SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buna da Hizmet Diyorsunuz!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin  Ankara Şubesi olağan genel kurulu  Ankara Sürmeli Otelde yapıldı. Başkanlığa Kamil Göksu getirildi.

MASTÖB Ankara Şube Başkanı Bahattin Atilla’nın geçen yıl Ekim ayında ‘’Bu dernek misyonunu tamamladı, kapatılması lazım’’ diye ağır suçlamalarda bulunarak istifa etmesi nedeniyle Başkanlığı Genel sekreter sıfatıyla Doğanşehir Polatlılar Derneği Başkanı Kamil Göksu vekâleten yürütüyordu.

Genel kurul divanı Akif Çomoğlu başkanlığında Murat Şahin ve Coşkun Türkmen'den oluştu.

1 yıllık dernek faaliyetlerinin ibra edildiği Genel Kurul toplantısında konuşmacılar bu birliğin Malatya tüm sivil toplum örgütlerinin bu çatı altında birleşmesi gerektiğini vurgularken Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir’in de bu misyonu üstlenmesine eleştiriler getirdiler.

Daha sonra söz alan MASTÖB Genel Başkanı Malatyalı  iş adamı Bekir Alyüz yaptığı konuşmada, bu iktidarın kendisini % 70 oy ile destekleyen Malatya’ya hiçbir şey vermediğini ifade ederek  ‘’Efendim vekillerimiz diyor ki daha ne yapılsın, yollar yapıldı Malatya’ya diyorlar. Yahu Türkiye’de yol yapılmayan bırakın ili ilçeyi, belde kaldı mı ki. Ben bu hizmeti küçümsemiyorum ama bu hizmet her tarafa yapıldı. Malatya’ya özel olarak hangi hizmet getirildi. Hele oturup Malatya’dan götürdükleriniz ile Malatya’ya verdiklerinizin bir muhasebesini yapın. 3 bin çalışanı ile Sümerbank fabrikasını yıkıp yerine AVM yaptınız. 2 bin çalışanı ile sigara fabrikasını, çalışanı ile, üreticisi ile 3 bin kişinin ekmek yediği Şeker fabrikasını  yıkıp yerine istihdam sağlayıcı hangi tesisi kurdunuz? Buralardan on binlerce insanımız geçimini sağlıyordu. Bunların yerine istihdam sağlayıcı hangi tesisi kurdunuz ki, Malatya’ya getirilen hizmetlerden bahsediyorsunuz? İki hastaneyi yıkıp bir hastane yapıyorsunuz. Yani iki alıp bir veriyor, buna da hizmet diyorsunuz.

Hızlı tren Sivas Çetinkaya’dan Erzincan’a dönüp gidiyor. Erzincan’ın nüfusu 200 bin. Malatya, Elazığ, Diyarbakır nüfuslarını topladığınız zaman 4 milyonu buluyor. Eee bu hak mı adalet mi, hizmet mi yoksa Ulaştırma Bakanımızın kendi yöresine yönelik oy hesapları ile yaptığı nüfuz istismarı mı? 

Ayrıca Malatya’ya bir stadyum yapılıyor. Türkiye genelinde tam 23 ile stadyum yapılıyor. Bu 23 ilin 21 tanesine yapılan spor kompleksi ve stadyumlar 33 bin ve üzeri kapasiteli UEFA standartlarındadır. Sadece Malatya ve Antakya’ da yapılanlar bu standardın altında olup 25 ‘er bin kişilik. Bunun anlamı; Malatya stadında milli maçların, uluslar arası  maçların oynanamayacağıdır. Bunun nedenini Beden Terbiyesi İl Müdürü Sadi Fındıklı’ya sorduğumda; ‘Ben o konuyu hallettim. Stad inşaatını yapan müteahhit benim ahbabım. Ona rica ettim. Koltukları biraz dar yapıp araya 3-5 bin koltuk sıkıştıracak, bu konu böylece hallolmuş olacak.’ dedi. Şu mantaliteye bakar mısınız? Bunu söyleyen il müdürü. Bu zihniyetten fazlasını beklemek zaten abesle iştigaldir.”diyerek konuşmasını tamamladı.

Yapılan seçimde MASTÖB Ankara Şube yönetimi şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Kamil Göksu (Başkan), Metin Alanyüz, Av. Coşkun Türkmen, Bahattin Aksoy, Av. Tacettin Ayhan, Ali San, Hasan Avcı, Süleyman Bilgili, Hakan Coşkun, Halil Cansız, Av. Pelin Atila

DENETLEME KURULU (ASIL):Av. Deniz Kayıkçı, Muharrem Gürer, Osman Çelik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız