SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bundan Tam 1 Saniye Sonra..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:23
Bundan Tam 1 Saniye Sonra..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 4 pilotun şehit düştüğü 2 RF-4E/TM askeri jet savaş uçağının kazasıyla ilgili olarak ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüsü, uçakların havada çarpışmadığını gösteriyor. Genelkurmay Başkanlığı da olay sonrasında yaptığı resmi açıklamada, uçakların havada çarpışmadığının belirlendiğini açıklamıştı.

4 PİLOT ŞEHİT OLMUŞTU

Malatya’da 24 Şubat 2014 Salı günü meydana gelen olayda, saat 18.07’de 7. Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı Akçadağ ilçesinin İkinciler Köyü kırsalında düşmüştü. Uçakların 7. Ana Jet Üssündeki radar sisteminden saat 19.05’de irtibatı kesildiği açıklanmıştı.2 F-4 uçağının düşmesi sonucunda uçakların pilotları Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer (38) ve Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay (26), Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya (32), Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci (29) şehit olmuştu.

GENELKURMAY: HAVADA ÇARPIŞMADILAR

7. Ana Jet Üssü’nden eğitim uçuşu için kalkan 2 F-4 uçağının düşmesi ve 4 pilotun şehit olması ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir” denilmişti.

BÜYÜK BİR ALEV TOPU OLUŞUYOR

Olay yerine birkaç kilometre mesafedeki bir evin sabit açılı güvenlik kamerasının, uçakların tepeye çarpma anını görüntülediği ortaya çıktı. 2 uçağın düştüğü alanı gösteren  güvenlik kamerası görüntüleri de uçakların havada çarpışmadığını gösteriyor.

Genelkurmay'ın, uçaklarla saat 19.05'de iletişimin kesildiğini açıklaması nedeniyle, uçakların tam bu saatte tepeye çarptıkları değerlendirilirken, kazayı yansıtan güvenlik kamerası sistemi saatinin yaklaşık 15 dakika geride olduğu, 18.53'ü gösterdiği görülüyor. Bölgedeki yağışın da kaydedildiği görüntüye göre, uçakların çarpma anında büyük bir alev topu oluşuyor, ardından kapsam alanını genişletiyor ve alev topu küçülerek kayboluyor. Görüntü kaydına göre; uçakların çarpmasıyla oluşan alev topu yaklaşık 10 saniye sürüyor.

Görüntü kaydına göre, Genelkurmay Başkanlığının da açıklamasında belirtildiği gibi, uçakların havada çarpışmadıklarını vurgulanıyor. 

KAZA FOTO: 1

Güvenlik Kamerası saati 18.53.49’da.  Kameranın açısı uçağın düştüğü bölgeyi gösteriyor. 49. Saniyede olay yerinde her hangi bir hareketlilik gözükmüyor. Kamera acısı kapkaranlık. 

KAZA FOTO: -2

Güvenlik kamerası saati 18.53.50’de.Kameranın açısında uçağın düşüş anı görünüyor. Bu anda uçakların düşmesiyle büyük bir alev topu oluşuyor.

KAZA FOTO-3

Güvenlik Kamerası saati 18.53.56’da. Uçakların düşmesiyle oluşan alev topu biranda büyüyor ve kapsam alanında genişliyor, ardından küçülerek kayboluyor.  Alev topu yaklaşık 10 saniye sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız