SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buluşma Noktası Oldu"

0
Güncellendi - 2017-11-03 06:15:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’ne katılan Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin tanıtılması, belediye hizmetlerinin gurbetteki vatandaşlara aktarılması amacıyla açtığı stand ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla açılan ve gurbetçilerin buluşma noktasına haline gelen stant da misafirleri ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılan diğer stantları da ziyaret etti.

İÇ VE DIŞ TASARIMI YEŞİLYURT’U ANLATAN STAND YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan, iç ve dış tasarımı Yeşilyurt’u anlatan motifleri taşıyan standı ziyaret eden vatandaşlara ilçeye özgü yemekler ve tatlılar ikram ediliyor. Tarihi Yeşilyurt Konakları tasarımının yanı sıra Yeşilyurt’u anlatan desenler ve fotoğraflarla dikkat çekici özelliklere sahip stant da misafirlerini ağırlayan Yeşilyurt Belediyesi personelleri, Belediye hizmetlerini anlatan dergi, broşür ve gazetelerin dağıtımını yapıyor. Standın hem içinde hem de çadır dışında kurulan dev ekranlarda Yeşilyurt’un genel tanıtımı ile Yeşilyurt Belediyesinin hizmetleri aktarılırken, Yeşilyurt Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Malatya ve Yeşilyurt’a özgü oynadıkları oyunlar gurbetçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Gurbetçiler ‘Yeşilyurt Yazısı’ önünde çektirdikleri fotoğraflarını kendilerine ait sosyal paylaşım ağlarında takipçileriyle paylaşıyorlar.

BELEDİYE BAŞKANI POLAT, STANDI ZİYARET EDEN VATANDAŞLARLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da ki tanıtım günlerinde de Yeşilyurt’u en güzel şekilde tanıtmak amacıyla yapılan hazırlıkları, sunumları ve misafirlerin ağırlanmasına büyük önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, pazar gününe kadar açık kalacak Malatya Tanıtım Günlerinde gurbetçilerin ilçeye yakışır bir şekilde ağırlanmasına ayrı bir önem veriyor.

 “İSTANBUL’DAKİ TANITIM GÜNLERİNDE İLÇEMİZİ BÜTÜN YÖNLERİYLE TANITIYORUZ”

Son dönemlerdeki yatırım, proje ve hizmetlerle farklı bir kimliğe bürünen Yeşilyurt İlçesinin tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtılması, Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin geniş kesimlere duyurulmasına önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 1-5 Kasım günleri arasında İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’nde açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

“ZİYARETÇİLERİMİZİ MALATYA VE YEŞİLYURT’A YAKIŞAN ÖLÇÜLERDE AĞIRLIYORUZ”

‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla açtıkları ve gurbetçilerin buluşma noktasına haline gelen stant da  Yeşilyurt’u her yönüyle tanıttıklarını belirten Polat, “Böylesine geniş çaplı bir organizasyon düzenleyen Malatya Dernekler Federasyonuna öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretçilerimize ilçemize özgü yemekler, tatlılar, gün kurusu ve kiraz kurusu ikram ederek sıla hasretlerini gidermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte standımızı ziyaret edenlere ilçemize yaptığımız hizmetleri ve hayata geçirdiğimiz projeleri sinevizyon gösterimiyle aktarıyoruz, ayrıca hizmetlerimizin yer aldığı gazete, dergi ve broşürlerimizi dağıtıyoruz. Halk Oyunları ekibimizin gösterileri ise standımızın renkli ve hareketli olmasını sağlıyor. Gurbetçilerimizin Malatya ve Yeşilyurt’a duydukları özlemi bu şekilde gidermeye çalışıyoruz. Şahsım başta olmak üzere Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve personellerimiz misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak son yıllardaki yatırımlarla gelişen kentimiz ve ilçemiz hakkında bilgiler paylaşıyoruz, ikramlarda bulunuyoruz. Etkinlikleri takip eden yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerini standımızda ağırladık, yaptığımız röportajlarda ilçemiz ve belediye hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştık. Bunun yanı sıra Malatya’yı tanıtmak amacıyla İlçe Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Kurum ve Kuruluşlarımız, Dernek ve Vakıflarımız tarafından açılan stantları da ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi sunduk. Her yönüyle başarılı bir organizasyonda yer almak ilçemiz ve belediyemiz adına bizleri sevindirmiştir. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“KENDİMİZİ YEŞİLYURT’TA HİSSETTİK”

Yeşilyurt Belediyesinin standını ziyaret eden gurbetçiler, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederken, “Her yönüyle Yeşilyurt’u anlatan stant da bizleri çok güzel bir şekilde misafir edip ikramlarda bulunan Belediye Başkanımız ve ekibine samimi, içten ve güzel yaklaşımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Standın iç tasarımı ise gerçekten güzel olmuş, kendimizi Yeşilyurt’ta hissettik. Belediye Başkanımızla Malatya ve Yeşilyurt üzerine çok güzel sohbetler yaptık. Yeşilyurt’a özgü kıyafetlerle bizleri karşılayan personeller ve çalışanların güler yüzlü yaklaşımlarından memnun kaldık. Sinevizyon gösterimini ise gayet başarılı bulduk, Malatya’yı Yeşilyurt’u izlemek hepimizi açıkçası duygulandırdı. Yeşilyurt Belediyesinin bugüne kadar ki hizmetleri ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi sahibi olduk. Başkanımızın ufku çok geniş, Allah yardımcısı olsun başarılar diliyoruz. Gurbette yaşayanlar olarak memleket hasretimizi bu vesileyle az da olsa gidermiş olduk.” diye konuştular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız