SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buna İzin Vermek Vicdansızlık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:27
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gündüzbey Kasabası Kaptaj havzasının Adıyaman bölgesindeki bir yere  Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından ÇED raporuna ihtiyaç duyulmadan maden ocağı izni verilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, “600 bin kişinin içme suyunu karşılayan bölgeye maden ocağı için izin vermek vicdansızlıktır” dedi. Ağbaba verilen iznin derhal iptal edilmesini de istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, özellikle son birkaç yıldır taş ocaklarına gelişi güzel ruhsat verildiğini belirterek açılan taş ve maden ocaklarının yer altı sularının azalmasına, ağaçların kurumasına, hayvancılığın olumsuz etkilenmesine ve bölgede yaşayan insanların sağlığının bozulmasına sebep olduğunu kaydetti.

CHP Milletvekili Ağbaba, Çevre  ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına birde soru önergesi verdi.

ARKEOLOJİK ALANA, SU KAYNAĞINA TAŞ OCAĞI KURUYORLAR

Ağbaba önergesinde “Malatya’nın Doğanşehir Kelhalil Köyü,Erkenek Beldesi, Arguvan Şotik Aşağı Konak Mezrası, Yeşilyurt İkizce Köyü gibi pek çok bölgede taş ve maden ocakları faaliyet göstermektedir. Özellikle son yıllarda taş ve maden ocaklarına gelişi güzel ruhsat verildiği ifade edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Hekimhan ilçesine bağlı Çimenlik Köyünde eski tarihi alan olarak değerlendirilen bölgeye  taş ocağı ruhsatı verildiği ifade edilirken, Malatya’nın içme suyu kaynağı Yeşilyurt Gündüzbey Kasabası Kaptaj havzasının Adıyaman bölgesindeki bir yere de Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından ÇED raporuna ihtiyaç duyulmadan maden ocağı izni verildiği kamuoyunda konuşulmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇED RAPORU OLMADAN NASIL İZİN VERDİNİZ?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Bayraktar’a; “Malatya’nın su kaynağı olan Kaptaj bölgesine maden ocağı kurulması için gerekli izin verilmiş midir? Malatya İl özel İdaresi tarafından konuyla ilgili uygun görüş iletilmiş midir? İzin verilmiş ise bunun yaklaşık 600 bin kişinin içme suyunu karşılayan bölgeye zarar vereceği düşünülmemiş midir? TÜBİTAK raporlarına göre taş ve maden ocağı işletmelerinin ,içme suyu kaynaklarına en az 5 Km uzaklıkta olması gerektiği belirtilmesine rağmen, Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından verildiği söylenen iznin bu şartı taşıyıp taşımadığı göz önüne alınmış mıdır?Kurulacak maden ocağı , Kaptaj havzasına kaç km uzaklıktadır? Hekimhan ilçesine bağlı Çimenlik Köyü’nde taş ocağı ruhsatı verilmeden önce bölgede tarihi eserlerin olup olmadığı yönünde bir inceleme yapılmış mıdır? Maden ve taş ocakları açılmadan önce ÇED raporu alınması zorunlu iken, Kaptaj bölgesi için neden ÇED raporuna ihtiyaç duyulmamıştır? Taş ve maden  ocaklarının pek çoğu köylülerin hayvanlarını otlattıkları meraların üzerinde yer almaktadır.Gerekli izinler verilirken köylülerin geçim kaynakları neden göz ardı edilmektedir?Malatya ilinde halen kaç taş ve maden ocağı işletmesi fili olarak çalışmaktadır?Bu işletmeler nerelerde kuruludur?”sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız