SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buna İzin Vermeyin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, “Türkiye’nin büyümesi ve son dönemdeki büyük projeleri küresel güçleri rahatsız etti” dedi. 

Fındıklı, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bizim sokakların karışması ile Obama'nın silah lobisi ve İsrail kıskacına alınması girişimi es zamanlı. Kılıçlar çekildi taraflar keskin daha da keskin olacak, bu kavga büyük kavga. Küresel bir güç kavgası. Türkiye büyüdükçe gölgesi kimini rahatsız etti, ediyor. Ya iddiamızı sürdüreceğiz uyanık olacağız ya filler üzerimizde istediği gibi tepişecek. Demokratik acilim en çok kimi tedirgin ettiyse kimin elini zayıflattıysa içerde ve dışarı da bugün olanlar onların işine gelir” dedi.

“Sayın Arınç’a a iletilen eylemci talepleri: ‘Havaalanı, Kanal İstanbul, 3. köprü, nükleer santrali iptal edin.’ Türkiye bu talepler karşısında bile oynanmak istenen oyunu görmelidir” diyen Fındıklı, şunları söyledi:

“Türkiye’nin sahip olacağı 3. havaalanı Dubai ve Almanya'dakinden daha avantajlı. Dünyanın üçte ikisine iki-üç saat mesafede. Bunun dünya ticaretindeki önemini düşünün. 3. köprü ve Marmaray ile demiryollarının Avrupa bağlantısı sağlanacak. Anlamı şu; mevcut haliyle Çin’den 3,5 ay süren taşıma süresi 12 güne düşecek. Bu Avrupa ekonomisinin kısaca Almanya’nın ciddi sarsılması demektir. Çin’e karşı hazırlık yapmadılar hep kendilerinin Çin’e gireceği hesabıyla hareket ettiler. Bölgeyi ona göre dizayn etmeye çalıştılar, ama olmadı.”

“Bu ülkede ne zaman bir mezhep çatışması varsa altında Almanya çıkar. Etnik çatışma kartı ellerinden alındı, inşallah” diyen Fındıklı, “Boğazlar Montrö antlaşması gereği kontrolümüzde değil, kontrolünde sözü gecen ülke İngiltere. Kanal İstanbul bizim kontrolümüzde olacak. Rusya razı değil. İngiltere de bazı gazeteciler huzursuz. Tamamen bizim kontrolümüzde olan yeni bir boğaz düşünün. Kim kazanır kimin kazancı azalır? Enerji’de Irak Petrolu enerji otoritelerinin gözbebeği. TPAO orada ve orda ciddi bir uluslararası güç kavgası başladı. Maliki ve Barzani arasındaki çatışma uluslararası petrol rekabetinin parçasıydı. Açılım bu yönüyle de bizim için çok önemli bir mesele. Türkiye nükleer santral anlaşmalarını kiminle yaptı? İlki Rusya ile ikincisi Japonya kısmen Fransa.Bu acaba birilerini kızdırmış mıdır?” ifadelerini kaydetti.

Gençlere çağrıda bulunan Fındıklı şunları söyledi:

“Bu ülkenin bütün sosyal sınıfları devlet mamulüdür. Burjuvası da isçi sınıfı da, çıkarlarına azıcık dokunun anında yurtdışındaki ağabeylerini alır karşınıza dikilirler. Siz birbirinizi kırar darbelerden belinizi doğrultamazken birileri ürettikleri ile değil faizden kazandıklarıyla büyür. Bu ülkede halk devrim yapmadı. Bizim devrimcilik yaptığını sanan çocuklarımız sermayenin kullanıp attığı kuşaklar oldu tıpkı bugünkü gibi, sermayenin gazeteleri tarafından provoke edilip attılar sokağa kendilerini. Ülkücülerimiz komünistler Rusya’ya diye bağırırken TKP Genel merkezinin Londra da olduğunu görmedi. Bu ülkenin evlatları yerli yabancı sömürücülerin oyunlarına kurban edildi. Tekrarlıyorum, ellerinde purolarıyla siyah camların ardından sizi izliyor ve başarılarını kutluyorlar. Buna izin vermeyin. yazık oluyor size. 500 bin liralık arabasıyla gelip sokakta sizinle gaz yiyen var mı? Bu hak özgürlük müdafisi değil. Gelin birlikte verelim. Bize güçlü dirayetli büyük bir ülkenin hür ve başı dik vatandaşları olarak yaşamayı çok görenlere karşı birlikte çıkalım sokağa.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız