SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bundan Siz Sorumlusunuz!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:29:51
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davasında karar açıklandı. 21 sanığa beraat kararı verildi.

Ergenekon davasından tutuklu olan ve hastalığı nedeniyle bir süre önce hastanede tedavi edilmeye başlanan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu 23 yıl hapis cezası aldı.

Kararın açıklanmasından sonra Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, duruşmayı izleyen milletvekillerinin “hocam siz de konuşun” çağrılarına ellerini kaldırıp gülümseyerek karşılık verdi. Hilmioğlu’nun yorgun olduğu gözlendi.

Aynı davada yargılanan 2. Ordu eski komutanlarından E.Orgeneral Hasan Iğsız "müebbet", 2. Ordu eski komutanlarından E.Orgeneral Kemal Yavuz 7 yıl 6 ay, aslen Malatyalı ve Malatya'da İP'nin eski belediye başkan adaylarından olan Avukat Emcet Olcaytu da 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Malatyalı olan emekli Albay Hulusi Gülbahar hakkında ise tahliye kararı verildi.

"BUNDAN SİZ SORUMLUSUNUZ!.."

Bu arada, odatv.com'un haberine göre, tüm dünyadaki akademik ve bilimsel camiayı temsil eden uluslararası insan hakları ağı, Türkiye’de üretilmiş delillerle kovuşturmaya tabi olan ya da hapsedilen bilim insanlarını konu alan 71 sayfalık bir rapor yayımladı. Raporu Nobel ödüllü üç bilim adamı olan Peter Diamond, Hans-Peter Zenner ve Carol Corillon Şubat 2013’teki Türkiye ziyaretlerinden sonra kaleme aldı.

Fatih Hilmioğlu kendisiyle görüşen heyete, Malatya’da karaciğer nakli yapılacak bir tıp merkezi inşa etmek için ABD’ye eğitilmek üzere cerrahlar gönderdiğini çünkü birçok genç insanın karaciğer yetmezliğinden öldüğünü belirtiyor. Kurmuş olduğu karaciğer nakil merkezinin dünyadaki en büyük ikinci merkez olduğunu ifade eden Hilmioğlu, yüzlerce insanın hayatını kurtarması karşılığında hükümetin kendisini teröristlikle suçlamasının ve demir parmaklıklar arkasına koymasının bir ironi olduğunu ve bütün tutuklular gibi kendisinin de neden buradayım diye sorduğunu söylüyor.

Raporda, karaciğer rahatsızlığı yaşayan Hilmioğlu’nun tedavi görebilmek amacıyla serbest bırakılmasına yönelik talebinin reddedildiği de belirtiliyor.

Hilmioğlu, heyete hükümetin hayali bir terörist örgüt yarattığını ve davaların da “demokrasinin savunulması” adına yürütüldüğünü belirterek bunun sorumlusunun aynı zamanda Avrupa ve ABD olduğunu söylüyor. Kendisini Atatürk’ün ve modern Türkiye’nin yaratılması için yaptığı şeylerin sadık bir savunucusu olduğunu belirten Hilmioğlu, “Lütfen unutmayın, ABD ve Avrupa’nın yanlış politikaları sonucunda buradayız. Bundan siz sorumlusunuz” diyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız