SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bundan Sonra Memur Çağırmayız!''

A- A+ PAYLAŞ

AKP il Başkanı İhsan Koca, partilerinin merkez ilçe kongresine bazı daire müdürleri ve kamu görevlilerinin katılması, tepkiler üzerine Vali Halil İbrahim Daşöz'ün bir genelgeyle "memur" sıfatındakilerin siyasetten uzak durmaları uyarısında bulunmasının ardından, bu konuda sorulan bir soruyu yanıtladı ve bundan böyle memurlara davetiye göndermeyeceklerini söyledi. İl Başkanı, Milli Eğitim Teftiş Kurulu'na yapılan atamanın usulsüzlüğü ile ilgili soruyu da yanıtladı.

MUHTARLARIN ZİYARETİ..
Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve yönetim kurulu üyeleri, AKP'yi ziyaret ederek, merkez ilçe başkanlığına seçilen Celal Ekici'yi kutladı. Bu ziyarete, il başkanı Koca da ev sahipliği yaptı.

Dernek başkanı Eren, kongrenin "AKP'ye yakışır bir süreçte yapıldığını, yeni yönetime başarı dilediklerini, AKP'nin parti olarak bütün yörelere hizmet götürme anlayışının sürdüğünü, bu hizmetlerin eşit olarak gitmesini istediklerini" kaydetti.

İl Başkanı Koca, muhtarlarla işbirliklerinin iyi yönde devam ettiğini, 2006'nın köyler için çok verimli bir yıl olacağını, sadece köyler için kullanılmak üzere 32 milyon YTL ek ödenek çıkarıldığını söyledi.

Merkez ilçe başkanı Ekici de, olumlu diyaloğun süreceğini, merkez köylerinin alt yapı sorunlarının bu yıl giderileceğini, kalanların 2007'de tamamlanacağını söyledi.

SORULAR VE YANITLAR..
Ziyarete katılan basın mensupları, il başkanı Koca'ya, merkez ilçe kongresine bazı kamu kurum yöneticilerinin katılmasıyla ilgili düşüncelerini sordular.

İl Başkanı bu soruya, "Siyasi partiler kongreleri için, sivil toplum örgütleri ile kamu kurum yöneticilerine nezaketen davetiye gönderirler. Bazı kamu kurum yöneticileri de davetimize icabet etmişlerdir. Bunda büyütülecek birşey yoktur. Basının bu kadar hassas olduğunu bilseydik, onlara davetiye göndermezdik. Bundan sonra göndermeyiz.." yanıtını verdi.

Bir başka basın mensubu da, bazı kamu kuruluşlarında usulsüz görevden alma ve atamaların olduğunu öne sürerek, buna son örnek Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığını gösterdi. Basın mensubu sorusunda, Teftiş Kurulu Başkanlığına atama için Bakanlık oluru gerektiğini, 17 Mart'ta görev süresi dolan bu başkanlık için, bakanlık oluru yerine Vali Yardımcısı oluru ile atama yapıldığını, bu atamanın gerisinde AKP yanlısı bir sendika başkanının bulunduğu iddialarını da dile getirdi.

İl Başkanı Koca, bu soruyu da "Teftiş Kurulları başkanlıkları, özellikleri olan birimlerdir. Atamanın da, görevlendirmenin de, almanın da usulleri vardır. Elbetteki usullere uyulmuştur." diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız