SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bulut'tan Kayıt Parası Uyarısı..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ilköğretim ve anaokullarında kayıtların devam ettiğini, lise ve dengi okullarda da 20 Ağustos’ta Pazartesi günü başlanacağını bildirdi, her kayıt döneminde tekrarlanan “kayıt parası” uyarısını bu dönemde de yaptı.

Bulut, ilköğretim okullarının yanı sıra ana okulları ve ana sınıflarına öğrenci kayıtlarının sürdüğünü bildirdi. Milli Eğitim Müdürü, lise ve dengi okullarda da kayıtların 20 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını, kayıtlar için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ndeki ikamet bilgilerinin merkezi sistemden alınacağını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Bulut, Malatya’da yüzde 24 seviyesinde olan okul öncesi eğitimdeki oranı, il merkezi ve ilçelerde yeni okulların devreye girmesiyle yüzde 30’lar seviyesine yükselteceklerini kaydetti.

Bulut, ayrıca her yıl şikayet konusu olan “kayıt parası” ile ilgili de “klasik” açıklamaları tekrarladı, okullara kayıt sırasında para alınmasının söz konusu olmadığını, ancak velilerin, okul aile birliklerinin bankalardaki hesaplarına istedikleri miktarda bağış yapabileceklerini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürünün bu açıklamalarına karşın, “bağış”ın miktarının isteğe bağlı olması gerekirken bazı okullarda Okul Aile Birlikleri hesabına istenen paralara, “alt sınır” konulduğu yolundaki şikayetler de basın kuruluşlarına ulaşmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız