SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bundan Benim Haberim Yok!..''

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, Hükümet Meydanı'ndaki bir etkinlik sırasında, basın mensuplarının verdiği bir bilgiye çok şaşırdı.

Malatya'da göreve başladıktan bir süre sonra; ildeki okul sorununun çözümü için çeşitli kesimlerin desteğiyle okul yaptırma projelerini başlatan Vali Daşöz, bu kapsamdaki "91 Bin Dev Öğrenci" projesine gelir sağlamak üzere Beydağı Anadolu Lisesi tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte; Yorum Gazetesi Sahibi Yaşar Karaaslan, İHA Muhabiri Burhan Karaduman ve Gerçek Gazetesi'nden Mustafa Necati Gürdal'ın kendisine iletip görüşünü sordukları konuyu duyunca, çok şaşırdı.

3 gazeteci, Vali'ye, aralarında "91 Bin Dev Öğrenci" kampanyasının da dahil olduğu, eğitime katkı amacıyla düzenlenen bu tür kampanyaların Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygun görülmeyerek iptal edildiğini, bu konuya ilişkin bir bakanlık kararının "bugünkü" Resmi Gazete'de yayınlandığını belirtip, görüşlerini sordular.

Vali, "Böyle bir kararnameyi okumadım, bilgim de yok. Ama özü itibarıyla bu kampanyayı kapsamayacağını sanıyorum. Kapsamaması gerekir." diye yanıt verirken, şaşkınlık da yaşıyordu.

3 gazetecinin karşı yanıtı ise Vali'yi hem rahatlattı, hem güldürdü. Gazeteciler, böyle bir kararnamenin söz konusu olmadığını, kendisine 1 Nisan şakası yaptıklarını söylediler. Vali, "Hep söylemişimdir. Malatyalılar cin gibi, kıvrak zekalılar. Ama projenin ruhunun hiçbir zaman yasaklanamayacağını biliyordum." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız