallesi’nde bulunan, ticaret, konut, tarım ve otopark imarlı 10 adet taşınmazın açık artırma yolu ile satılmasına ilişkin madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gar sahasına ticari alana red

Malatya Gar sahasında 292 ada 6 No’lu parsel üzerinde prefabrik ve kalıcı ticari tesis kurulması için talep edilen imar plan değişikliği, imar komisyonu tarafından reddedildi. Komisyon red gerekçesini "Taşınmazın bulunduğu kamusal alan ve çevresindeki fonksiyonlar ile birlikte değerlendirildiğinde bölgede ticaret fonksiyonunu tetikleyeceği, bu yönde ulaşım konusunda ciddi yoğunluğa sebep olacağından komisyonumuzca uygun görülmemiştir" ifadeleriyle açıkladı.. Büyükşehir Belediye Meclisi, Battalgazi İlçesi Bulgurlu Mahallesi, 5403 ada 1 No’lu parsele beton santrali kurulması yönündeki teklifi İmar Komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda kabul etti.

Gündemdeki bazı imar maddeleri ertelenirken bazıları da ilgili komisyonlara havale edildikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birinci oturumu sona erdi.

Meclis ikinci toplantısını 12 Temmuz Cuma günü saat 15.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • yavuz hoca (4 yıl önce)
    Aferin Selahattin başkan biz sana ve Belediye meclisindekilere oy verdik ki Üniversitenin ve şehrimizi en önemli kuruluşlarından olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yanına Beton Fabrikası'na izin versin değil mi. Vay Malatya vay.
    0
    0
    Yanıtla
  • BİZMALATYALIYIZ (4 yıl önce)
    yazıklar olsun size o bölgelerde beton santreli üretim tesisi çok komik ya... ve tıp merkezi dünyaca ünlü yuhhh yani
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    beton santrali ihtiyaç ise var zaten o bölgede ihtiyaçta yok neden peki kim istedi de sizde kuzu gibi geçirdiniz meclisten reis bu yüzden büyük şehirleri kaybetti sizin gibiler yüzünden inşallah önümüzdeki seçim şu çıkar için partiye girenleri temizler.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    İnşallah hastanenin camlarına çimento tozu geçmemesi için conta (Fitil) takılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazır beton (4 yıl önce)
    Sayın betoncu siz istediğiniz kadar bagırın cagırın malatyada herkez rızkını yer zoruna giden varsa bıraksın bu işi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Yeni başkan da başladı hayırlı işler
    0
    0
    Yanıtla
  • s600 (4 yıl önce)
    bir tane düzgün caddesi yok ama doğunun parisi nasıl oluyor anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Betoncu (4 yıl önce)
    KİME KIYAK ÇEKİLDİ YİNE? İnanılmaz! O bölge tarım alanı değil mi? Yeni stat o bölgede değil mi? Üniversite o bölgede değil mi? Turgut Özal Tıp Merkezi o bölgede değil mi? O bölgede insanlar ve diğer canlılar yok mu? O bölgede özel öğrenci yurtları yok mu? SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE VATANDAŞLAR MALATYA YI SEVİYORLARSA BU KARARI YARGIYA TAŞIRLAR.
    0
    0
    Yanıtla