SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buna Pek İnanan Olmadı!

A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl Ekim ayında şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası, bu kez bir annenin baskınıyla gündeme geldi. Çocuğuna iyi bakılmadığını iddia eden N.F., çocuk yuvasında taşkınlık yapınca yurt görevlileri polise haber verdi. Geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle fiziki koşulları ve personel kalitesi oldukça yükseltilen, eğitimli bakıcıların görevlendirildiği yuvada çocuğuna iyi bakılmadığını iddia eden kadın bu nedenle pek inandırıcı bulunmadı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya çocuk Yuvası'nda çocuğunun kaldığını söyleyen N.F., çocuğuna iyi bakılmadığı iddiasıyla yuvaya giderek burada taşkınlık yaptı. Bunun üzerine yurt görevlileri durumu polise bildirince, çok sayıda ekip yuvaya geldi. N.F. ve yanında bulunan bir başka kadın, olayla ilgili olarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kadının yurttaki çocuğunun velayetininse eski eşine ait olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili olarak bilgi alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, kadının daha önce de yurda gelerek taşkınlık yaptığını söyleyerek, son olarak yine taşkınlık yapınca durumun polise bildirildiğini söyledi.

Konan, yurtta her şeyin şu anda düzenli bir şekilde yürütüldüğünü ve personellerin çalışmalarını daha düzenli ve dikkatli şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

Çocuk Yuvası'nda Ekim ayında kamuoyuna yansıyan "kötü muamele" görüntülerinin ardından, yurtta barındırılan 40 çocuk İstanbul'a götürülmüş, bu arada yuvanın fiziki koşulları düzeltilmiş, ayrıca "eğitimli" bakıcılar görevlendirilmiş, geçtiğimiz haftalarda da çocuklar Malatya'ya getirilmişti.

Yaşanan olayların ardından koşulları düzeltilen yuvada çocuğu barındırılan kadının, çocuğuna bakılmadığı iddiaları inandırıcı bulunmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız